Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Μαϊ-2019 20:35

  Κ. Μητσοτάκης: Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε σε υπερβολικό βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ

  Κ. Μητσοτάκης: Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε σε υπερβολικό βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ: 21.08

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Τις βασικές τομές του προγράμματος του, που σχετίζεται με τις επενδύσεις, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, την καθημερινότητα των πολιτών και τη στήριξη όλων των πολιτών και, κυρίως, των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, έφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. "Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε σε υπερβολικό βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έδειξε και πάλι προς την κατεύθυνση μείωσης των φόρων και επεσήμανε ότι το "γαλάζιο" πρόγραμμα είναι πλήρως κοστολογημένο. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για "μαύρη προπαγάνδα" και "μονταζιέρα", συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος έχει στόχο να ενώσει τους πολίτες.

  "Καταγγείλαμε το χρόνο που χορηγήθηκε η αποκαλούμενη 13η σύνταξη. Χορηγείται λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Η κυβέρνηση είδε ότι δεν τα πάει καλά στις εκλογικές επιδόσεις και επιχείρησε να εξαγοράσει κάποιες ψήφους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι συνταξιούχοι έχουν δει μεγάλες απώλειες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ναι η οικονομική μας πολιτική μπορεί να εγγυηθεί ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης 4% μας δίνουν τη δυνατότητα να στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη. Η οικονομική μας πολιτική θα μεγαλώσει την πίτα. Αυτή τη στιγμή, από 1η Ιανουαρίου 2020, ισχύει η μείωση του αφορολόγητου. Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ψήφισε την τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης; Εγώ δεσμεύομαι ότι η μείωση του αφορολόγητου δε θα εφαρμοστεί από την κυβέρνησή μου. Εγγυώμαι έτσι και τις 12 συντάξεις", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του "Star". Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η οδός Πειραιώς θα έχει ως αιχμή ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων. Στάθηκε, ωστόσο, ιδιαίτερα στη σημασία των επενδύσεων και των νέων θέσεων εργασίας ως το μέσο εκείνο που θα δημιουργήσει νέο πλούτο για όλους.

  "Οι συνταξιούχοι ενδιαφέρονται, πέρα από τη σύνταξή τους, εάν θα βρουν δουλειά τα εγγόνια τους. Μας ενδιαφέρουν και οι άνεργοι. Μας ενδιαφέρουν τα παιδιά και τα εγγόνια να βρουν δουλειές. Η κυβέρνηση δε λέει τίποτα για επενδύσεις και απασχόληση. Και σε αυτά εστιάζει το δικό μας σχέδιο. Στις επενδύσεις και τις νέες δουλειές. Έχω συγκεκριμένο σχέδιο που θέλω να βάλω σε εφαρμογή. Εμβληματικές επενδύσεις δεν έχουν δρομολογηθεί. Εμείς πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων μπορεί να δημιουργηθεί ένας νέος πλούτος. Τα νέα άνεργα παιδιά που θα βρουν δουλειά σε μία νέα επένδυση είναι η ελίτ ή οι πολλοί; Εμείς είμαστε με όλους. Υποχρέωση δική μου είναι να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Αυτός ο διχασμός, αυτή η πόλωση δε μας αξίζει. Τους πολίτες απασχολεί η καθημερινότητα. Μου έκανε εντύπωση που ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον Βελουχιώτη. Πριν 30 χρόνια ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Χαρίλαος Φλωράκης έκαναν πράξη την εθνική συμφιλίωση. Και τώρα κάποιοι θέλουν να μας πάνε 30 χρόνια πίσω", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε ιδιαίτερα στην κοινωνική ατζέντα που ανοίγει η οδός Πειραιώς. Ταυτόχρονα, μίλησε, εκ νέου, για μία καθαρή νίκη της "γαλάζιας" παράταξης.

  "Το βράδυ των εκλογών θα υπάρχει ένας νικητής, η Νέα Δημοκρατία και ένας χαμένος, ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο μεγαλύτερη θα είναι η διαφορά, τόσο πιο επιτακτικές θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις. Εγώ ζητώ από τους πολίτες η 26η Μαΐου να είναι η αρχή της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Το μόνο κόμμα που μπορεί να αλλάξει τη ροή αυτού του τόπου είναι η Νέα Δημοκρατία", σημείωσε.

  "Εγγυώμαι την επιστροφή της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα εντός 18 μηνών"

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στράφηκε κατά της κυβέρνησης Τσίπρα για το γεγονός ότι απέτυχε, όπως σημείωσε, στο ρυθμό ανάπτυξης.

  "Είμαστε ουραγοί στην Ευρώπη. Υπάρχει υπερφορολόγηση. Και η χώρα τώρα είναι εκτός αγορών. Για εμένα είναι δέσμευση να επιστρέψει η χώρα σε επενδυτική βαθμίδα εντός 18 μηνών", σημείωσε.

  "Δεν υπάρχει θέμα νοθείας"

  Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Αυγενάκη περί ενδεχόμενης νοθείας στις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής. "Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Εμείς καλούμε τους Νεοδημοκράτες να είναι πάνω από όλες τις κάλπες. Για να συνδράμουμε και εμείς στην προστασία της εκλογικής διαδικασίας", τόνισε.

  Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε, μεταξύ άλλων:

  -Χρειαζόμαστε περισσότερους εργαζόμενους, για να στηρίξουμε το ασφαλιστικό σύστημα. Χρειαζόμαστε καινούρια ασφαλιστική κουλτούρα.

  -Η αστυνομία θα κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στη γειτονιά. Θα προστατεύσουμε την ασφάλεια των ίδιων των αστυνομικών. Η ΕΛ.ΑΣ. θα αποκτήσει καινούρια περιπολικά. Θα ξαναφτιάξουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ. Θα κάνουμε 1.500 προσλήψεις για την ομάδα ΔΙΑΣ. Δε θα επιτρέψω σε 30 τραμπούκους να κρατάνε μία ολόκληρη πόλη όμηρο. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση δημοκρατίας. Έχουμε υποχρέωση να ξανακάνουμε τον πολίτη να αισθανθεί ξανά ασφαλής. Η κυβέρνηση δεν είχε προτεραιότητα την ασφάλεια. Εμείς θα την έχουμε. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε πάντα ανοχή στη βία.

  -Η κλιμάκωση της Τουρκίας, η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ξεπερνάει μία κόκκινη γραμμή. Δε μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή. Εφόσον συνεχιστεί θα πρέπει να υπάρχει απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε επίπεδο κυρώσεων. Η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι δε μπορεί να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Έχω ήδη θέσει το θέμα στην Ευρώπη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων