Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Νοε-2018 14:14

  Β. Βενιζέλος: Καμία υπό αναθεώρηση διάταξη να μην ξεπεράσει τις 179 ψήφους

  Β. Βενιζέλος: Καμία υπό αναθεώρηση διάταξη να μην ξεπεράσει τις 179 ψήφους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πεποίθηση πως καμία διάταξη του Συντάγματος δεν θα πρέπει να συγκεντρώσει περισσότερες από 179 ψήφους, ώστε η επόμενη Βουλή να πρέπει να ψηφίσει με τουλάχιστον 180, διατύπωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στην πρώτη συζήτηση επί της πρότασης συνταγματικής αναθεώρησης.

  Υπενθυμίζεται πως στις τελικές ψηφοφορίες επί των υπό αναθεώρηση άρθρων που θα γίνουν στην Ολομέλεια, για όσες συγκεντρωθούν 180 ψήφοι, η επόμενη Βουλή (μετά από εθνικές εκλογές) θα αποφασίσει το περιεχόμενο τους με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών, ενώ για όσα λάβουν 151, θα απαιτούνται 181.

  Ο κ. Βενιζέλος, εκτός από τα αμιγώς συνταγματικά, αναφέρθηκε με έμφαση στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη λέγοντας: 

  "Εδώ σήμερα ξεκινάει η διαδικασία της συναινετικής -υποτίθεται- αναθεώρησης και πληροφορούμαστε ότι διενεργείται έρευνα στους λογαριασμούς του Κώστα Σημίτη. Δηλαδή κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας! Ματαιοπονούν αλλά εκτίθενται και εκθέτουν και τη δικαιοσύνη".

  Στην τοποθέτησή του, η οποία έχει βαρύνουσα σημασία καθώς αναγνωρίζεται ως καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου εγνωσμένου κύρους από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, ο κ. Βενιζέλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη διαδικασία και το περιεχόμενο που δίνει η κυβέρνηση στην Συνταγματική Αναθεώρηση.

  "Οι πιθανότητες να γίνουν λάθη είναι μεγαλύτερες από το να γίνουν τα σωστά", υπογράμμισε εξαιτίας της συγκυρίας. Όπως είπε, η συγκυρία είναι επιβαρυμένη καθώς υπάρχει έντονο κλίμα πόλωσης μεταξύ των κομμάτων, υπάρχει χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, προβλήματα αντοχής του τραπεζικού συστήματος και υπερφορολόγηση των πολιτών.

  Μ. Νταλιάνη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020