Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 23-Φεβ-2019 12:15

  Προαναγγελία Μητσοτάκη για 2.000 προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό

  Προαναγγελία Μητσοτάκη για 2.000 προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:55

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Τη δέσμευσή του για 2.000 προσλήψεις, προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα το νοσηλευτικό προσωπικό έφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβασή του κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της "γαλάζιας" παράταξης για την Υγεία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέδειξε μία προς μία τις πτυχές του σχεδίου της οδού Πειραιώς, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η παροχή καλύτερης δημόσιας Υγείας σε όλους τους Έλληνες. Παράλληλα, έδειξε το δρόμο της σύμπραξης των δυνάμεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση των υποδομών, αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

  Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι Υγεία για τους πολλούς σημαίνει Υγεία για ολόκληρη την κοινωνία. "Και η Υγεία μετατρέπεται σε σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων της προόδου και εκείνων της συντήρησης. Η ώρα της πολιτικής αλλαγής είναι κοντά. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτήν τη μεγάλη πρόκληση. Δε συμβιβαζόμαστε με το μέτριο. Θέλουμε το καλύτερο. Η χώρα πήγε πολύ πίσω, για να μείνει ακίνητη. Απευθυνόμαστε σε όλους. Στους πολίτες που προδόθηκαν από τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε παλαιούς φίλους. Σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, που αναγνωρίζουν ότι ένα ισχυρό ρεύμα θα θέσει τέλος στο λαϊκισμό", σημείωσε.

  Στο επίκεντρό μας ο άνθρωπος

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι η στρατηγική της οδού Πειραιώς παρέχει καλύτερη δημόσια Υγεία σε όλους τους Έλληνες.  "Στις θέσεις κάθε κόμματος για την Υγεία αποτυπώνεται η πραγματική έγνοια για τον άνθρωπο. Κάνουμε πολιτική, για να υπηρετήσουμε τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Απαιτώ από το εθνικό σύστημα Υγείας αυτό που απαιτούν όλοι οι Έλληνες. Σεβασμό στο φορολογούμενο πολίτη. Και αυτή είναι η πυξίδα του σχεδίου μας. Θέλουμε την προστασία όλων των πολιτών. Κυρίως, των πιο αδύναμων. Είναι αγαθό η Υγεία που πρέπει να διασφαλίζεται για όλους. Η Υγεία είναι δείκτης πολιτικής ευθύνης. Εκεί κρίνεται πιο κόμμα είναι με την πρόοδο και ποιο είναι καθηλωμένο στο παρελθόν. Έχουμε συνολική πρόταση. Κοστολογημένη", είπε, στην εκδήλωση της παρουσίας του "γαλάζιου" προγράμματος, ο κ. Μητσοτάκης. Έκανε, δε, λόγο για "έναν πρωθυπουργό με το ψέμα στο στόμα και για έναν υπουργό με το τσιγάρο στο στόμα", διαμηνύοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι η χώρα είναι ένα πραγματικό πρόγραμμα Υγείας.

  "Γρήγορη βοήθεια, σε αξιοπρεπείς συνθήκες και μόνιμη παρακολούθηση και φροντίδα. Το δημόσιο συμφέρον δε συνεπάγεται και κρατικό συμφέρον. Δημόσια πολιτική δε σημαίνει κατ’ ανάγκη κρατική πολιτική. Είναι ώρα η χώρα να θέσει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και αυτούς που υπηρετούν την Υγεία. Να αποκτήσει δομές. Και, βέβαια, να περάσει στην ψηφιακή διοίκηση. Να βελτιώσει τις υποδομές και τις υπηρεσίες, συνδυάζοντας δυνάμεις του Δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Ώστε να πάψει να αυξάνεται το κόστος παροχής. Μιλώ για ένα αναγεννημένο ΕΣΥ. Για ένα σύστημα που ο πολίτης θα το λέει ΕΣΥ, αλλά θα το θεωρεί "εγώ”", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

  Οι τρεις κατευθύνσεις

  Ο κ. Μητσοτάκης αφιέρωσε ένα σημαντικό κομμάτι της ομιλίας του στην ανάλυση των βασικών κατευθύνσεων του προγράμματος της οδού Πειραιώς για την Υγεία. Και αυτές είναι τρεις:

  -Η πρόληψη. "Είναι το μεγάλο προσωπικό μου στοίχημα. Είναι προϋπόθεση της αλλαγής νοοτροπίας στη δημόσια Υγεία. Τα μέτρα είναι σαφή. Ένα οργανωμένο πρόγραμμα εξετάσεων. Είναι ανεπίτρεπτο να πεθαίνουν σήμερα άνθρωποι από αρρώστιες που μπορεί να βρεθούν με προσυμπτωματικές εξετάσεις. Και άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Με την αρχή να γίνεται από τη Βουλή. Δε δέχομαι η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα που δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία. Στοπ στο κάπνισμα. Υγιεινή διατροφή, έλεγχος σωματικού βάρους, άσκηση και αλκοόλ με μέτρο. Αυτά πρέπει να είναι οδηγός για όλους τους Έλληνες. Η Αμερική για κάθε δολάριο που δίνει στην πρόληψη κερδίσει τέσσερα στην οικονομία της", είπε.

  -Η αξιοπρεπής περίθαλψη. "Θα διαθέσουμε 100 εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό. Και θα το κάνουμε αυτό, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και με μεγάλα ιδρύματα. Δεσμεύομαι για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού, άμεσα με 2.000 προσλήψεις. Αυτές τις είχα ήδη προγραμματίσει ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέχρι που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και προχώρησε σε κομματικές προσλήψεις σε άσχετους τομείς. Δεσμεύομαι πως καμία απομακρυσμένη περιοχή, κανένα νησί δε θα μείνει χωρίς γιατρό.  Κάθε Έλληνας θα πρέπει να έχει το ηλεκτρονικό ιατρικό του ιστορικό. με απόλυτα προστατευμένα τα προσωπικά του δεδομένα", ανέφερε.

  -Το καλύτερο αποτέλεσμα, με το λιγότερο κόστος. "Θα έχουμε αποδοτική χρήση όλων των διαθέσιμων πόρων. Κάποτε πρέπει να πάψουμε να μετράμε την αποτελεσματικότητα μόνο με τον αριθμό των κλινών. Τα κλειδιά είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση με διαφάνεια, η αξιολόγηση, αλλά και λογοδοσία. Ώστε να γνωρίζουμε που κατευθύνονται οι πόροι και οι εισφορές του πολίτη", τόνισε.  

  *Διαβάστε ακόμα:

  - ΝΔ: Ο κ. Ξανθός έχει πάθει... Πολάκη

  - Τι απαντά ο Α. Ξανθός για το Πρόγραμμα Υγείας της ΝΔ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων