Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Νοε-2019 14:43

  Χαρίτσης για ΔΕΗ: Εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος το νομοσχέδιο

  Χαρίτσης για ΔΕΗ: Εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος το νομοσχέδιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το νομοσχέδιο της ΔΕΗ είναι εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος σημειώνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

  Στο ίδιο πλαίσιο αναφερει ότι "επιβεβαιώνει την επιθυμία της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει ολιγοπωλιακά ιδιωτικά συμφέροντα με αδιαφανείς διαδικασίες και εν τέλει να εκποιήσει βασικές δημόσιες ενεργειακές υποδομές, κρίσιμες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας".

  Η δήλωση Χαρίτση έχει ως εξής:

  "Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ενέργεια και τη ΔΕΗ έρχεται μετά από πολύμηνες προσπάθειες απαξίωσης και συκοφάντησης της επιχείρησης.

  Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να ακολουθήσει πολιτικές που εξασφαλίζουν χαμηλό κόστος ενέργειας και πρόσβαση σε όλους, πολίτες και επιχειρήσεις.

  Επιβεβαιώνει την επιθυμία της να εξυπηρετήσει ολιγοπωλιακά ιδιωτικά συμφέροντα με αδιαφανείς διαδικασίες και εν τέλει να εκποιήσει βασικές δημόσιες ενεργειακές υποδομές, κρίσιμες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα:

  Η κυβέρνηση δημιουργεί ένα ιδιωτικό μονοπώλιο στα δίκτυα φυσικού αερίου, εκχωρώντας πλέον σε ιδιώτες ολόκληρο το ποσοστό του δημοσίου (65%) τόσο στις Υποδομές όσο και στην Εμπορία.

  Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει σχέδιο για τους εργαζόμενους, για την ασφάλεια εφοδιασμού, για το κόστος ενέργειας, για τη διασφάλιση της ανάπτυξης δικτύων φυσικού αερίου στη χώρα.

  Στο όνομα του εκσυγχρονισμού, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, παρακάμπτει το ΑΣΕΠ, επεκτείνει τις εργολαβικές σχέσεις που εξυπηρετούν ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα με δυσανάλογο κόστος για τους καταναλωτές.

  Το νομοσχέδιο είναι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

  Οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ και των ενεργειακών δικτύων και καταστρατηγεί το δικαίωμα των πολιτών σε οικονομικά προσιτή και καθαρή ενέργεια.

  Τον λογαριασμό, αν δεν αντιδράσουμε, θα τον πληρώσουμε όλοι και όλες μας”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ