Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Φεβ-2019 14:15

  Κ. Μητσοτάκης: Η νίκη της ΝΔ θα εξαλείψει την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα

  Κ. Μητσοτάκης: Η νίκη της ΝΔ θα εξαλείψει την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Δημήτρη Γκάτσιου

  Ατζέντα επενδύσεων περιείχε, κατά κύριο λόγο, η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους μεγάλων γερμανικών εταιρειών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέραν της ανάλυσης των βασικών πτυχών της "γαλάζιας" οικονομικής στρατηγικής, εμφανίστηκε βέβαιος πως η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θα εξαλείψει την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα, καθιστώντας την, παράλληλα, ασύγκριτα πιο ελκυστική για άμεσες ξένες επενδύσεις.

  Στο πρωινό τετ α τετ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα προδιαγράφεται για πρώτη φορά πολύ πιο σταθερό από ό,τι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες και εκτίμησε πως το γεγονός αυτό δίνει στη χώρα μας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ωστόσο, ανέδειξε μία ακόμα διάσταση. Αυτή που θέλει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας να μην έχει αλλάξει στο βαθμό που θα έπρεπε, παρά τη σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η Ελλάδα, κάτι που, όπως ανέφερε, αντανακλάται στο γεγονός ότι η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών είναι μικρή, τη στιγμή που οι ξένες επενδύσεις παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

  Στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους γερμανικών εταιρειών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κινήθηκε σε τρεις κατευθύνσεις:

  - Ανέδειξε την ανάγκη να αλλάξει η ατζέντα των Ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων, ώστε από τη σχέση πιστωτή-οφειλέτη που είχε επικρατήσει τα τελευταία χρόνια, να υπάρξει μία ουσιώδης μετάβαση σε ένα νέο πλαίσιο αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας με επίκεντρο τις επενδύσεις.

  - Παρουσίασε τις βασικές πτυχές του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, με επικεφαλίδα ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα και κύριο πυλώνα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό με τη χορήγηση στοχευμένων κινήτρων.

  -Έδωσε έμφαση στην άμεση ελάφρυνση της γραφειοκρατίας, στην ανάγκη μείωσης του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις και στην επιτάχυνση του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης.

  Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους με επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας. "Στόχος μου είναι η Ελλάδα να καταστεί περιφερειακή έδρα διεθνών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αμέσως επόμενος στόχος μου είναι να επιτύχει η χώρα μας την προσέλκυση ακόμη και βιομηχανικών μονάδων", σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες.

  Πέρα από τις βολές κατά της κυβέρνησης Τσίπρα για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχασε τρία χρόνια δυναμικής παγκόσμιας ανάπτυξης, ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε, με συγκεκριμένα στοιχεία, ότι με την εφαρμογή του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας θα αλλάξει συνολικά το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα και θα είναι πολύ πιο εύκολο να έρθουν άμεσες ξένες επενδύσεις, οι οποίες  θα φέρουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Το μήνυμά του, δε, για το μέλλον ήταν ιδιαίτερα θετικό, καθώς επεσήμανε ότι η πολιτική αλλαγή που θα υπάρξει στην Ελλάδα το 2019 και η προσήλωση της νέας κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας, γεγονός που θα επιτρέψει σε δεύτερο χρόνο τη δυνατότητα να επανεξεταστούν οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ