Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Ιουλ-2019 00:35

  Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός της νέας εποχής

  Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός της νέας εποχής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Έχω πει πολλές φορές, η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα η πολιτική θα το λύσει. Όχι όμως η πολιτική έτσι όπως την ξέραμε. Μια άλλη πολιτική που θα προτάσσει την αλήθεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, την αξιοκρατία. Για αυτές τις αξίες θα αγωνιστούμε, αυτές τις αξίες θα υπηρετήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς. Ας γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες κάτι ακόμα. Από σήμερα ξεκίνησε το χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα μέχρι να κλείσει το τελευταίο κεφάλαιο λαϊκισμού στην Ελλάδα.  Ας το γνωρίζει αυτό  καλά και  ο κ. Τσίπρας.  Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες.  Το έχει πετύχει στο παρελθόν, θα το πετύχει και τώρα".

  Ήταν βράδυ της 10ης Ιανουαρίου του 2016, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλεγόταν πανηγυρικά στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Η μαγιά των 400.000 μελών και φίλων της "γαλάζιας" παράταξης, που έδωσε το "παρών" στο δεύτερο γύρο των εσωτερικών εκλογών αποτέλεσε το πρώτο μήνυμα. Ήταν το πρώτο μεγάλο στοίχημα που είχε κερδίσει η Νέα Δημοκρατία. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το γνώριζε καλά. Πως το κόμμα ανοίγει την αυλαία της επόμενης πράξης της ιστορικής πορείας του στο χρόνο. Μίας πορείας, με αποφάσεις κομβικές, που έφεραν τη χώρα στην "αγκαλιά" της ευρωπαϊκής οικογένειας και την κράτησαν σε αυτή, όταν οι συνθήκες του καλοκαιριού του 2015 απαιτούσαν να τεθεί το εθνικό συμφέρον επάνω από το κομματικό. Ουσιαστικά, η Νέα Δημοκρατία αυτό έπραττε πάντα στα σχεδόν πενήντα χρόνια της διαδρομής της. Ήταν και είναι το κόμμα των μεγάλων αποφάσεων. Ήταν και είναι το μεγάλο κόμμα της κεντροδεξιάς. Εδώ και τρία χρόνια άλλαξε ταχύτητα, ακουμπώντας σε όλα αυτά τα μείζονα, καίρια και ουσιαστικά που είχε χτίσει. Και, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήρθε για να δώσει απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της κοινωνίας. Απαντήσεις καθαρές. Μελετημένες. Απαντήσεις που έκαναν ψηφοφόρους πέρα από το όριο της οδού Πειραιώς να κοιτάξουν με προσοχή τη στρατηγική της. Να αφουγκραστούν το σχέδιό της. Και σήμερα να δώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη μία εντολή ισχυρή. Να τα αλλάξει όλα. Με στόχο κάθε πολίτης να αντιληφθεί πως η 7η Ιουλίου του 2019 ήταν η ημέρα που άλλαξε το momentum του Τόπου, μετά από δέκα χρόνια κρίσης και τέσσερα χρόνια "Οδύσσειας" ΣΥΡΙΖΑ.

  Σήμερα κέρδισε η Νέα Δημοκρατία και μαζί της μη μεγάλη κοινωνική συμμαχία, που αναζητάει πρόγραμμα εφαρμόσιμο, ρεαλιστικό για την οικονομία. Την καθημερινότητα. Σήμερα κέρδισε (μετά το θρίαμβο της 26ης Μαΐου) ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η πορεία που επέλεξε με συνέπεια από τη ημέρα που εξελέγη πρόεδρος της "γαλάζιας" παράταξης. Οι πολίτες αναφώνησαν εμφατικό "ναι" στο μετρημένο λόγο. Στη μετριοπάθεια. Στο νέο ύφος. Στο νέο ήθος. Στην ειλικρίνεια. Στην Ελλάδα των πολλών, που κανείς δε θα μένει πίσω, αλλά θα έχει ευκαιρίες στο δικό του "αύριο". Ένα "αύριο" που περνάει μέσα από την αξιοπιστία. Τις άμεσες ενέργειες. Τις λύσεις. Τις μεταρρυθμίσεις. Για όλους. Τη νέα γενιά. Τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Τον άνεργο. Τον επιχειρηματία, μικρό, μεσαίο ή μεγάλο. Η στρατηγική του θετικού αφηγήματος και η ανάδειξη του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας ήταν πάντα κύριο μέλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι αν κάποιοι ακόμα και εντός παράταξης δεν είδαν με καλό μάτι τις αλλαγές που με σταθερά βήματα προωθούσε ο κ. Μητσοτάκης, το αποτέλεσμα της κάλπης δικαιώνει πλήρως τον πολιτικό που είπε και έκανε πράξη όσα υποσχέθηκε εκείνο το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου. Υπήρξαν και οι πολιτικοί αντίπαλοι φυσικά. Αυτοί υποτίμησαν τις δυνάμεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το πείσμα του. Το κυρίαρχο "θέλω" του να αλλάξει τα πάντα, ακόμα κι αν χρειαστεί να πάει κόντρα στο ρεύμα. Και αυτοί οι πολιτικοί αντίπαλοι έλαβαν σήμερα την ηχηρή απάντηση της κοινωνίας.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιούργησε ρεύμα. Έριξε τα κομματικά τείχη. Διεύρυνε τη Νέα Δημοκρατία προς το κέντρο και τα δεξιά. Ανανέωσε την οδό Πειραιώς σε ιδέες και στελέχη. Πήρε κοντά του τους νέους. Πήρε κοντά του ομάδες που παραδοσιακά την έβλεπαν με καχυποψία τη "γαλάζια" παράταξη. Δεν πλασαρίστηκε ποτέ ως "αντι-Τσίπρας". Ήταν και είναι πάντα ο Κυριάκος. Που ετοιμάζεται να σηκώσει μανίκια μαζί με την ομάδα του.  

  Η 7η Ιουλίου του 2019 μετατρέπεται σε μία ημερομηνία-σταθμό. Γιατί αποτελεί το τέλος μίας διαδρομής σχεδόν τριών ετών, στη διάρκεια της οποίας ήρθαν στο προσκήνιο κεντρικά αφηγήματα, προγραμματικός λόγος, πολιτική ουσία και πολυεπίπεδες παρεμβάσεις, που έπεισαν την κοινωνία για το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της οδού Πειραιώς και το "αύριο" της χώρας. Παράλληλα, αποτελεί την αρχή μίας νέας διαδρομής. Με τις λέξεις-αιχμή της "ενότητας" και της "συμπόρευσης" να είναι η σημαία που θα κρατήσει ψηλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι ήταν αυτό που έδωσε στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτήν την ευρεία νίκη και τη διακυβέρνηση της χώρας; Η απόλυτα στοχευμένη στρατηγική. Το μοτίβο ισχυρών μηνυμάτων προς όλους τους πολίτες. Η ουσία του "γαλάζιου" προγράμματος για λιγότερους φόρους, νέες επενδύσεις, νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, καλύτερη δημόσια Παιδεία και Υγεία, ασφάλεια. Όλα αυτά, με την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ,μεγάλης "γαλάζιας" ομάδας που εργάστηκε μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον, από αύριο ανοίγει ο επόμενος κύκλος της Ελλάδας. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ