Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Ιουν-2019 16:08

  Παραιτήθηκαν δύο κόρες στελεχών ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή

  Παραιτήθηκαν δύο κόρες στελεχών ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:36

  Την παραίτησή τους μετά την κατακραυγή για τις προσλήψεις και μετατάξεις στη Βουλή υπέβαλαν από το Ίδρυμα της Βουλής η κόρη της Προϊσταμένης του γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Βουλής κ. Β. Τσακανίκα και η κόρη της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ειρ. Πανταλού.

  Όπως έγινε γνωστό, οι δύο νεοδιορισθείσες στο Ιδρυμα της Βουλής δήλωσαν παραίτηση για λόγους ευθιξίας. Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, της οποίας επίσης η κόρη μπήκε στη Βουλή, έκανε λόγο για αξιοποίηση "γνωριμιών και διασυνδέσεων".

  Ενώ ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αποσπάσεις, επεκτάσεις συμβάσεων και προσλήψεις δεν αναφέρθηκε καθόλου στην τοποθέτηση της πρώην συζύγου του επίσης στην Βουλή, αλλά δήλωσε πως δεν αισθάνεται απολογούμενος για κάτι.

  "Το να δημιουργούμε εντυπώσεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις πάνω σε ζητήματα που μόνο σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων και μάλιστα με λίστες ονομάτων εργαζομένων της Βουλής, για μένα δεν είναι παραδεκτό. Το αποκρούω απολύτως", τόνισε ο κ. Βούτσης.

  "Δεν το κάναμε ποτέ, δεν θα το κάνω τώρα, ούτε στο μέλλον για όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους της Βουλής και είναι πάρα πολλοί, τους οποίους τους βρήκαμε, συνεργαστήκαμε, και θα συνεργάζονται και οι επόμενοι και ξέρουμε πάρα πολύ καλά, προφανώς, με βάση το Προσωπικό της Βουλής, πότε προσελήφθησαν, με ποιες διαδικασίες, από πού, τι βαθμούς συγγένειας έχουν κ.λπ. Είναι εντελώς απαράδεκτο και είναι για δημιουργία εντυπώσεων. Και βεβαίως θα ήταν απολύτως άδικο για μία, δύο ή τρεις περιπτώσεις που ενδεχομένως υπάρχει βαθμός συγγένεια. Επαναλαμβάνω, ξέρουμε πάρα πολύ καλά και το τι βρήκαμε εδώ μέσα. Εάν δε βάλω και τα αξιοκρατικά κριτήρια, να δούμε αν πράγματι κάποιοι μπορούν να εργαστούν, θα πηγαίναμε πλέον σε μια αντίληψη εξαίρεσης οποιουδήποτε έχει μια τέτοια σχέση, η οποία εξαίρεση δεν προβλέπεται ούτε από τον Κανονισμό της Βουλής, ούτε νομικά, ούτε ηθικά, και άρα δεν αισθάνομαι απολογούμενος για οτιδήποτε από αυτά τα οποία έχουν ήδη καταγραφεί".

  Μαρία Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ