Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Νοε-2018 18:56

  Public Issue (βαρόμετρο Νοεμβρίου): Αρνητικό το κλίμα για Πρέσπες - Κοτζιά

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αρνητική έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, αλλά και έναντι του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά εμφανίζεται η πλειοψηφία των πολιτών, όπως συνάγεται από το βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue, το οποίο αφορά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

  Συγκεκριμένα, οι πολίτες εμφανίζονται κατά 65% αρνητικοί έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών, ένάντι 17% που αποτιμούν θετικά τη συμφωνία και 13% που έχουν ουδέτερη θέση.

  Χαρακτηριστικό είναι διχασμένοι εμφανίζονται και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015, καθώς και μεταξύ αυτών επικρατεί η αρνητική θέση, με 45%, έναντι 31% που είναι θετικό και 17% που είναι ουδέτερο.

  Πρέσπες PI

  Όσον αφορά τη δημοτικότητα του επικεφαλής της κίνησης "ΠΡΑΤΤΩ", βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, το 60% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη, με το 32% να έχει θετική και το 9% να μην εκφράζει άποψη.

  Κοτζιάς PI

  "Αρνητικά" είναι τα χρώματα και όσον αφορά στη δημοτικότητα του σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, με 53% αρνητικών γνωμών και 28% θετικών.

  Όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, το 52% των πολιτών θεωρούν ότι έχουν χειροτερέψει, ενώ το 44% ότι έχουν μείνει στάσιμες.

  Ανάμικτα εμφανίζονται τα αισθήματα των πολιτών για τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος συγκεντρώνει 31% αρνητικών γνωμών έναντι 29% θετικών, ενώ 39% δεν εκφράζει άποψη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων