Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Νοε-2018 11:41

  Τσίπρας: Έχετε ιδεολογική εμμονή με τα Δημόσια Πανεπιστήμια

  Τσίπρας: Έχετε ιδεολογική εμμονή με τα Δημόσια Πανεπιστήμια
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12.43

  Της Νίκης Ζορμπά

  Να αποκρούσει τις μομφές του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει έξαρση φαινομένων βίας και ανομίας στα Πανεπιστήμια, επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας, παραθέτοντας αριθμητικά στοιχεία. 

  Στο δια ταύτα ωστόσο, ο πρωθυπουργός, εγκάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ ότι έχει ιδεολογική εμμονή με το Δημόσιο Πανεπιστήμιο σε όφελος της Ίδρυσης των Ιδιωτικών. 

  Επ αυτού μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έσπευσε να αποκηρύξει φαινόμενα ανομίας τόσο από την ακροδεξιά όσο και από την ακροαριστερά ( τους αυτόκλητους υπερασπιστές του λαϊκού Κινήματος, όπως είπε), υιοθετώντας την θεωρία των δύο άκρων και εγκαλώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι βλέπει μόνο περιστατικά βίας από τα αριστερά. 

  Κόντρα για ...την ώρα και την τρομοκρατία

  Στην παρατήρηση του κ. Μητσοτάκη ότι άργησε στο ραντεβού του με το κοινοβούλιο, ο Α. Τσίπρας απάντησε:

  "Αναφερθήκατε στη δική μου συνέπεια. Να σας θυμήσω ότι είμαι ο μόνος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης  με εξαίρεση τον Παπανδρέου,  που δεν έχω αρνηθεί να απαντήσω ούτε σε μία ερώτηση πολιτικών αρχηγών. Ο προκάτοχός σας δεν είχε έρθει ούτε μια φορά να απαντήσει ούτε σε μία ερώτηση. Με κατηγορείτε για μίση ώρα όταν χθες σας περίμενα μια ολόκληρη μέρα και δεν ήρθατε γιατί είχατε αποδράσει". 

  Στην επισήμανση του Κ. Μητσοτάκη ότι η τρομοκρατία σε αυτή τη χώρα έχει μήτρα την αριστερά, ο Α. Τσίπρας, σημείωσε, απαντώντας στον πρόεδρο της Ν.Δ : " Είπατε ότι το αίμα έχει συγκεκριμένη ιδεολογική αναφορά .Νεκροί υπήρξαν και από τις 2 πλευρές του ιδεολογικού χάρτη. Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής είχαν θύματα. Όση αξία έχει το αίμα πολιτικών προσώπων που δεν προέρχονταν από την Αριστερά και έπεσαν από τρομοκρατικές ενέργειες άλλη τόση έχει και το αίμα Τεμπονέρα. Και δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι το αίμα των ανθρώπων". 

  Ίδρυση μη Κρατικών Πανεπιστημίων

  Εάν αλλάξουμε το άρθρο 16, θα χτιστούν στην Ελλάδα αντίστοιχης ποιότητας με το Columbia και το Yale;  Αυτό πιστεύετε; και γιατί δεν έχει γινει αυτό πουθενά στον κόσμο; διερωτήθηκε ο Α. Τσίπρας. 

  Στην Ε.Ε, τα Πανεπιστήμια είναι όλα σχεδόν Δημόσια με διαφορετικό τρόπο χρηματοδότησης. Δεν υπάρχει κανένα σπουδαίο Πανεπιστήμιο - παράρτημα αμερικανικού Πανεπιστήμιου, υποστήριξε ο πρωθυπουργός , σε επίρρωση της άρνησης ΣΥΡΙΖΑ για αναθεώρηση του άρθρου 16. 

  Η Ν.Δ επιχειρεί να δημιουργήσει πελατεία για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, είπε και επέμεινε ότι η μόνη λύση είναι η αναβάθμιση και η ενίσχυση των Δημόσιων Πανεπιστημίων. 

  Κατά την πρωτολογία του ο κ. Τσίπρας είπε: 

  *Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα κρούσματα είναι μειωμένα
  Σε 19 ΑΕΙ της χώρας από ο 2011-2017, 358 περιστατικά. Τα 255 είναι 2011-2014. 103 από το 2015 και μετά. 

   *Ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο ευθύνεται για δεν δίνει την αστυνομία να παρέμβει  όταν τελούνται κακουργήματα. Αυτό είναι .κατασκεύασμα. Αυτεπάγγελτα μπορεί να επέμβει η αστυνομία, για κάθε αυτόφωτο αδίκημα που συντελείται σε πανεπιστημιακούς χώρους, αρκεί να κληθεί. 

  *Δεν ήρθα εδώ για να υπερασπιστώ ότι ζούμε σε κοινωνία αγγέλων ή ότι δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας.  Ξεχνάτε ότι κάθεστε στα ίδια έδρανα με ανθρωπους που στα νιάτα τους έπαιρναν τα τσεκούρια. Εγώ έρχομαι να καταγγείλω κάθε φασίζουδα νοοτροπία  και τους αυτόκλητους  υπερασπιστές του κινήματος. 

  *Εσείς έχετε μονομέρεια στην κριτική σας. Δεν υπάρχει ανομία στη χώρα. Είναι άδικο για την χώρα να δίνετε αυτή την εικόνα όταν επιλέγουν τον τόπο μας εκατομμύρια πολίτες. 

  *Δημιουργείτε ζημία στην εικόνα των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας. Η ατζέντα που έχετε επιλέξει δε θα σας ευνοήσει πολιτικά είναι αυτοί που την πρωτοανέδειξαν. Την ίδια μονομανία επέδειξαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 

  Στοιχεία

  Στην περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, την διετία 2012-2014, επί ΝΔ, είχαν γίνει 560 συλλήψεις για αδικήματα όπως εμπόριο ναρκωτικών και ληστείες. 560. 
  Από το 2015 μέχρι σήμερα έγιναν 1060 συλλήψεις. 
  Σχεδόν διπλάσιες δηλαδή. 
  Και έχει χτυπηθεί και το παρεμπόριο, αφού μόνο φέτος έχουν κατασχεθεί 37.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα και άλλα 15.500 είδη παρεμπορίου, γυαλιά και άλλα παρόμοια αντικείμενα. 
  Και μόνο φέτος έχουν γίνει ήδη 48 αστυνομικές επιχειρήσεις στο ΑΠΘ για περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών και 239 συλλήψεις. 
  Που είναι, λοιπόν, η αστυνομία που ο ΣΥΡΙΖΑ της δένει τα χέρια; 
  Άλλος ένα μύθος καταρρέει. 

  Πόρισμα

  Είμαστε η μόνη Κυβέρνηση που δήλωσε δημοσίως ότι υπάρχει πρόβλημα παραβατικότητας και πώς η αντιμετώπιση του είναι κάτι το εξαιρετικά σύνθετο. 
  Στοχοποιείτε τον Παρασκευόπολο για να δείξετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνυφασμενος με την ανομία.
   

  Είπατε: "Δεν είναι μόνο ιδεοληπτικοί αλλά και αδιόρθωτοι. Τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από συμμορίες και θα αποδοθούν ξανά στους φοιτητές και τους καθηγητές τους". 
  Εάν είχατε διαβάσει το πόρισμα δε θα μιλούσατε έτσι. 
  Γιατί αυτό το πόρισμα δεν το έβγαλαν πέντε ΣΥΡΙΖαίοι. 
  Το έβγαλε μια επιτροπή στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων, ο Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων των ΤΕΙ, ένας αντιεισαγγελέας ως εκπρόσωπος της εισαγγελίας, μία εκπρόσωπος της αστυνομίας, πανεπιστημιακοί εγκληματολόγοι και επιστήμονες ειδικοί για θέματα ναρκωτικών. 
  Όλοι αυτοί είναι οι "ιδεοληπτικοί και αδιόρθωτοι"; 
  Αυτοί είναι που τους κατηγορείτε πως θέλουν να ελέγχουν τα πανεπιστήμια οι "συμμορίες"; 
  Τα τρία βασικά του σημεία
  1. Την δημιουργία σε κάθε Πανεπιστήμιο ενός δικτύου ανθρώπων στο οποίο να μετέχουν εκπρόσωποι όλων των άμεσα ή έμμεσα υπευθύνων φορέων (Πρυτάνεις, Εισαγγελέας, Αστυνομία, φοιτητές) για να φροντίζει μέσα στη διάρκεια όλης της χρονιάς -και όχι μόνο όταν προκύπτει πρόβλημα- για τα ζητήματα του ασύλου. 
  Να προλαμβάνει, δηλαδή, αντί να θεραπεύει 
  2. Με δεδομένο ότι το άσυλο δεν απαγορεύει με κανέναν τρόπο στην αστυνομία να επέμβει αν βλέπει πως γίνεται εμπόριο ναρκωτικών και άλλα κακουργήματα, να οριστούν σε κάθε ίδρυμα τα κριτήρια με τα οποία θα καλείται η αστυνομία για τα χαμηλότερα εγκλήματα, πχ σε ποιος χώρους γίνονται 
  3. Να μπαίνουν ξεκάθαρα και ορατά όρια στους πανεπιστημιακούς χώρους όταν αυτοί είναι ανοιχτοί 
  4. Να ενισχυθεί η έρευνα και η Εκπαίδευσης για θέματα πρόληψης ναρκωτικών. 

  ΔΑΠ

  Εσείς δεν θέλετε λύση θέλετε πολιτική εκμετάλλευση
  Έχετε ιδεολογική εμμονή με το Δημόσιο Πανεπιστήμιο 

  Έχετε πολύ  επιλεκτική όραση. 
  Εσείς μονο του  Ρουβίκωνες,  βλέπετε. Δεν βλέπετε πως στο ίδιο το πανεπιστήμιο, στην ΑΣΟΕ ,  η φοιτητική σας παράταξη συνελήφθη να έχει στήσει μια ολόκληρη φάμπρικα για να κάνει αντιγραφή στις εξετάσεις. 

  Και πριν λίγο καιρό, στην Πάτρα, πάλι η παράταξής σας, η ΔΑΠ, βγήκε και υποστήριξε δημοσίως τους 106 φοιτητές που αντέγραψαν και παρέδωσαν όλοι σχεδόν την ίδια εργασία!  Αυτή είναι οι άριστοι οι δικοί σας.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων