Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Απρ-2019 11:01

  Ο Τσίπρας, το αεροδρόμιο "Μακεδονία", η Μίκρα και τα ραντάρ

  Ο Τσίπρας, το αεροδρόμιο "Μακεδονία", η Μίκρα και τα ραντάρ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συζήτηση προκάλεσε αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, στα Σκόπια, σχετικά με τα ραντάρ που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης.

  Συγκεκριμένα, και μιλώντας για τη συνεργασία των δύο κρατών σε επίπεδο υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε ραντάρ που διαθέτει η Ελλάδα "στο αεροδρόμιο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη". Η αναφορά του σχολιάστηκε ως προσπάθεια του Πρωθυπουργού να αποφύγει την αναφορά στο όνομα "Μακεδονία", προκειμένου να μην δημιουργηθούν αντιδράσεις από την πλευρά των Σκοπίων.

  Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την αναφορά του στο στρατιωτικό σκέλος της συνεργασίας Ελλάδας - Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, πρόσθεσε: "Αλλά, για να μην μιλάμε μονάχα για το στρατιωτικό σκέλος, σημαντική είναι και η συμφωνία ανάμεσα στις Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας για τη βοήθεια που θα δώσουμε και σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση στελεχών της Βόρειας Μακεδονίας και σε ό,τι αφορά όμως και τη βοήθεια, την τεχνική, μέσα από το ραντάρ υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, για να μπορέσουμε να δώσουμε σημαντική τεχνική υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων στον τομέα της αεροπορικής ασφάλειας".

  Το ραντάρ της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την υποβοήθηση της ΥΠΑ της Δημ. της Βόρειας Μακεδονίας και στο οποίο αναφέρθηκε ο Αλ. Τσίπρας, βρίσκεται στο Τρίλοφο της Μίκρας, εκτός του χώρου του αεροδρομίου "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης.

  Σχετικά με την αναφορά του Πρωθυπουργού σε "αεροδρόμιο Μίκρας", ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, σχολίασε:

  "Δεν έχω την παραμικρή ιδέα από μία τέτοια διαφοροποίηση, ούτε κατάλαβα και τίποτα τέτοιο… παρακολουθώ τον θόρυβο που προκλήθηκε, αλλά νομίζω είναι κενός περιεχομένου. Το αεροδρόμιο είναι αεροδρόμιο "Μακεδονία" κι έτσι θα παραμείνει".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ