Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Φεβ-2019 22:30

  Ο Πολάκης μαγνητοφώνησε τους διαλόγους του με τον Γ. Στουρνάρα

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23:20

  Σε μια πρωτοφανή πράξη η οποία πιθανόν να εκφεύγει του νομίμου πλαισίου, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ηχογραφώντας (κατά πώς φαίνεται βάσει απομαγνητοφωνημένου αναλυτικού διαλόγου) και στη συνέχεια δίνοντας στη δημοσιότητα συνομιλία που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα.

  Ο κ. Πολάκης ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο (ιδιαίτερα) τις τελευταίες ημέρες, λόγω του πολύκροτου καταναλωτικού δανείου που του χορήγησε η Attica Bank, σήμερα το βράδυ, με αφορμή τον έλεγχο που γίνεται στο δάνειό του, σε μια κίνηση ωμής παρέμβασης, τηλεφώνησε στον κεντρικό τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα.

  Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας φέρεται να λέει στον κ. Στουρνάρα πως καλά κάνει και ελέγχει το δάνειό του, ωστόσο συμπληρώνει πως στη συνέχεια ο κεντρικός τραπεζίτης θα πρέπει να ελέγξει και μια σειρά από άλλα δάνεια τα οποία μάλιστα του τα υποδεικνύει.  

  Το θέμα είναι πως από τον τρόπο που εμφανίζεται η συνομιλία είναι πιστοποιημένα απομαγνητοφωνημένη. Σε αυτό το πλαίσιο τίθενται ορισμένα ερωτήματα:

  Το πρώτο ερώτημα  που προκύπτει είναι εάν μαγνητοφωνήθηκε ο διάλογος από τον κ. Πολάκη, το γνώριζε ο κ. Στουρνάρας;

  Από ποιον διέρρευσε η συγκεκριμένη προφανώς υποκλαπείσα συνομιλία στο Documento;

  Εχει διαρρεύσει το σύνολο της συνομιλίας ή μόνο ένα μέρος της; 

  Η καταγραφή, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, έχει γίνει χωρίς τη συναίνεση του κ. Στουρνάρα και ως εκ τούτου εγείρει αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση.

  Παράλληλα, πάντως θεωρείται βέβαιο ότι θα πρέπει να αναμένουμε απάντηση από την Τράπεζα της Ελλάδος. 

  Επιβεβαίωσε τη... διαρροή ο Πολάκης 

  Τις πληροφορίες του Documento επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο ίδιος ο υπουργός, με ανάρτηση του στο Facebook, σημειώνοντας:
  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ !!!
  Καθαρός ουρανός αστραπές ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ!!!
  .... και μιλάει στους πάντες στα Ισα !!!
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ....

  polakisdialog

   

  Η συνομιλία Πολάκη-Στουρνάρα:

  ΠΟΛΑΚΗΣ: Ο κ. Στουρνάρας;

  ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μάλιστα, ο ίδιος.

  Π: Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης.

  Σ: Γεια σας τι κάνετε;

  Π: Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος.

  Σ: Μα όχι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι

  Π: Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση.

  Σ: Όχι δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση.

  Π: Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια.

  1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,

  2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,

  3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,

  4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα.

  Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο.

  Σ: Να σας πω… Επειδή υπήρξε ένα δημοσίευμα και η Εποπτική Αρχή ζητάει έλεγχο για το προϊόν το οποίο προσφέρουνε διότι η Τράπεζα Αττικής είναι από αυτές που ελέγχουμε εμείς ενώ οι άλλες είναι συστημικές και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε.

  Π: Τι μου λέτε κ. Στουρνάρα; Ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις τράπεζες που έδωσαν τα δάνεια που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια και μπορείτε να ελέγξετε μόνο τις συνεταιριστικές; Τι σόι κεντρικός τραπεζίτης είστε;

  Σ: Όχι, έχει αλλάξει πλέον κι αν μου πει ο SSM θα το κάνω.

  Π: Δηλαδή ο SSM σας είπε να ελέγξετε την Attica και το δικό μου δάνειο; Μάλιστα. Να σας κάνω και μία δεύτερη ερώτηση. Επειδή ο Πανταλάκης είναι δικός σας από όσο ξέρω…

  Σ:Μπα, όλοι δικοί μου είναι.

  Π: Ναι, δικοί σας, συνεργάτες σας κλπ… Να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα;

  Σ: Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν.

  Π: Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα.

  Σ: Μάλιστα, καλά.

  Π: Καλό απόγευμα.

  Σ: Καλό απόγευμα.

  Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός είχε εξαπολύσει νέα επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να ζητήσει στοιχεία για το καταναλωτικό δάνειο που του έχει χορηγήσει η Attica Bank.

  Με άκρως ειρωνικό τόνο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σχολίαζε την έκτακτη σύσκεψη στην ΤτΕ για το δάνειο της Attica Bank στο λογαριασμό του στο Facebook:

  polakis18219


  ΝΔ: Ο Πολάκης μετατρέπει τη χώρα σε Μπανανία και ο Τσίπρας τον καλύπτει

  Πυρά εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, εξαπολύει Νέα Δημοκρατία.

  "Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Παύλος Πολάκης ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη-Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους.

  Η είδηση δεν είναι ότι δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο στη συνομιλία τους. Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία", τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση.

  "Θα έχει ενδιαφέρον, αν η Δικαιοσύνη δεν παρέμβει ούτε καν σε αυτήν την εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια", συμπληρώνει.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων