Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Δεκ-2019 15:23

  Ν. Παναγιωτόπουλος: Σύντομα και το ελληνικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV)

  Ν. Παναγιωτόπουλος: Σύντομα και το ελληνικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σύντομα θα έχουμε το ελληνικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής. Παράλληλα ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα προμηθευτεί και δύο έτοιμα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη ισραηλινής κατασκευής, λέγοντας ότι έχουν ήδη την έγκριση του ΚΥΣΕΑ. "Ναι, αγοράζουμε έτοιμα για τις στρατηγικές δυνατότητες που έχουν ώστε να επιτηρούμε από την Μαύρη θάλασσα μέχρι την Λιβύη", είπε ο ΥΠΕΘΑ, αναφερόμενος στα τρία μη επανδρωμένα αμερικανικής κατασκευής που έχει ήδη προμηθευτεί το υπουργείο.

  Ο υπουργός υπογράμμισε ότι έχουν γίνει ήδη επαφές με την ομάδα των καθηγητών και φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το οποίο "έχει αναπτύξει ήδη τέτοια συστήματα. Πρόκειται για μια πρωτότυπη ερευνητική προσπάθεια η οποία θα προχωρήσει. Έχουμε το ταλέντο, υπάρχουν και οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες , έχουμε την ελληνική αμυντική βιομηχανία και σύντομα θα έχουμε το ελληνικό μη επανδρωμένο σκάφος". Όπως είπε ο υπουργός το ελληνικό drone θα κάνει πτήση σε λίγους μήνες στην Θεσσαλία.

  Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας  δέχτηκε κριτική από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με την τροπολογία για τον Εθνικό Συντονιστή.

  "Από πού και ως πού συνιστούν έναν ‘στρατό μέσα στον στρατό’",  απάντησε στις αιχμές Βελόπουλου ο κ. Παναγιωτόπουλος. "Απλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι το ΥΠΕΘΑ δεν φεύγει από το βάρος και την ευθύνη  της φύλαξης τόσο των εξωτερικών συνόρων αλλά και της εσωτερικής ασφάλειας. Μιλάμε για τον έλεγχο συνόρων και εσωτερικής ασφάλειας".

  Ενόχληση Αλκ. Στεφανή για "χρυσά κουτάλια"

  Ένταση προκλήθηκε και από τις αναφορές Βελόπουλου περί "χρυσών κουταλιών" με τα οποία "θα τρώνε όσοι ασχολούνται με τις προμήθειες των αναγκών προσφύγων και μεταναστών".

  Ζητώντας τον λόγο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής είπε: "Δεν καταλαβαίνω ποιος κανονισμός δίνει το δικαίωμα να απευθύνεται σε εμένα λέγοντας ότι τρώει ο Στεφανής με χρυσά κουτάλια". Και κοιτάζοντας τα δυτικά θεωρεία της Βουλής που ήταν γεμάτα από μαθητές συνέχισε: "Για αυτά τα παιδιά έχουμε υπηρετήσει 41 χρόνια στα σύνορα και θα συνεχίσουμε να το κάνουνε έχοντας και εμείς παιδιά.  Δεν μπορεί να λέτε αυτό το πράγμα. Εάν το λέτε σε κάποιον αυτό και  δεν εκνευρίζεστε , εγώ εκνευρίζομαι και εκνευρίζομαι και  πολύ".

  Απαντώντας ο Κ. Βελόπουλος διευκρίνισε ότι "ποτέ δεν είπα για εσάς προσωπικά. Κάποιοι φίλοι σας, είπα, όχι για εσάς. Για τις αναθέσεις πάντα υπάρχουν χρυσά κουτάλια".

  Μ. Ντ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ