Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Ιουλ-2019 11:10

  Κ. Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής είναι οι δύο φάροι μας

  Κ. Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής είναι οι δύο φάροι μας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:27

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Την οδό του νέου ήθους και νέου ύφους που πρέπει να φέρει στη Βουλή η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έφερε στο προσκήνιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναδεικνύοντας τον αέρα της ανανέωσης και της διεύρυνσης στη "γαλάζια" κοινοβουλευτική ομάδα, ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της πρώτης πανηγυρικής συνεδρίασης της Βουλής, όρισε την αναβάθμιση του πολιτικού λόγου στην προμετωπίδα των κινήσεων. 

  "Η αναβάθμιση του πολιτικού λόγου είναι προϋπόθεση, για να φέρουμε την πολιτική κοντά στον πολίτη. Να υπηρετήσουμε τη Δημοκρατία με μία νέα ποιότητα…", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε ως "κατάκτηση την απουσία του ναζιστικού μορφώματος από τα έδρανα της Βουλής…".

  Ο πρωθυπουργός απηύθυνε, μέσω της παρέμβασής του στη συνεδρίαση, απανωτά μηνύματα προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

  "Η μάχη κατά του λαϊκισμού είναι διαρκής. Θα συνεχιστεί και με τη δική μας θητεία. Με όπλο την αλήθεια θα τον αντιμετωπίσουμε σε όλα τα μέτωπα", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τη "γαλάζια" κοινοβουλευτική ομάδα να αποφύγει, μεταξύ άλλων, τον πειρασμό των υποσχέσεων.

  "Στόχος μας η νέα Βουλή να γίνει η καλύτερη της μεταπολίτευσης. Τον τόνο πρέπει να τον δώσει πρώτη η κοινοβουλευτική μας ομάδα. Το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής οι δύο φάροι. Κανόνες μας είναι ο κανόνας. Πρέπει να δίνουμε δημιουργικό "παρών" στην Ολομέλεια. Όχι κενά έδρανα. Θα παραμείνουμε δεμένοι με τις εκλογικές περιφέρειες, μεταφέροντας στη Βουλή τα μηνύματα των πολιτών", τόνισε και ανέδειξε τη σημασία άπαντες οι βουλευτές να εργάζονται με λόγο ενιαίο και παραταξιακό, συμπληρώνοντας πως η προσωπική συμπεριφορά είναι πάντα δημόσιο υπόδειγμα.

  Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη δια βοής ο Σταύρος Καλαφάτης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ