Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 30-Νοε-2019 14:05

  Α. Τσίπρας: Να ξεχάσουν τις διπλές εκλογές- δεν θα χρειαστούν

  Α. Τσίπρας: Να ξεχάσουν τις διπλές εκλογές- δεν θα χρειαστούν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.00

  Της Νίκης Ζορμπά 

  Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε το Capital.gr, επιχείρησε να σηκώσει το γάνι στο κυβερνητικό δίλημμα "αλλαγή του εκλογικού νόμου με 200 ψήφους ή διπλές κάλπες" , σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να χρειαστούν δεύτερες εκλογές, καθώς και ότι " η απλή αναλογική ήρθε για να μείνει".

  Συγκεκριμένα, επ αυτού ο κ. Τσίπρας, ανέφερε στο ντεμπούτο της συνεδρίασης του νέου κομματικού Οργάνου προώθησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία: 

  "Οι επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα γίνουν με απλή αναλογική. Και ας μην ονειρεύονται διπλές εκλογές. Δεν θα χρειαστεί. θα δώσουν τη δυνατότητα να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων". 

  Δεν άφησε έξω από το κάδρο του σχεδιασμού τον πρωθυπουργό, ισχυριζόμενος ότι "Ο κ Μητσοτάκης ξέρει ότι με τη πολιτική που ακολουθεί δε μπορεί να είναι μέρος της επόμενης κυβερνητικής λύσης, είτε επειδή καταλαβαίνει ότι η ενότητα του κόμματός του δε θα είναι δεδομένη σε μια αναμέτρηση όπου η κοινοβουλευτική του ομάδα θα χάσει, όπως και να έχει πάνω από 50 βουλευτές".

  Σταχυολογώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας είπε για: 

   Εκλογές- εκλογικός νόμος


   *Οι επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα γίνουν με απλή αναλογική. Και ας μην ονειρεύονται διπλές εκλογές. Δεν θα χρειαστεί. θα δώσουν τη δυνατότητα να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων.
   

  *Ο Μητσοτάκης ξέρει ότι με τη πολιτική που ακολουθεί δε μπορεί να είναι μέρος της επόμενης κυβερνητικής λύσης, είτε επειδή καταλαβαίνει ότι η ενότητα του κόμματός του δε θα είναι δεδομένη σε μια αναμέτρηση όπου η κοινοβουλευτική του ομάδα θα χάσει, όπως και να έχει πάνω από 50 βουλευτές.

  * Η απλή αναλογική ήρθε για να μείνει.

  ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

  *Ξεκινάμε και ξεκινάμε μαζί ένα νέο σπουδαίο  εγχείρημα για την αριστερά και το προοδευτικό κίνημα  στον τόπο μας.  Είμαστε εδώ και ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όχι για να υπηρετήσουμε φιλοδοξίες αλλά γιατί γνωρίζουμε τούτος ο τόπος έχει καταφέρει να προχωρήσει μπροστά  μονάχα όταν διαμορφώθηκαν πλατιές προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές πλειοψηφίες.

  * Να οργανώσουμε το σχεδιασμό και τη στρατηγική μας προκειμένου να ξαναβάλουμε την Ελλάδα σύντομα στις ράγες της προόδου, αλλά με σχέδιο και με όραμα βαθιών και ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων. Μεταρρυθμίσεων που θα απαντάνε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η μέση ελληνική οικογένεια και κυρίως οι άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας.

  *Θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κόμμα ζωντανό και ανοιχτό  να αντισταθούμε σήμερα στην επέλαση του πιο σκοτεινού αντιλαϊκού και αντιδημοκρατικού συντηρητισμού.

  * Δύσκολο αλλά και αναγκαίο είναι αυτό το εγχείρημα της ενότητας. Αναγνωρίζοντας όμως και τα λάθη και τις αδυναμίες μας.

  *  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δρόμος των λίγων και των "φωτισμένων". Είναι ο δρόμος της πλειοψηφίας.

  *Δεν έχουμε στόχο να γίνουμε δύναμη συστημικής εναλλαγής. 

  *Το συνέδριο θα είναι ανοιχτός διαλογος με κοινωνία όχι ένα μοίρασμα οικοπέδων εξουσίας ανάμεσα σε βαρονίες και μικροφεουδάρχες.
  13.49 κριτική και αυτοκριτική, πολύτιμα διδάγματα

  *Μαζικό κόμμα  ανοίγει την πόρτα του χωρίς αποκλεισμούς σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς ανθρώπους 

  * Όποια κι αν είναι η αφετηρία, σήμερα όλοι εδώ σε ένα πράγμα ομονοούμε : Ότι εδώ είναι το σπίτι μας. Το κοινό μας σπίτι. Που δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.  θα εργαστούμε για να οικοδομήσουμε τη νέα μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς 

  *Η πρόοδος αναστέλλεται δεν καταργείται. Θα κινήσουμε μαζί τον τροχό της ιστορίας

   

  Κυβέρνηση - Μητσοτάκη

  * Η κυβέρνηση της ΝΔ δε χρειάστηκε πολύ χρόνο για να μας δείξει το αληθινό της πρόσωπο. αποκαλύπτεται αντικοινωνική, επικίνδυνη, προσκολλημένη σε συνταγές παλαιότερων δεκαετιών για την κατάληψη του κράτους, κυνική στην προσπάθεια να παρουσιάζει το μαύρο άσπρο για την ίδια, και το άσπρο μαύρο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

  * Οι τελευταίες εξελίξεις, με την μαύρη κωμωδία διανομής δημόσιων νοσοκομείων ως αντάλλαγμα για προεκλογική στήριξη, ως ανταμοιβή για κομματικές υπηρεσίες, ως παρηγοριά σε αποτυχημένους πολιτευτές, ή ως στήριξη συγγενών και κουμπάρων, είναι αποκαλυπτική, δείχνει το πλεόνασμα υποκρισίας, και το έλλειμμα ήθους, του κυρίου Μητσοτάκη. 

  * Ο αντικοινωνικός όμως χαρακτήρας της πολιτικής τους φαίνεται δε μπορεί να κρυφτεί όσο και αν δε παρουσιάζεται στα δελτία των ειδήσεων.  Γιατί παρουσιάζεται στην ίδια τη ζωή.

  * Μπορεί να έχουμε μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τους τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, την νεολαία, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας,  αλλά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε ότι αφορά στους εκλεκτούς της πρώτης κατηγορίας. 

  *Είναι επικίνδυνοι,  ανέχτηκαν, υποδαύλισαν, και εκμεταλλεύτηκαν με τον πιο χυδαίο τρόπο τις πιο ακραίες αντιδράσεις για την συμφωνία των Πρεσπών, όπως και τη συστηματική καλλιέργεια της ξενοφοβίας

  * Η ακροδεξιά, με την οποία συμπορεύτηκαν κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει τώρα μερίδιο από την κυβερνητική εξουσία που της έταξαν.  

  Εθνικά 


   *Η χωρίς προηγούμενο Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στη Κύπρο αντιμετωπίζεται με λογικές ι κατευνασμού, μη τυχόν και αυξηθούν οι προσφυγικές ροές.


  * Αρνητική εξέλιξη για "μοιρασιά" Τουρκίας-Λιβύης. Φαίνεται η υπερπατριωτική ρητορική εξαντλήθηκε στα συλλαλητήρια για τη όνομα της Βόρειας Μακεδονίας, διπλά στους ακραίους εθνικιστές.


  * Η Ελλάδα από δραστήριος πρωταγωνιστής στην περιοχή έχει μετατραπεί σε μια χώρα-παρατηρητή των εξελίξεων. 

  Χρυσοχοίδη- ΕΛΑΣ

  *κρεσέντο τεχνητής όξυνσης, αυταρχισμού και καταστολής, δε διστάζουν να οδηγούνται σε αγριότητες, που χρόνια είχε να ζήσει η χώρα. 
  Στο Δημόσιο και στα σώματα ασφαλείας διώκονται όσοι "συνεργάστηκαν" με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τον κ. Τσουβάλα βέβαια, ο οποίος δε διώκεται γιατί συνεργάστηκε με τη ΝΔ επι ΣΥΡΙΖΑ. 

  *Προειδοποιώ τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Χρυσοχοΐδη, να σταματήσουν την παγανιστική λατρεία της αστυνομικής βίας, 

  Δημοσκοπήσεις 

  *Τα νούμερα των δημοσκοπήσεων αλλάζουν. Η δημοκρατική συνείδηση του λαού μας όμως όχι.Και όπως έδειξε η συγκέντρωση και η πορεία του Πολυτεχνείου, η βία και ο φόβος δεν θα περάσουν. 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ