Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Απρ-2019 14:49

  Υπόθεση Πετσίτη: "Πλυντήριο" με αγορές ακινήτων

  Υπόθεση Πετσίτη: "Πλυντήριο" με αγορές ακινήτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ύποπτες επενδύσεις και μεταφορές κεφαλαίων από Βενεζουέλα στην Ελλάδα είχε στοχεύσει ο παραιτηθείς κεντρικός ερευνητής για το "ξέπλυμα χρήματος", όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του που αποκαλύπτουν σήμερα "Τα Νέα". 

  "Προκαλεί ωστόσο κατάπληξη το γεγονός ότι όχι μόνο με απομακρύνατε από τη θέση μου, αλλά τούτο λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις, όπως οι αγοραπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή, επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνάς μου σας εισηγήθηκα. Οι υποθέσεις αυτές έχουν απασχολήσει την Ολομέλεια της Α' Μονάδας της Αρχής στις πρόσφατες συνεδριάσεις της και τυγχάνει, όπως γνωρίζετε, να απασχολούν και την ποινική δικαιοσύνη, τις ανακριτικές αρχές της χώρας και την ίδια την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία κάλεσε για τις ενέργειες της Αρχής. Εσείς ωστόσο κρίνατε ότι εν μέσω αυτής της συγκυρίας έπρεπε να με απομακρύνετε".

  Το απόσπασμα αυτό από το αιτιολογικό κείμενο εξώθησης σε παραίτηση του προϊσταμένου του Τμήματος Ερευνών της αρμόδιας Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με αποδέκτη την πρόεδρο της Αρχής, Αννα Ζαΐρη, αποκαλύπτει μια άλλη εστία πιθανής διαφθοράς, πέρα από τις υποθέσεις ΕLFE, Πετσίτη κ.λπ. Καθότι ίσως το μυστικό αυτού του εγγράφου και της παραίτησης να μην κρύβεται μόνο στη δημοσιοποιημένη υπόθεση των δραστηριοτήτων του "μυστικοσύμβουλου" του Μαξίμου στην οποία έστρεψαν όλοι το ενδιαφέρον τους. Πιθανολογείται ότι υπάρχει μεγαλύτερο σημείο αιχμής και κυβερνητικού ενδιαφέροντος.

  Οπως αποκαλύπτουν "ΤΑ ΝΕΑ" τα αναφερόμενα για "αγοραπωλησία ακινήτων και εισροή χρημάτων από αλλοδαπή" αφορούν δίαυλο ροής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα μέσω των υποκαταστημάτων δύο ελβετικών τραπεζών στις ΗΠΑ. Τα χρήματα αυτά φέρεται να επενδύθηκαν στην Ελλάδα από το 2015 (όταν κι ανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση) σε αγοραπωλησίες ακινήτων. Οπως δηλαδή ακριβώς μνημονεύεται στο έγγραφο του πρώην κεντρικού ερευνητή της Αρχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα από αυτά είναι ακίνητα στην Αττική και αλλά σε νησιά του Αιγαίου. Υπολογίζεται ότι το ποσό που θεωρείται ότι διατέθηκε είναι μεγαλύτερο των 100 εκατ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων