Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Νοε-2018 13:08

  Θ. Παπαθεοδώρου: Διορίσατε "τρολ" του ΣΥΡΙΖΑ στην θέση του Γ.Γ. Ενημέρωσης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Θ. Παπαθεοδώρου: Διορίσατε "τρολ" του ΣΥΡΙΖΑ στην θέση του Γ.Γ. Ενημέρωσης

  Τα κριτήρια με τα οποία διορίστηκε στην θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ο κ. Χρήστος Σίμος ζητάει από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Θ. Παπαθεοδώρου.

  Όπως σημειώνεται στην ερώτηση "ο κ. Σίμος, πέραν της επαγγελματικής του εμπειρίας σε κομματικά έντυπα και στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται να έχει συμμετάσχει στις εκλογές του 2012 σε ομάδα επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, διενέργειας- κατά δήλωσή του- προσωπικών επιθέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων. Πρόκειται για μία δραστηριότητα παραγωγής fake news, χειραγώγησης της ενημέρωσης και επιθετικής κομματικής επικοινωνίας. Προφανώς, η προηγούμενη αυτή δραστηριότητα δεν συνάδει με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θέση η οποία πρέπει να διασφαλίζει την αμερόληπτη και πλουραλιστική ενημέρωση και την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας".

  Αναλυτικά η ερώτηση:

  ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

  Προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππά

  Θέμα: "Διορισμός νέου Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας"

  Με  απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, η οποία δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμ. ΦΕΚ 685/ΥΟΔΔ/16-11-2018, νέος Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ορίσθηκε ο κ. Χρήστος Σίμος. Ο κ. Σίμος, πέραν της επαγγελματικής του εμπειρίας σε κομματικά έντυπα και στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται να έχει συμμετάσχει στις εκλογές του 2012 σε ομάδα επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, διενέργειας- κατά δήλωσή του- προσωπικών επιθέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων. Πρόκειται για μία δραστηριότητα παραγωγής fake news, χειραγώγησης της ενημέρωσης και επιθετικής κομματικής επικοινωνίας.    Προφανώς, η προηγούμενη αυτή δραστηριότητα δεν συνάδει με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θέση η οποία πρέπει να διασφαλίζει την αμερόληπτη και πλουραλιστική ενημέρωση και την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας.

    Ερωτάται ο κ. Υπουργός;

  1.       Με ποια κριτήρια διόρισε τον κ. Σίμο στη θέση του Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας;

  2.       Ποια ήταν η σχέση του κ. Σίμου με την ομάδα των "τρολ" του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας δράση ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα από αποκαλύψεις των μελών της;

  Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

   

  Μ.Νταλιάνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων