Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Νοε-2018 16:41

  Καμία ευθύνη πολιτικών προσώπων λέει το Πόρισμα της ΝΔ για "Ντυνάν"

  Καμία ευθύνη πολιτικών προσώπων λέει το Πόρισμα της ΝΔ για "Ντυνάν"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Μαρίας Νταλιάνη 
   
  Καμία ευθύνη σε πολιτικά πρόσωπα δεν προέκυψε από τις εργασίες της εξεταστικής, τονίζεται στο προσχέδιο του Πορίσματος για την πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, που συνέταξε η ΝΔ. 

  Όπως τονίζεται στο πόρισμα της ΝΔ και ανέπτυξε και στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το "Ντυνάν" Γ. Γεωργαντάς, για την τροπολογία με την οποία μεταβιβάστηκε το νοσοκομείο στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς:  "όσες νομοθετικές πρωτοβουλίες πήρε η προηγούμενη Κυβέρνηση έγιναν με σκοπό την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος καθώς με καμία εξ αυτών δε ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο αλλά ούτε και προέκυψε προσωπικό οικονομικό ή πολιτικό όφελος για κάποιον από τους εμπλεκόμενους". 

  Σύμφωνα με το πόρισμα  της ΝΔ "δεν προκύπτει ευθύνη των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο την υπόθεση του "Ερρίκος Ντυνάν".

  Η Ελληνική Δικαιοσύνη ήδη διερευνά όλες τις πτυχές της κακοδιαχείρισης της διοίκησης Μαρτίνη έχοντας καταλήξει και σε καταδικαστικές αποφάσεις και θα πρέπει να ολοκληρώσει την έρευνά της αυτή.

  Επίσης είναι αναγκαίο να διερευνηθούν από τις αρμόδιες Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές ενδεχόμενες ευθύνες για ζημία που αναφέρεται ότι υπέστη το Δημόσιο λόγω της μη αναγγελίας απαίτησης του ύψους 4.500.000 ευρώ κατά την διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού".

  Καυγάς για "κρύπτη" ΚΕΕΛΠΝΟ- και Αδ. Γεωργιάδη 

  Την ίδια στιγμή και πριν ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία επί των πορισμάτων των κομμάτων, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση για δύο παράπλευρα θέματα: το ένα ήταν η πρόταση του Προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη να επισκεφτούν τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής αύριο με πουλμανάκι την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, προκειμένου να ενημερωθούν για επιπλέον υλικό που ανακάλυψε η Επιθεωρήτρια σε μυστική κρύπτη στο ΚΕΕΛΠΝΟ. 

  Το άλλο ζήτημα που προκάλεσε ένταση ήταν η πρόταση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, να παραπεμφθεί στην Επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης "για προσβλητικές δηλώσεις προς την Εξεταστική". 

  Και στις δύο περιπτώσεις η ΝΔ αντέδρασε έντονα δια του κ. Γεωργαντά. Ειδικά για το δεύτερο και καθώς η πλευρά της πλειοψηφίας φαινόταν να ακούει με προσοχή την πρόταση παραπομπής του κ. Γεωργιάδη, ο κ. Γεωργαντάς παρατήρησε "τι γίνεται εδώ; Δεν βρίσκετε τίποτα άλλο και τώρα θέλετε να παραπέμψετε τον Άδωνι Γεωργιάδη στο πειθαρχικό της Βουλής;" 

  Έντονη ήταν και η αντίδραση της κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου της ΔΗΣΥ, η οποία σε υψηλούς τόνους είπε: "όταν ο κ. Πολάκης μιλούσε με τον τρόπο που μιλούσε για μένα προσωπικά δεν είδα καμία δήλωση συμπαράστασης από τους συναδέλφους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είδα καμία ευαισθησία για τις προσβολές του προς εμένα και τώρα ζητάτε να στείλουμε κάποιον στην Επιτροπή Δεοντολογίας;"

  Η ΝΔ  διατύπωσε αντιρρήσεις και στην  πρόταση του Προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη να επισκεφτούν αύριο 11:45 με... πουλμανάκι την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου προκειμένου να ενημερωθούν για στοιχεία σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.  Ο κ. Γεωργαντάς έκανε λόγο για "επικοινωνιακό εύρημα" και απέρριψε την ιδέα. "Δεν βλέπουμε τον λόγο να γίνει αυτό" είπε. 

  Με την άποψη της ΝΔ συντάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλος ο οποίος ζήτησε να γίνει πρώτα γνωστό τι ακριβώς αφορούν αυτά τα έγγραφα και μετά να λάβει γνώση η Εξεταστική. Παρ’ όλ’ αυτά  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέμειναν στην πρόταση για επίσκεψη στην κ. Παπασπύρου των μελών της Εξεταστικής. 

  "Και παλαιότερα είχαν βρεθεί κρυμμένα στοιχεία" είπε ο κ. Σπύρος Λάππας επιμένοντας να γίνει η επίσκεψη στην κ. Παπασπύρου. Στην ίδια κατεύθυνση τοποθετήθηκαν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ο κ. Γκιόλας ζήτησε οι βουλευτές-μέλη της Εξεταστικής να πάνε όχι μόνο στην κ. Παπασπύρου αλλά και στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

  Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσιεύματα βρέθηκε μια μυστική κρύπτη στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ και μέσα σε αυτήν βρέθηκαν διάφορα έγγραφα που αφορούν στοιχεία τα οποία διερευνά και η Εξεταστική Επιτροπή – τα έγγραφα αυτά έχουν ήδη διαβιβαστεί στην κ. Μ. Παπασπύρου. 

  "Η διαδικασία εξέτασης στοιχείων έχει τελειώσει, τώρα συζητάμε τα πορίσματα. Κάποιοι επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα γιατί δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πουν" τόνισε ο κ. Γεωργαντάς. Εντάσεις επί της διαδικασίας κατέθεσαν και άλλα κόμματα όπως η ΔΗΣΥ και το ΚΚΕ με το αιτιολογικό πως τώρα συζητούν επί των πορισμάτων. 

  Μετά και τις έντονες αντιδράσεις όλης της αντιπολίτευσης αλλά και των ΑΝΕΛ, ο κ. Μπαλωμενάκης ‘πήρε πίσω’ την ιδέα να πάνε αύριο οι βουλευτές με πουλμανάκι στην κ. Παπασπύρου και επιφυλάχτηκε για να σχετική απόφαση μετά από διαβούλευση με τα κόμματα. 
  Μ. Νταλιάνη 
   
  Δείτε το πόρισμα της ΝΔ και της ΔΗΣΥ στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία" 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ