Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Απρ-2019 09:13

  Η "καρδιά" του ΕΛΚ χτυπάει σήμερα στην Αθήνα

  Η "καρδιά" του ΕΛΚ χτυπάει σήμερα στην Αθήνα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Σχεδόν 40 χρόνια από την ημέρα που ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, υπέγραψε στο Ζάππειο Μέγαρο τη συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, η Αθήνα μετατρέπεται και πάλι για 24 ώρες σε κέντρο των εξελίξεων, ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών.

  Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, επιλέγει σήμερα το απόγευμα να ξεκινήσει από τον ίδιο χώρο την προεκλογική του εκστρατεία, πλάι στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Και μέσα από μία εκδήλωση, η οποία αναμένεται άκρως εντυπωσιακή και γεμάτη εκπλήξεις, η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά ενωμένη θα στείλει μηνύματα ισχυρά, με το βλέμμα στην κάλπη της 26ης Μαΐου.

  Με το βλέμμα στο όραμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το "αύριο" της ενωμένης Ευρώπης. Με το βλέμμα στο όραμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα προλογίσει τον Μάνφρεντ Βέμπερ, στο "αύριο" της χώρας.

  Το γεγονός ότι η "καρδιά" του ΕΛΚ θα χτυπάει σήμερα στην ελληνική πρωτεύουσα δείχνει τις ισχυρές σχέσεις που δομεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδο διεθνές.

  Για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να συμβολίσει τη νίκη έναντι των λαϊκιστών, που θέλουν να σηματοδοτήσουν οι ευρωεκλογές, όσο η επερχόμενη νίκη της "γαλάζιας" παράταξης στις εθνικές κάλπες μετατρέπεται σε μία ακόμα ιστορία επιτυχίας για την ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά.

  "Είναι προφανές ότι εκφράζουμε τη χαρά μας για αυτήν την επιλογή γιατί είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας. Πέραν αυτού όμως η επιλογή του κ. Βέμπερ επιβεβαιώνει ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί στυλοβάτη της μεγαλύτερης πολιτικής οικογένειας στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό να είναι η Νέα Δημοκρατία ισχυρή μέσα σε ένα ισχυρό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Είναι σημαντικό οι Έλληνες πολίτες την επόμενη ημέρα να είναι με τους νικητές αυτών των ευρωεκλογών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει  μια πολύ καλή σχέση με τον κ. Βέμπερ, ο οποίος έχει υποστηρίξει τα ελληνικά συμφέροντα και  θα το κάνει και στο μέλλον εφόσον επιλεγεί ως επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής", σημειώνουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που στήριξε από την πρώτη στιγμή την υποψηφιότητα του Βαυαρού πολιτικού, επιχειρηματολογεί υπέρ της σύμπραξής του με τον κ. Βέμπερ. Επισημαίνει συχνά ότι, εφόσον είναι αυτός ο επόμενος πρόεδρος και ο ίδιος ο επόμενος πρωθυπουργός, τότε θα μπορεί να…χτίσει επάνω σε αυτή τη στενή πολιτική, αλλά και προσωπική, σχέση, προκειμένου να αντλήσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη για τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

  Σε βραχυπρόθεσμο πεδίο, μία πρώτη αιχμή θα σχετίζεται με το αφορολόγητο, τη μείωση του οποίου από την 1η Ιανουαρίου του 2020 έχει ψηφίσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Σε δεύτερο χρόνο θα έρθει ένα από τα καίρια αφηγήματα του κ. Μητσοτάκη. Και αυτό δεν είναι άλλο από τα πρωτογενή πλεονάσματα. Η μείωσή τους, που, ουσιαστικά, θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο για τη μείωση της φορολογίας είναι κομβικός στόχος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

  "Άπαξ και αρχίσουμε να υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις, νομίζω ότι θα είναι τουλάχιστον δίκαιο να απευθυνθούμε στους Ευρωπαίους πιστωτές μας και να τους πούμε πως, εάν μας βοηθήσουν μέσω μιας μικρής ελάφρυνσης στους δημοσιονομικούς μας στόχους, θα χρησιμοποιήσουμε όποιο δημοσιονομικό χώρο έχουμε, όσους πόρους εξοικονομήσουμε και θα τους κατευθύνουμε σε περαιτέρω φορολογικές μειώσεις, ώστε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη", αναφέρει. Αναγκαία υπενθύμιση; Ο κ. Βέμπερ ήταν αυτός που άνοιξε "παράθυρο" για επαναδιαπραγμάτευση του στόχου των πλεονασμάτων για την Ελλάδα από το 2020 και μετά, εφόσον υπάρξει πολιτική αλλαγή και μία νέα ελληνική κυβέρνηση καταφέρει να εφαρμόσει μία μεταρρυθμιστική ατζέντα που θα πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους για τη σοβαρότητα των προθέσεών της.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε, στη χθεσινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του "Άλφα", να στραφεί κατά του χαρακτηρισμού "ανθέλληνας", τον οποίο χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τον Μάνφρεντ Βέμπερ.

  "Είναι ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ και φιλέλληνας ο κ. Μαδούρο, αυτό μας λέει η κυβέρνηση. Ο κ. Βέμπερ είναι ο επικεφαλής της μεγαλύτερης πολιτικής οικογένειας στην Ευρώπη σήμερα για την προεδρία της Επιτροπής.  Το να έρχεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός με αυτό το βεβαρημένο ιστορικό -και είμαι ήπιος- στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και να χαρακτηρίζει μια προσωπικότητα ευρωπαϊκή ως ανθέλληνα, πάει πάρα πολύ. Θέλω να θυμίσω ότι ο κ. Βέμπερ ήταν και είναι ο πρώτος πολιτικός ο οποίος δημόσια, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει συνταχθεί με το χρόνιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό σημαίνει χαμηλότεροι φόροι για όλους τους Έλληνες πολίτες. Απέναντι σε αυτή τη θέση, λοιπόν, και σε αυτή τη διεκδίκηση της Νέας Δημοκρατίας πώς τοποθετείται ο κ. Τσίπρας; Και γιατί είναι ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ ο οποίος στηρίζει μια δίκαιη διεκδίκηση, πιστεύω, που εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού;", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, που έσπευσε να ορίσει το ευρωπαϊκό διακύβευμα της επόμενης ημέρας.

  "Η Ευρώπη της ανάπτυξης και η Ευρώπη της ασφάλειας όπως την οραματιζόμαστε εμείς, μια Ευρώπη με πολλές επενδύσεις, μια Ευρώπη με περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα, με καλύτερες δουλειές για τους νέους ανθρώπους, μια Ευρώπη ασφαλής, αυτή είναι η ατζέντα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αυτή είναι η ατζέντα η δική μας. Και να σας πω και κάτι ακόμα, επειδή ακούω και διάφορα από τον κ. Τσίπρα για ακροδεξιά, ότι εμείς περίπου συμπορευόμαστε με την ευρωπαϊκή ακροδεξιά και ότι η μάχη αυτή είναι απέναντι στην ακροδεξιά. Το μεγαλύτερο ανάχωμα σήμερα απέναντι σε οποιαδήποτε ακροδεξιά είναι μια ισχυρή κεντροδεξιά. Και ο μεγαλύτερος χορηγός της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ο κ. Τσίπρας", σημείωσε. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων