Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Ιουλ-2019 12:25

  Πέτσας: Οι αλλαγές που έρχονται στα ΜΜΕ

  Πέτσας: Οι αλλαγές που έρχονται στα ΜΜΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αβάσιμη και υποκριτική η κριτική που γίνεται στον Πρωθυπουργό για συγκέντρωση αρμοδιοτήτων η οποία πηγάζει από διάθεση μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ  Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην Βουλή. Ο ίδιος έδωσε τον χάρτη των αλλαγών που σχεδιάζει η κυβέρνηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

  "Καταρχάς, τα θέματα των μέσων ενημέρωσης επιστρέφουν εκεί που ήταν στις περισσότερες κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης. Σε αρμόδιο Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ που εκτελεί και χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου" τόνισε ο κ. Πέτσας. Ο ίδιος, αφού σημείωσε πως ο χώρος των  Μέσων Ενημέρωσης έχει πληγεί από την πολυετή κρίση, τόνισε πως η νέα ψηφιακή εποχή έχει δημιουργήσει καινούριες ευκαιρίες και έχει μεταβάλει τον τρόπο που όλοι ενημερωνόμαστε.

  "Για να ανταποκριθούμε, λοιπόν, στις νέες προκλήσεις σχεδιάζουμε":

  1ον. Εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

  2ον. Αναδιοργάνωση της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων.

  3ον. Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων και εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της.

  4ον. Επαναπροσδιορισμό του brand "Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων" ώστε να καταστεί συνώνυμο της αντικειμενικής, άμεσης, πλήρους και
  έγκυρης ενημέρωσης, μέσα από συνέργειες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

  5ον. Άρση στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Πάντα με γνώμονα το Σύνταγμα και τη διαφάνεια, αλλά και την αναγκαία νομοθετική  σταθερότητα που θα προσελκύσει επενδύσεις,  θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των μέσων και τις θέσεις εργασίας στον κλάδο.

  6ον. Εκσυγχρονισμό του ρυθμιστικού πλαισίου για τον πανελλήνιο, περιφερειακό και τοπικό Τύπο. 

  7ον. Μεταφορά στην εθνική νομοθεσία της κοινοτικής Οδηγίας 2018/1808 για την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων.

  8ον.  Χάραξη εθνικής οπτικοακουστικής πολιτικής μέσω της ενεργούς συμμετοχής της Ελλάδας σε όλες τις αρμόδιες ομάδες εργασίας οπτικοακουστικών θεμάτων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Μ. Ντ. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ