Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Ιαν-2019 12:40

  Σκουρλέτης: Να ολοκληρωθεί η πορεία της Κυβέρνησης παρά τα προβλήματα με Καμμένο

  Σκουρλέτης: Να ολοκληρωθεί η πορεία της Κυβέρνησης παρά τα προβλήματα με Καμμένο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την δημιουργία νέου μείγματος κυβερνητικού συνασπισμού σε περίπτωση ρήξης με τους ΑΝΕΛ, άφησε ο Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι υπάρχει πλειοψηφία και για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και για την συνέχιση της λειτουργίας της κυβέρνησης
   
  Μιλώντας στο ρ/σ του Αlpha , ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ωστόσο ότι προέχει να ολοκληρωθεί η πορεία της κυβέρνησης, παρά τα προβλήματα από την στάση των ΑΝΕΛ και ιδιαιτέρως του Πάνου Καμμένου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
   
  Κάλεσε εμμέσως την ΝΔ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας λέγοντας πως είναι εξασφαλισμένη η απαιτούμενη πλειοψηφία για την συνοχή και την σταθερότητα της κυβέρνησης. 
   
  Ανέφερε μεταξύ άλλων για: 

   
  Πρόταση μομφής ΝΔ
   
  Όταν αμφισβητείται η κυβερνητική πλειοψηφία, το Σύνταγμα προβλέπει πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Ευτυχώς που είναι συγκεκριμένα και δεν είναι στην ευκαιρία του καθενός να τα εφευρίσκει και να τα ερμηνεύει όπως θέλει . Αν υπάρχει κάποια αμφισβήτηση από τον οποιοδήποτε, τότε μπορεί να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και το αποτέλεσμα δεν θα αμφισβητηθεί.
   
  ΑΝΕΛ
   
  Για μας είναι σαφές ότι παρά την στάση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου ιδιαιτέρως, που είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για την κυβέρνηση αυτή η ενδοκυβερνητική διαφωνία, θεωρούμε ότι  πέρα από αυτά, έχουμε εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία που θα εξασφαλίσει την συνοχή και την σταθερότητα της κυβέρνησης.
   
  Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για τεχνητό πρόβλημα παρόλο που η πολιτική μας ζωή χαρακτηρίζεται από τέτοιου είδους καταστάσεις. Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι οι δηλώσεις στα social media ή οπουδήποτε αλλού, δεν αφήνουνε ερμηνεία για κάτι διαφορετικό.  Προτείνω στην συνταγματική αναθεώρηση να υπάρχει ένα άρθρο για οποιεσδήποτε δηλώσεις στο twitter, να μην λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.
   
  Αντιπολίτευση
   
  Νομίζω ότι φοβάται πολλά πράγματα η ΝΔ. Ένα από αυτά θα την φέρει προ των ευθυνών της και θα πρέπει με απόλυτο τρόπο να αποφασίσει τί θα κάνει και δεν θα μπορεί πια να κρύβεται, όπως τώρα το κάνει με άνεση από την θέση της αντιπολίτευσης.
   
  Φοβάται και άλλα πράγματα, ότι αν η κυβέρνηση προσπεράσει αυτόν τον σκόπελο, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με συγκεκριμένα νομοσχέδια και πρωτοβουλίες απέναντι στις οποίες θα πρέπει να τοποθετηθεί, όπως για παράδειγμα την αύξηση του κατώτατου μισθού και είναι η παράταξη που μείωσε τον κατώτατο μισθό μέσα σε μια μέρα, με ένα άρθρο. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με το θέμα της ενίσχυσης νέων ζευγαριών, το επίδομα ενοικίου. Θα είναι η απόλυτη διάψευσή τους.  
   
  Καμμένο
   
  Θα το δούμε γιατί είναι πάρα πολλά αυτά τα οποία έχουν διαρρεύσει, έχουν ειπωθεί, έχει αφήσει ο ίδιος να εννοηθούν. Περιμένουμε  και εμείς την κοινοβουλευτική ομάδα της Τετάρτης.
   
  Ναι, υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία τόσο για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και αυτή που εξασφαλίζει την πλειοψηφία της κυβέρνησης με οποιαδήποτε μορφή της. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα (για την δημιουργία νέου σχήματος κυβερνητικού συνασπισμού σε περίπτωση ρήξης με τους ΑΝΕΛ).
   
  Ας αφήσουμε τα πράγματα να κινηθούν με τον τρόπο που προβλέπεται, να μην πιέζουμε καταστάσεις γιατί αυτό το οποίο προέχει, πέρα από την ενδοκυβερνητική διαφωνία για την Συμφωνία, είναι να μπορέσει  να ολοκληρωθεί η πορεία της κυβέρνησης.
   
  Novartis
   
  Η Novartis τελικά νομίζω ότι  είναι μια περίπτωση που μας δίνει την δυνατότητα να βγάλουμε διάφορα συμπεράσματα. Το ένα είναι να επανεπιβεβαιώσουμε αυτό που ξέραμε και από άλλες υποθέσεις, ότι αυτό το παλιό δικομματικό σύστημα, τελικά είναι μια ιστορία αρκετά αμαρτωλή.
   
  Αν θέλουμε να κάνουμε μια συζήτηση σοβαρή, θα πρέπει να ξεκινήσουμε απαντώντας στο ερώτημα "υπάρχει σκάνδαλο Novartis ή δεν υπάρχει;". Αν συμφωνήσουμε ότι υπάρχει, είναι επίσης πολύ εύκολο να συμφωνήσουμε ότι αυτά τα σκάνδαλα για να "τρέξουν", προϋποθέτουν την μεσολάβηση πολιτικών προσώπων. Εάν συμφωνήσουμε και σε αυτό, τότε το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να διευκολύνουμε την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της, που δεν το βλέπω αυτό. Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει καλά την δουλειά της.  
   
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων