Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Μαϊ-2019 15:49

  Κ. Χατζηδάκης: "Η ΔΕΗ πάει να γίνει νέα Ολυμπιακή"

  Κ. Χατζηδάκης: "Η ΔΕΗ πάει να γίνει νέα Ολυμπιακή"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Δριμεία κριτική για την πορεία της ΔΕΗ, η οποία κινδυνεύει να καταλήξει μια "νέα Ολυμπιακή” άσκησε προ ολίγου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο ενεργειακό συνέδριο της ΗΑΕΕ Energy Transition IV.

  Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε τις προειδοποιήσεις του ορκωτού ελεγκτή για ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας  η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της Εταιρείας και του Ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, υπογραμμίζοντας ότι ο λόγος που η ΔΕΗ βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας είναι ότι η κυβέρνηση επέλεξε να πάει από το μοντέλο της "μικρής ΔΕΗ" που είχε προταθεί επί Νέας Δημοκρατίας, στο μοντέλο της "μισής ΔΕΗ", δηλαδή σε μια συμφωνία να χάσει η ΔΕΗ τους μισούς πελάτες της χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

  Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης η ΝΔ έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις που όμως δεν είναι καθόλου βέβαιη ότι θα μπορούν να εφαρμοστούν όταν η σημερινή κυβέρνηση παραδώσει τη σκυτάλη. Ισχύει το κάθε φέτος και χειρότερα , προτάσεις που ίσχυαν το 2015 δεν ισχύουν καθόλου σήμερα. Η ΔΕΗ κινδυνεύει να γίνει νέα Ολυμπιακή διότι  η φθοροποιός πορεία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς” υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΗ.

  Ο ίδιος έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την άμεση αντιμετώπιση του κινδύνου έλλειψης ρευστότητας με άντληση των απαραίτητων κεφαλαίων προκειμένου η εταιρία να διασωθεί και να διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Για αυτό και η Νέα Δημοκρατία είχε μιλήσει από τότε για προστασία  των πραγματικά αδύναμων νοικοκυριών, αλλά και για αυστηρή αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

  Εξίσου σημαντική είναι η ανάγκη για διαμόρφωση νέας διοικητικής δομής ώστε να μπορέσει η εταιρεία να ξεκλειδώσει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και να αξιοποιήσει τις ικανότητες του ανθρωπίνου δυναμικού της.

  Σε ό,τι αφορά την ανάγκη πώλησης μονάδων, ανέφερε ότι το ζήτημα έχει εξελιχθεί με εντελώς αρνητικό τρόπο. "Οι  λιγνιτικές μονάδες -που ορισμένοι τις θεωρούσαν "πετράδια"- δεν έγινε κατορθωτό να πωληθούν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού. Και σε δεύτερη φάση, η προσπάθεια συνεχίζεται χωρίς να υπάρχει ελάχιστο όριο για την τιμή πώλησης. Όλο αυτό είναι ενδεικτικό της απαξίωσης της ΔΕΗ. Πράγμα που, άλλωστε, αποτυπώνεται και στην πορεία της μετοχής της, η οποία έχει χάσει περίπου το 90% της αξίας της από το 2015. Σωτηρία, λοιπόν, της ΔΕΗ, είναι ο πρώτος στόχος της Νέας Δημοκρατίας” κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020