Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Νοε-2018 08:51

  Πονοκέφαλος η ΕΡΤ για τον ΣΥΡΙΖΑ- Συνεχίζεται η γκρίνια για Παππά

  Πονοκέφαλος η ΕΡΤ για τον ΣΥΡΙΖΑ- Συνεχίζεται η γκρίνια για Παππά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Δεν λέει να κοπάσει η φωτιά που ξέσπασε εντός ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο διοίκησης και την λειτουργία της ΕΡΤ που πρώτος άναψε ο Νίκος Φίλης. 

  Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία δεν ανακοινώθηκε ποτέ στους δημοσιογράφους, σε αντίθεση με προηγούμενες συνεδριάσεις, το θέμα "ΕΡΤ" ήταν από αυτά που βρέθηκαν ψηλά στην ατζέντα, καθώς για τούτο ενημέρωσε τα μέλη του κομματικού Οργάνου, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. 

  "Διαρροές" που να ρίχνουν έτι περαιτέρω λάδι στην φωτιά από τους παριστάμενους στην πολιτική γραμματεία, δεν υπήρξαν - χθες το βράδυ τουλάχιστον- πιθανότατα στο πλαίσιο προγενέστερης "απόφασης" να πέσουν οι εσωκομματικοί τόνοι και να μην διαρραγεί η απαιτούμενη για το κόμμα εικόνα ενότητας, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση: Το 2019 είναι έτος εκλογικό είτε οι εκλογές πραγματοποιηθούν την Άνοιξη είτε στο τέλος της τετραετίας. 

  Επιπροσθέτως, "ρωγμές" εντός του κόμματος, τα στελέχη του προσπαθούν να μην δημοσιοποιούνται - σε υψηλούς τουλάχιστον τόνους- ώστε να μην αξιοποιούνται επικοινωνιακά -και- από "πολιτικούς αντιπάλους" σε μια ευαίσθητη ούτως ή άλλως συγκυρία για την Κυβέρνηση η οποία κινείται ελέω ΑΝΕΛ μεταξύ... φθοράς και αφθαρσίας. 

  Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, διατυπώθηκε εκ νέου κριτική στον Νίκο Παππά για τη λειτουργία της ΕΡΤ και από τον Νίκο Φίλη, ενώ παραμένει ακόμη άγνωστο, εάν η κριτική αυτή θα φθάσει σε "δια ταύτα". 

  Κοινώς, εάν θα διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις από όσους ( ουδόλως λίγους στην ΠΓ) που διαφωνούν με το μοντέλο διοίκησης του Νίκου Παππά ή εάν οι γκρίνιες θα συνεχίσουν να εκφράζονται εν είδει "ομαδικής ψυχοθεραπείας". 

  Στον ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου, είναι συχνό το φαινόμενο, με πιο πρόσφατο τον "ξεσηκωμό" στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος όπου υπήρξε ...κοπετός και οιμωγή για την κυβερνητική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο, χωρίς να ακουστεί ούτε μία αντιπρόταση για το πώς θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση στον δρόμο προς τις κάλπες. 

  Ούτε λέξη για το πόρισμα

  Κατά τα λοιπά, η χθεσινή Πολιτική Γραμματεία, σύμφωνα με ενημέρωση από κομματικές πηγές, ασχολήθηκε με το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης ( οι διαδικασίες ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα) καθώς και με οργανωτικά θέματα ( περιοδείες κλπ) προς "ανανέωση" της πορείας του κόμματος προς τον λαό. 

  Σε ό,τι αφορά τις εκτεταμένες διαρροές περί ενδεχόμενης σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την Υγεία, από τα "κεντρικά" του κόμματος, δεν βγαίνει ούτε "κιχ". 

  Παραπέμπουν στις εργασίες της εξεταστικής Επιτροπής και στο εν αναμονή πόρισμα που θα υποβάλει το επόμενο διάστημα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ