Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουλ-2019 15:50

  Κ. Χατζηδάκης: Η μεγάλη μας έγνοια είναι η ΔΕΗ

  Κ. Χατζηδάκης: Η μεγάλη μας έγνοια είναι η ΔΕΗ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Σε κλίμα συναίνεσης και πολιτικού πολιτισμού πραγματοποιήθηκε προ ολίγου η τελετή παράδοσης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τον απερχόμενο υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη στον νέο επικεφαλής Κωστή Χατζηδάκη.

  "Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση δεν έρχεται για να γκρεμίσει αλλά για να χτίσει, θα κρατήσουμε ό,τι θετικό έχει γίνει, άλλωστε έχουμε υπερψηφίσει αρκετές νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου”, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

  Αν και δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες, καθώς όπως είπε δεν είναι η ώρα των προγραμματικών δηλώσεων, ο κ. Χατζηδάκης έδωσε μια πρώτη γεύση για τις κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες του υπουργείου. "Στην ενέργεια προφανώς η μεγάλη μας έγνοια είναι η ΔΕΗ. Στοχεύουμε να εργαστούμε από την πρώτη μέρα για ένα σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ”, είπε ο κ. Χατζηδάκης. "Η εταιρεια αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα, παρά τις προσπάθειες της διοίκησης και των εργαζομένων, τις οποίες θέλω να υπογραμμίσω. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε, χρειάζεται σχέδιο σωτηρίας που θα δώσει βιωσιμότητα και νέα προοπτική για τους εργαζόμενους και την εταιρεία”.

  Εκτός της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών με σημαντικά οφέλη για την οικονομία, ενώ στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ θα αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα.

  Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε την πολιτική συναίνεση στα θέματα διεθνούς ενεργειακής διπλωματίας (αγωγοί), ενώ προανήγγειλε επιτάχυνση των διαδικασιών και νέους διαγωνισμούς για τις έρευνες υδρογονανθράκων. Επίσης, για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως είπε, θα δοθεί έμφαση στις ΑΠΕ, ενώ θα στηριχθεί και θα διευρυνθεί το πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ’ οίκον”. Παράλληλα, έκανε λόγο για χωροταξική πολιτική που θα διευκολύνει τις επενδύσεις. Αναφερόμενος, μάλιστα, στη σημασία του υπουργείου, τόνισε ότι δύο μεγάλες, εμβληματικές επενδύσεις, το Ελληνικό και οι Σκουριές, συνδέονται με τις αρμοδιότητες του ΥΠΕΝ.

  Νωρίτερα, ο κ. Σταθάκης έκανε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων και των πολιτικών που προώθησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ευχαρίστησε τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους του ΥΠΕΝ και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

  Το "παρών" στην τελετή έδωσαν επίσης, ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος και ο απερχόμενος υφυπουργός Γιάννης Δημαράς, που επίσης έκαναν απολογισμό του έργου τους, ενώ τον κ. Χατζηδάκη συνόδευαν ο νέος υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς και ο νέος υφυπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, οι οποίοι μίλησαν για τις άμεσες προτεραιότητες επιτάχυνσης και διευκόλυνσης των επενδύσεων αλλά και για την επιτάχυνση της μετάβασης της ελληνικής αγοράς ενέργειας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ