Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Δεκ-2018 12:13

  Ζαχαριάδης: Υπάρχουν οι όροι για ευρεία πλειοψηφία στη Συμφωνία των Πρεσπών

  Ζαχαριάδης: Υπάρχουν οι όροι για ευρεία πλειοψηφία στη Συμφωνία των Πρεσπών
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δήλωσε ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

  Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ( στοκόκκινο), ο κ. Ζαχαριάδης, για τη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης, με αίσθημα ευθύνης για το παρόν και το μέλλον της χώρας υπέρ της πρότασης ώστε να προχωρήσει η συμφωνία.
  Τόνισε πως "η μη κύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών σημαίνει ότι η συζήτηση γυρνάει στο αν ο Μεγαλέξανδρος είναι από τα Σκόπια ή όχι.

  Σημαίνει ότι γυρνάμε σε μια φάση που οι γείτονες θα ξοδεύουν το μισό ΑΕΠ της χώρας τους για να φτιάχνουν αγάλματα του Βουκεφάλα, του Μεγαλέξανδρου και της Ολυμπιάδας, και να λένε ότι αυτοί είναι οι γνήσιοι συνεχιστές της μακεδονικής παράδοσης. Σημαίνει ότι πάμε στο στάτους όπου 140 χώρες μεταξύ των οποίων - όχι τίποτα ασήμαντες - οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα η Τουρκία και άλλες που μας ενδιαφέρουν στην περιοχή τους αναγνωρίζουν με το λάθος όνομα, ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ σκέτο".

  Σημείωσε ότι "Είναι ευθύνη και των άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων και των βουλευτών, των προσώπων να σταθμίσουν αυτά τα ζητήματα και πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις να συγκροτηθεί μια ευρύτερη κοινοβουλευτική και πολιτική πλειοψηφία, προκειμένου να προχωρήσει αυτό το σημαντικό ζήτημα, για στην σταθερότητα, συνειρήνη και ανάπτυξη στα Βαλκάνια".

  Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τόνισε ότι "γίνεται για να δοθούν απαντήσεις".
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων