Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Νοε-2018 14:21

  Αιχμές Μητσοτάκη κατά Τσίπρα – Ιερώνυμου

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Η συμφωνία πρωθυπουργού-αρχιεπισκόπου δε δεσμεύει την αξιωματική αντιπολίτευση.

  Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με το προεδρείο του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών Ελλάδος.

  Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η οδός Πειραιώς δεν πρόκειται να αποδεχθεί την "εργαλειοποίηση των χιλιάδων κληρικών από τον κ. Τσίπρα και την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας τους", προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να προσλάβει "10.000 επιπλέον κομματικούς του φίλους".

  Στη συνάντηση με το προεδρείο του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών Ελλάδος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ΝΔ δεν είχε την παραμικρή προηγούμενη ενημέρωση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την Αρχιεπισκοπή πριν από τις σχετικές ανακοινώσεις.

  Οι κληρικοί, από την πλευρά τους,  εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους με τη συμφωνία που ανακοίνωσαν πρόσφατα ο κ. Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος και ζήτησαν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απλά να διατηρήσουν την εργασιακή σχέση που έχουν σήμερα με το Δημόσιο. Δηλαδή να μισθοδοτούνται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.  

  "Αν δεν ήμασταν δημόσιοι υπάλληλοι πώς άραγε ονομαζόμασταν τόσα χρόνια εφόσον πληρωνόμασταν από το κράτος;", ήταν ένα από τα βασικά τους επιχειρήματα που έθεσαν με ρητορικό τρόπο.

  "Προφανώς αυτό είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης και ειλικρινά θλίβομαι για το γεγονός ότι η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας τελικά χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα στα προεκλογικά του παιχνίδια", απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ