Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Απρ-2019 18:52

  Ερώτηση 16 βουλευτών της ΝΔ για την ετοιμότητα των εναερίων μέσων

  Ερώτηση 16 βουλευτών της ΝΔ για την ετοιμότητα των εναερίων μέσων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ετοιμότητα των εναερίων μέσων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου φέρνει στο προσκήνιο η Νέα Δημοκρατία, μέσα από ερώτηση που κατέθεσαν 16 βουλευτές της.

  "Μετά και την περσινή τραγωδία στο Μάτι δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ενόψει της αντιπυρικής περιόδου θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτελεσματική και έγκαιρη κατάσβεση πυρκαγιών. Κρίσιμο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια διαδραματίζουν τα εναέρια μέσα. Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η Νέα Δημοκρατία καταθέτει επίκαιρη επερώτηση για να ενημερωθεί αρμοδίως από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Άμυνας για τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού", επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  "Σε ένα μήνα εισερχόμαστε στην αντιπυρική περίοδο, για τις ανάγκες της οποίας η προετοιμασία, ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και η διασφάλιση των αναγκαίων μέσων προγραμματίζονται και υλοποιούνται πολύ νωρίτερα. Κρίσιμο εργαλείο και τμήμα του σχεδιασμού και της προετοιμασίας αυτής αποτελούν τα εναέρια μέσα τα οποία τίθενται στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος και περιλαμβάνουν τα Εθνικά εναέρια μέσα (πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα), τα ενοικιαζόμενα ελικόπτερα μεσαίου και βαρέως τύπου καθώς επίσης και τα ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος", σημειώνουν οι 16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, ερωτούν:

  - Ποιες ενέργειες έχουν γίνει ώστε τα απαιτούμενα μέσα να είναι διαθέσιμα εγκαίρως για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

  -Ποια εναέρια μέσα θα βρίσκονται στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

  -Πού προβλέπεται να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό;

  -Ποια θα είναι η πτητική τους διαθεσιμότητα;

  -Εάν έχει διασφαλισθεί και μέχρι πότε η υποστήριξή τους με τα αναγκαία μέσα.

  -Με ποιο τίμημα, ποιους όρους ενοικίασης-υποστήριξης, για ποιο αριθμό ωρών πτήσεως καθώς επίσης και για ποιο χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμα τα ενοικιαζόμενα ελικόπτερα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ