Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Νοε-2018 14:12

  Άρση ασυλίας και νόμος περί ευθύνης υπουργών τα πρώτα άρθρα στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης

  Άρση ασυλίας και νόμος περί ευθύνης υπουργών τα πρώτα άρθρα στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα άρθρα 62 για την ασυλία βουλευτών και 86 περί ευθύνης υπουργών θα είναι τα πρώτα που θα τεθούν επί τάπητος στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης. Υπέρ αυτής της σειράς με το αιτιολογικό ότι αφορούν την τιμή του πολιτικού συστήματος τάχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, "εκτονώνοντας" την αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την σειρά συζήτησης στην Επιτροπή.

  Αφού η Επιτροπή για την αναθεώρηση ολοκληρώσει με τα άρθρα 62 και 86, θα συνεχίσει τις εργασίες της με την φυσική αλληλουχία των υπό αναθεώρηση άρθρων, όπως πρότεινε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δηλαδή τα άρθρα 2 και 3 που αφορούν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και τη σχέση κράτους - Εκκλησίας αντίστοιχα.

  Η διαφωνία της ΝΔ ως προς την σειρά συζήτησης ήταν έντονη κατά την συνεδρίαση, ενώ "σφήνα" στην κομματική αντιπαράθεση μπήκε μια διαφωνία με νόημα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ - εκείνη του πρώην υπουργού Αριστείδη Μπαλτά που σημείωσε πως χρειάζονται τέσσερις μήνες (αντί για δύο) για τις εργασίες της Επιτροπής.

  Η σημερινή, δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης ασχολήθηκε πάλι με τα διαδικαστικά, εξ ου και η διαφωνία για την σειρά με την οποία θα ξεκινήσει η κατ’ άρθρων συζήτηση.

  Αποφασίστηκε να υπάρχουν τρεις συνεδριάσεις μέσα στην εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη).

  Κι ενώ η συζήτηση ήταν για τα διαδικαστικά, λεκτική αντιπαράθεση υπήρξε και μεταξύ του Γ. Κατρούγκαλου και του προέδρου της Επιτροπής Νίκου Παρασκευόπουλου, όταν ο πρώτος  επιχείρησε να θέσει - εκτός θέματος - προς συζήτηση το εάν η παρούσα Βουλή που είναι προτείνουσα δεσμεύει την επόμενη, σχετικά με την κατεύθυνση των αναθεωρητέων διατάξεων. Υπενθυμίζεται ότι το σημείο αυτό αποτελεί μείζον σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Μ. Νταλιάνη 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων