Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Νοε-2018 07:54

  ΝΔ: Ο Α. Τσίπρας που αναζητάει "λωτοφάγους" και το "είμαστε έτοιμοι" του Κ. Μητσοτάκη

  ΝΔ: Ο Α. Τσίπρας που αναζητάει "λωτοφάγους" και το "είμαστε έτοιμοι" του Κ. Μητσοτάκη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Διαφορετικά αφηγήματα. Διαφορετικά "θέλω" και διαφορετική στρατηγική για τη μετάβαση της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή της. Ουσιαστικά, δύο δρόμοι παράλληλοι με το τελικό προορισμό την κάλπη των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξακολουθεί σε κάθε δημόσια παρέμβαση να τραβάει έντονες διαχωριστικές γραμμές από την οπτική του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

  Κι αν οι δημοσκοπήσεις δίνουν το τόνο, προδιαγράφοντας τα μελλούμενα στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, τότε ο βηματισμός των θετικών μηνυμάτων προς την κοινωνία, με στόχο όχι απλά την προσέλκυση των απογοητευμένων από την Κουμουνδούρου ψηφοφόρων, αλλά την ψήφο εμπιστοσύνης στο μεταρρυθμιστικό πρόσημο της "γαλάζιας" παράταξης, είναι αυτός που οδηγεί την οδό Πειραιώς. Και θα την οδηγήσει τόσο μέχρι το ορόσημο του συνεδρίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και στην επερχόμενη εκλογική χρονιά.

  Είναι εμφανές πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει αποφασίσει να σταθεί πέρα και επάνω από τα επικοινωνιακά στίγματα που επιχειρεί να αφήσει ο κυβερνητικός συνασπισμός. Επιμένοντας μέχρι τέλους στο δικό του αφήγημα, να μιλάει για το "αύριο" της Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται και από το βήμα των εργασιών του Συνεδρίου, να αναφωνήσει ένα ακόμα "είμαστε έτοιμοι". Ανάλογο με αυτό που έφερε στο προσκήνιο στο momentum της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

  Η σκανδαλολογία και η πόλωση αφήνουν αδιάφορη την κοινή γνώμη, που αναζητάει λύσεις απτές στα ζητήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας. Και σε αυτά τα πεδία, όπως τονίζουν στην οδό Πειραιώς, η υπεροχή της "γαλάζιας" παράταξης είναι ξεκάθαρη. Φυσικά, από τη φαρέτρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν απουσιάζει το "κατηγορώ" προς τη συγκυβέρνηση. Προσωποποιημένο, κατά κύριο λόγο, στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

  Για τη Νέα Δημοκρατία, οι θριαμβολογίες Τσίπρα από τη Βουλή, τα λόγια-κολυμβήθρα του Σιλωάμ περί των τωρινών πρώτων 100 ημερών στην εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεν είναι παρά μία ακόμα επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών. "Τους πήραν δέκα και τους δίνουν ένα", τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

  Ο "μακροβιότερος και ο συνεπέστερος μνημονιακός πρωθυπουργός διέλυσε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls, υπέγραψε τρίτο μνημόνιο, επέβαλε 10 δισεκατομμύρια πρόσθετα μέτρα, δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και κρατάει τη χώρα εκτός αγορών", επισημαίνει. Κόντρα, μάλιστα, στη λογική των υπερπλεονασμάτων, της υπερφορολόγησης, της μείωσης των Δημοσίων Επενδύσεων και της καθυστέρησης στις μεταρρυθμίσεις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει το δρόμο προς μία "δημιουργική αναγέννηση", όπως ο ίδιος σημειώνει.

  Οι άξονες του αναπτυξιακού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται συνεχώς στο προσκήνιο. Σχετίζονται με την αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής. Με μία ολοκληρωμένη στρατηγική μεταρρυθμίσεων. Με τη διάχυση της ευημερίας όχι μόνο στους μετόχους αλλά και στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων. Σε θέση αιχμής βρίσκεται και η "συμφωνία αλήθειας" που προτείνει στην επιχειρηματική κοινότητα.

  "Εμείς δεσμευόμαστε για μειωμένες φορολογικές κι ασφαλιστικές επιβαρύνσεις σε όλες τις επιχειρήσεις και για τη διαμόρφωση περιβάλλοντος που θα ευνοεί τις επενδύσεις. Αναμένουμε από εσάς τόλμη και σωστό σχεδιασμό, τήρηση της νομιμότητας και του ανταγωνισμού. Θα είμαστε δίπλα σας για να αναπτυχθούν και να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Θέλουμε, όμως, και εσείς να λειτουργείτε ως μέρος της κοινωνίας προσφέροντας ασφάλεια και μέρισμα ευημερίας στους εργαζομένους σας, αλλά και στην περιοχή όπου δραστηριοποιείστε", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων