Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Νοε-2018 17:40

  Για την προώθηση της Συμφωνίας των Πρεσπών συζήτησαν Κατρούγκαλος - Οσμάνι

  Για την προώθηση της Συμφωνίας των Πρεσπών συζήτησαν Κατρούγκαλος - Οσμάνι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την προώθηση και τον σεβασμό του πνεύματος της Συμφωνίας των Πρεσπών συζήτησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της πΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι.

  Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός δήλωσε: "Υποδέχτηκα με χαρά τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Osmani, στην Ελλάδα, ως φίλο.

  Συζητήσαμε για την προώθηση και για το σεβασμό του πνεύματος της Συμφωνίας των Πρεσπών, ως μίας συμφωνίας που δεν επιλύει μόνο ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τις δύο χώρες, αλλά και που σταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και εξασφαλίζει και την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής μας. Κάτι που αποτελεί μία πάγια πολιτική της δικής μας πλευράς, ήδη από τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης, η οποία άνοιξε τις ευρωπαϊκές πόρτες στις γειτονικές μας χώρες.

  Και έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε μαζί το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", απ’ όπου θα ξεκινήσει η πρώτη, παρθενική πτήση προς τα Σκόπια, τώρα που επιλύθηκε ένα από τα "αγκάθια" που εμπόδιζαν ένα παρόμοιο ταξίδι, δηλαδή η αλλαγή του ονόματος της χώρας αυτής.

  Άρα, υποδέχτηκα ως φίλο τον κ. Osmani και προσδοκούμε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και στο μέλλον", κατέληξε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ