Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Ιουν-2019 11:36

  Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μου οι δύο συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11% σε βάθος τετραετίας

  Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μου οι δύο συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11% σε βάθος τετραετίας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:39

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Τον τελικό στόχο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για δύο συντελεστές ΦΠΑ, στο 22% και στο 11%, σε βάθος τετραετίας έφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβασή του στο πλαίσιο της 27ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

  "Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν λειψή. Άρα, πρέπει να γίνει ολόκληρη. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών αυξάνει τη φορολογική συμμόρφωση. Ο τελικός μας στόχος είναι δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22% και στο 11%. Δεν είναι κάτι που θα γίνει αμέσως. Αλλά σε βάθος τετραετίας. Και συνολικά το τουριστικό πακέτο να βρεθεί στο 11%. Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% εντός διετίας. Μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Αλλά και μία σειρά εμπροσθοβαρών κινήτρων για επενδύσεις κεφαλαίου. Κι ένα σχέδιο τολμηρό, όπου θα "ανταλλάσσουμε" συντελεστή δόμησης, κυρίως ως προς τους κοινόχρηστους χώρους, με μία δέσμευση για ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτηρίων. Το έκανε η Κύπρος. Θα το κάνουμε και εμείς", ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με τον τρόπο αυτό, αποτύπωσε τη "γαλάζια" στρατηγική για την οικονομία, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Σε τομείς, δηλαδή, που αποτελούν "κλειδιά" για τη μετάβαση της χώρας στην κανονικότητα.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διεμήνυσε πως, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του νομοθετήσουν κατάργηση αντίμετρων που αφορούν στη μεσαία τάξη αυτό θα αποτυπώσει, για μία ακόμα φορά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρη ταξική πολιτική.

  "Ταξική πολιτική είναι να παράγουμε υπερπλεόνασμα, για να το μοιράζουμε σε επιδόματα. Αυτή η λογική σκοτώνει την ανάπτυξη.  Η οικονομία δεν πάει πουθενά με ρυθμούς ανάπτυξης του 2%. Χρειάζεται ρυθμούς ανάπτυξης του 3%-4%, για να αναπνεύσει η μεσαία τάξη. Και αυτή η ανάπτυξη δε θα έρθει μέσα από την κατανάλωση. Θα έρθει μέσα από επενδύσεις. Και στον κλάδο του τουρισμού", σημείωσε και τόνισε πως η πολιτική αλλαγή θα είναι ανάσα για τη χώρα και την οικονομία και οι εκλογές θα είναι ωφέλιμες για την κοινωνία και για τον τουρισμό.

  Έχω ατζέντα αύξησης των ρυθμών ανάπτυξης

  Με αφορμή τη έκθεση της Κομισιόν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εστίασε σε δύο σημεία:

  - Πρώτον, στην τεράστια ολιγωρία στις μεταρρυθμίσεις. "Με μεγάλη καθυστέρηση γίνεται αυτή η επισήμανση. Εμείς έχουμε ατζέντα αύξησης των ρυθμών ανάπτυξης. Και από αυτήν την ατζέντα δε θα κάνουμε πίσω", ανέφερε.

  - Δεύτερον, στην εξαιρετικά θετική αποδοχή της νίκης της ΝΔ από τις αγορές.

  "Η ψήφος εμπιστοσύνης σε μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση θα μας δώσει περισσότερη ελευθερία. Για να πετύχουμε στόχους, υλοποιώντας το πρόγραμμά μας. Ο λαός δε θα πληρώσει τα σπασμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μέτρα που ψηφίζονται με υστεροβουλία, όπως η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, να επανέλθουν από την πίσω πόρτα. Δεν πάμε στη Βουλή γιατί αυτό που γίνεται είναι πρωτοφανές. Ο κ. Τσίπρας είπε, μετά τις ευρωεκλογές, ότι θα προκηρύξει εκλογές. Το κάνει γιατί έχει χάσει την πολιτική νομιμοποίηση. Υπάρχει όργιο τακτοποιήσεων και προεκλογικών ρουσφετιών. Δε νομιμοποιούμε τη λειτουργία της Βουλής αυτήν την εβδομάδα. Εμείς έχουμε καθαρά δηλώσει ότι δε θέλουμε τη μείωση του αφορολόγητου. Καταθέσαμε σχετική τροπολογία για το αφορολόγητο. Και προφανώς είναι ένα ζήτημα το οποίο για εμάς κλείνει και κλείνει οριστικά", επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε και πάλι το δρόμο της συνεργασίας με τους περιφερειάρχες της χώρας. "Το γεγονός ότι έχουμε νέους περιφερειάρχες είναι θετικό. Δώδεκα από τους 13 πρόσκεινται στη ΝΔ. Και με τον 13ο έχω καλό κώδικα συνεννόησης. Φιλοδοξώ να  υπάρχει οργανωμένη συνεργασία με τις περιφέρειες. Που σχετίζεται με την αντιμετώπιση σειρά ζητημάτων, όπως οι υποδομές. Την προβολή των περιφερειών. Τα έργα", σημείωσε.

  Νέο μήνυμα ενότητας

  Εστιάζοντας στο εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και της κάλπης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως δεν ήταν έκπληξη για τον ίδιο. "Είχα εισπράξει εδώ και καιρό ένα ισχυρό αίτημα για πολιτική αλλαγή. Ήταν μία ψήφος εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία για την πρόταση που κομίζει για την ανάπτυξη της χώρας, Κρατάω την πρωτιά στους νέους. Στους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους. Την επόμενη ημέρα πρέπει να δημιουργήσουμε μία ισχυρή κοινωνική συμμαχία. Με πρώτο στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας, που δεν αποκλείει κανένα. Το μήνυμά μου είναι μήνυμα ενότητας και συμπαράταξης. Προς όλους τους πολίτες. Για εμένα είναι απαραίτητο να ενώσουμε δυνάμεις", είπε.

  Θέλω μία αυτοδύναμη Ελλάδα

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κράτησε στην πρώτη γραμμή την έννοια της συμπόρευσης, τονίζοντας ότι και αυτοδύναμη να είναι η Νέα Δημοκρατία θα απευθύνει πρόσκληση για συγκλίσεις. "Με ενδιαφέρει την επόμενη ημέρα να έχουμε ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση. Για να καταλήξουμε να έχουμε μία αυτοδύναμη Ελλάδα. Που θα πατάει μόνη της στα πόδια της και να μη χρειάζεται υποδείξεις ή στήριξη από το εξωτερικό. Θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Προφανώς, το καλύτερο αποτέλεσμα θα είναι η αυτοδυναμία. Αλλά και αυτοδύναμοι να είμαστε θα κάνουμε πρόσκληση για συγκλίσεις. Και θα αξιοποιήσουμε στελεχιακό δυναμικό και έξω από το σκληρό πυρήνα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Προκειμένου να σηματοδοτήσουμε στην πράξη μία πολιτική ενότητας, διεύρυνσης και αξιοκρατίας", επεσήμανε.  

  Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε:

  - Αναγνωρίζω στον τουρισμό και στους επαγγελματίες του κλάδου το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτήν την επιτυχία. Αναγνωρίζω μία πραγματικότητα που έχει να κάνει με ιδιαίτερες γεωπολιτικές συγκυρίες των τελευταίων πέντε ετών. Δε θα είναι πάντα έτσι. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να προσαρμοστούμε και σε εποχές, που οι ανταγωνιστές μας θα ξαναμπούν στο παιχνίδι με πιο ανταγωνιστικό τρόπο. Από εκεί και πέρα ως προς τα διαρθρωτικά ζητήματα, δεν είδα να υπάρχει συνέχεια από όσα έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν είδα συνεκτική πολιτική για τον τουρισμό και τις επενδύσεις. Όταν, για παράδειγμα, το Ελληνικό έχει δεχθεί πόλεμο. Μια νέα κυβέρνηση μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

  - Το ζήτημα της ασφάλειας στην Αθήνα δεν αφορά τους επισκέπτες. Η Αθήνα είναι μία ασφαλής πόλη. Αφορά τους κατοίκους. Αφορά τους κατοίκους σε συγκεκριμένες συνοικίες. Όπως, τα Εξάρχεια. Ή οι γειτονιές της Δυτικής Αθήνας. Πρέπει να βάλουμε νέες γειτονιές στον τουριστικό χάρτη. Χρειάζονται εμβληματικά έργα, όπως το νέο αρχαιολογικό μουσείο, που οραματίζομαι. Το άσυλο θα καταργηθεί αυτόματα.   

  - Στο Ελληνικό λείπουν δύο υπουργικές αποφάσεις. Ρυθμιστικού χαρακτήρα. Μπορούν να υπογραφούν σε μία εβδομάδα. Λείπει και η εκκρεμότητα του διαγωνισμού για το καζίνο. Όταν τελειώσουν αυτά, το Ελληνικό ξεκινάει. Δεν ξέρω εάν υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καθυστερήσεις. Ξέρω πως υπάρχουν ιδεοληψίες. Δεν το κρύψανε ποτέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να μετατρέψει το Ελληνικό σε ένα τεράστιο λαχανόκηπο. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων