Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Νοε-2018 12:30

  Άρον άρον θέλει να κλείσει η κυβέρνηση τη συζήτηση για την Αναθεώρηση

  Άρον άρον θέλει να κλείσει η κυβέρνηση τη συζήτηση για την Αναθεώρηση
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Μαρίας Νταλιάνη

  Η διάρκεια της διαδικασίας και ο αριθμός άρθρων είναι τα δύο πρώτα σημεία έντασης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ότι αφορά την Συνταγματική Αναθεώρηση, η συζήτηση της οποίας ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής.

  Από την πλευρά της πλειοψηφίας έγινε γνωστό πως η Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης θα πρέπει να παραδώσει την Έκθεσή της στις 15 Ιανουαρίου, ενώ οι ημερομηνίες ψηφοφορίας στην Ολομέλεια τοποθετούνται στις 28 Ιανουαρίου και  28 Φεβρουαρίου.

  Ήδη από πλευράς της ΝΔ κάνουν λόγο για "διαδικασία προεκλογικής σκοπιμότητας" όπως την χαρακτήρισε ο Κ. Τασούλας και βάζει θέμα για ποιο λόγο η κυβέρνηση θέλει να κλείσει άρον άρον τη διεργασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Τόσο από την πλευρά της ΝΔ όσο και της ΔΗΣΥ ζητούν μεγαλύτερη διάρκεια της συζήτησης υπενθυμίζοντας όπως είπε ο Α. Λοβέρδος πως παλαιότερα η διάρκεια ήταν εξάμηνο.

  Το άλλο σημείο τριβής είναι ο αριθμός των προς αναθεώρηση άρθρων με την κυβέρνηση να φέρνει δεκαπέντε και την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητάει πολλά περισσότερα, μεταξύ των οποίων και το περίφημο άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

  Ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας ο επικεφαλής της ομάδας της πλειοψηφίας Νίκος Παρασκευόπουλος υπογράμμισε πως η έναρξη της διαδικασίας είναι "η στιγμή για  σκέψεις", ενώ τόνισε πως "το Σύνταγμα είναι προϊόν της ιστορίας και της κοινωνίας και προκύπτει από τους αγώνες των λαών".

  Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου υπογράμμισε πως το Σύνταγμα άλλαξε μέσα από επαναστάσεις ή έστω "κοινωνικοπολιτικούς κραδασμούς".

  Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως "δεν θα βρείτε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προτάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του, αφορούν όλους και όλη την χώρα. Μάλιστα έχει και προτάσεις που διακινδυνεύουν και έχουν κόστος σε ψήφους. Η πρότασή μας εμπνέεται από την συγκυρία των αξιών της αριστεράς με την Δημοκρατία". 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων