Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιουλ-2019 10:24

  Και "σκιώδης κυβέρνηση" στα πλάνα Τσίπρα - Συνέδριο... ανοιγμάτων για ΣΥΡΙΖΑ

  Και "σκιώδης κυβέρνηση" στα πλάνα Τσίπρα - Συνέδριο... ανοιγμάτων για ΣΥΡΙΖΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Σε συνεδρίαση Μπεν Χουρ, εξελίχθηκε η πρώτη κομματική σύναξη των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα. 

  Επί 5,5 ώρες συνεδρίαζαν τα μέλη στην Κουμουνδούρου,  σε μια πρώτη "επιδερμική" αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος καθώς το βλέμμα ήταν στραμμένο στις επόμενες κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία καλείται να υπηρετήσει στόχο διττό: 

  1. Την άμεση ανασύνταξη του κόμματος ώστε να υπηρετήσει το νέο του ρόλο

  2. Τον "μετασχηματισμό" του ΣΥΡΙΖΑ με βήμα ταχύ σε μια σύγχρονη "προοδευτική παράταξη", η οποία να παραμερίζει το 3% που αποτελούσε την πάγια δεξαμενή των ψηφοφόρων του , διευρύνοντας την απεύθυνσή του, σε όλο και ευρύτερα κοινά.

  Ο κ. Τσίπρας εξάλλου, αυτό ζήτησε κατά την εισήγησή του στα μέλη του κομματικού Οργάνου, ζητώντας καταρχάς, τον πολλαπλασιασμό στις νέες εγγραφές μελών. 

  Στόχος, είπε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι έως το Συνέδριο, ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει εγγράψει ως μέλη το 10% των ψηφοφόρων του. 

  Το συνέδριο τούτο, προγραμματίζεται για τον ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιηθεί στα τέλη της τρέχουσας χρονιά ή αρχές του 2020. 

  Κεντρική Επιτροπή- Κοινοβουλευτική ομάδα

  Ο πιο βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός για την αξιωματική αντιπολίτευση, προβλέπει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το προσεχές Σάββατο και συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα την Δευτέρα και εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης (20-22 Ιουλίου). Θα προηγηθεί την Παρασκευή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Προοδευτικής Συμμαχίας.

  Στα πλάνα του κ. Τσίπρα βρίσκεται ο σχηματισμός και "σκιώδους κυβέρνησης"  ώστε να υπάρχει στενό "μαρκάρισμα" του έργου των νέων υπουργών. Είχε προιδεάσει άλλωστε ο πρώην πρωθυπουργός, ήδη κατά την δήλωση παραδοχής της ήττας του στο Ζάππειο Μέγαρο ότι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι να ασκήσει "υπεύθυνη" αλλά "μαχητική" αντιπολίτευση. 

  Αναζητώντας τα πρόσωπα

  Οι αρμοδιότητες ενός εκάστου  από την νέα ηγετική ομάδα που πλαισιώνει τον Αλέξη Τσίπρα στον νέο κύκλο που ανοίγει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρίσκονται ακόμη στα "σκαριά", καθώς δεν έχει γίνει ακόμη σχετική συζήτηση. 

  Η Έφη Αχτσιόγλου θα λάβει ανανέωση της θητείας της ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ , αρμοδιότητα που είχε με χρονικό ορίζοντα την προεκλογική περίοδο ή θα επιλεγεί πρόσωπο άλλο καθώς και το ποιοι από τους στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα θα μετακομίσουν από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου, είναι από τα ερωτήματα που θα λάβουν προσεχώς, απάντηση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ