Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 31-Ιαν-2019 16:59

  Β. Κεγκέρογλου: Ερωτηματικά για εγκύκλιο Γ. Πιτσιλή περί φορολόγησης μερισμάτων

  Β. Κεγκέρογλου: Ερωτηματικά για εγκύκλιο Γ. Πιτσιλή περί φορολόγησης μερισμάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ερώτηση στον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη έκανε ο Β. Κεγκέρογλου της ΔΗΣΥ (ΚΙΝΑΛ), σχετικά με εγκύκλιο που εξέδωσε όπως είπε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής.

  "Έχω μπροστά μου εγκύκλιο του κ. Πιτσιλή, σύμφωνα με την οποία τα μερίσματα που παράγονται από εταιρίες της αλλοδαπής π.χ. off-shore ή εταιρίες στην Κύπρο λέω εγώ, φορολογούνται μεν με 15%, αλλά αυτό είναι το ανώτερο ποσοστό συμψηφιζόμενο με όσο φορολογήθηκε στην χώρα προέλευσης. Άρα, αν μιλάμε για την Κύπρο, θα φέρει τα χρήματα στην Ελλάδα με 2,5%; 

  "Κύριε υπουργέ εγείρονται ερωτηματικά για την σκοπιμότητα αυτής της διάταξης και εγκυκλίου και θα ήθελα μια απάντησή σας", τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου, κατά την διάρκεια κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στην οποία συζητείται  η "Κύρωση της από 31 Δεκεμβρίου 2018 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Παράταση δυνατότητας εξαίρεσης κύριας κατοικίας από τη ρευστοποίηση δυνάμει του ν.3869/2010 (Α΄ 130), παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο και επέκταση εφαρμογής του μέτρου του "Μεταφορικού Ισοδύναμου" του ν.4551/2018".

  Μ. Ντ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ