Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Οκτ-2018 15:43

  Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση κρατάει χώρα, τράπεζες και επιχειρήσεις εκτός αγορών

  Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση κρατάει χώρα, τράπεζες και επιχειρήσεις εκτός αγορών
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Δριμύτατο "κατηγορώ" κατά της συγκυβέρνησης, με αιχμή την κατάσταση της οικονομίας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης της Ηπείρου, με αφορμή την περιοδεία του σε Άρτα και Πρέβεζα, τόνισε πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση "πολιτικού ρίσκου Τσίπρα-Καμμένου", εγκαλώντας, παράλληλα, το κυβερνητικό στρατόπεδο πως δε διαθέτει σχέδιο για να οδηγήσει την Ελλάδα στην κανονικότητα και στην ανάπτυξη.

  "Θυμίζω ότι οι τράπεζες, σε σχέση με το 2014, έχουν απολέσει περίπου το 96% της αξίας κεφαλαιοποίησής τους. Αυτό ήταν αποτέλεσμα μίας σειράς τραγικών χειρισμών, που ξεκίνησαν το πρώτο τραγικό εξάμηνο του 2015. Σε σχέση με αρχές χρόνου έχουν χάσει τη μισή τους κεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλές αξίες. Η χώρα ολοκλήρωσε το τρίτο πρόγραμμα χωρίς πρόσβαση στις αγορές. Όταν η χώρα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές δεν έχουν ούτε οι τράπεζες, αλλά ούτε και οι επιχειρήσεις. Έχω ασκήσει κριτική για αυτήν την αποτυχία. Χρεώνεται και στον κ. Τσίπρα, αλλά και στους εταίρους που παραγνώρισαν ότι το τρίτο πρόγραμμα απέτυχε ως προς τον κεντρικό του σκοπό. Που δεν είναι από το να μπορεί η χώρα να δανείζεται. Πληρώνουμε μεγάλο τίμημα και σήμερα από την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Και η χώρα, εκτός από το πρόβλημα των τραπεζών, έχει και πολιτικό ρίσκο Τσίπρα-Καμμένου. Κανείς δεν πιστεύει ότι η χώρα με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο μπορεί να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Διαβάζω ότι ο κ. Τσακαλώτος ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Ασία, για να πείσει επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα, λέγοντάς τους τι ακριβώς; Κανείς δεν πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει σχέδιο, για να οδηγήσει τη χώρα σε πορεία ανάκαμψης", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ταυτόχρονα, μίλησε και πάλι για την ανάγκη της πολιτικής αλλαγής, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι το μέσο για την επανεκκίνηση της Ελλάδας.

  Αυστηρή ήταν η κριτική του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του πρωθυπουργού και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και για το μείζον ζήτημα των Σκοπίων.

  "Ο κ. Τσίπρας δε συνομιλεί με τον ελληνικό λαό για το θέμα των Σκοπίων. Εάν μιλούσε θα είχε αντιληφθεί πως η παραχώρηση "μακεδονικής" γλώσσας και εθνότητας είναι πολύ σημαντική εθνική οπισθοχώρηση. Που δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει καμία προηγούμενη κυβέρνηση. Τα πρακτικά από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της γειτονικής χώρας είναι χαρακτηριστικά για τη βιασύνη τους να κλείσουν τη συμφωνία. Γιατί ο κ. Τσίπρας ήταν βολικός, για να κλείσει μία συμφωνία", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας ότι η οδός Πειραιώς δε θα κυρώσει τη συμφωνία αυτή είτε τώρα, είτε στην επόμενη Βουλή.

  "Είναι μία κακή συμφωνία. Η ΝΔ δε θα την κυρώσει", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο ότι προτίμησε να κρατήσει την καρέκλα από το να διαταράξει "αυτήν την ανίερη συμμαχία που έχει υπογράψει με τον κ. Τσίπρα". Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά Τζανακόπουλου (υποστήριξε ότι η ΝΔ ασκεί ακροδεξιά πολιτική) ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή.

  "Προσπαθούν να περιγράψουν τη ΝΔ ως κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Η ΝΔ είναι η μεγάλη κεντροδεξιά, φιλελεύθερη, λαϊκή παράταξη. Ο κ. Τζανακόπουλος είναι αυτός που κυβερνά με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Το να χαρακτηρίζει τη ΝΔ ως ακροδεξιά είναι τουλάχιστον ανέκδοτο. Οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Τζανακόπουλος είναι η δύναμη της οπισθοχώρησης και του διχασμού. Εμείς ενώνουμε τους Έλληνες", ανέφερε.

  Για το προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως συνδυάζει την ιδεοληψία, την ανικανότητα, την αδιαφάνεια και τον κυνισμό "αυτής της ετερόκλητης παρέας που μας κυβερνάει σήμερα". 

  Αυστηρή ήταν η κριτική του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του πρωθυπουργού και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και για το μείζον ζήτημα των Σκοπίων. "Ο κ. Τσίπρας δε συνομιλεί με τον ελληνικό λαό για το θέμα των Σκοπίων. Εάν μιλούσε θα είχε αντιληφθεί πως η παραχώρηση "μακεδονικής" γλώσσας και εθνότητας είναι πολύ σημαντική εθνική οπισθοχώρηση. Που δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει καμία προηγούμενη κυβέρνηση. Τα πρακτικά από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της γειτονικής χώρας είναι χαρακτηριστικά για τη βιασύνη τους να κλείσουν τη συμφωνία. Γιατί ο κ. Τσίπρας ήταν βολικός, για να κλείσει μία συμφωνία", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας ότι η οδός Πειραιώς δε θα κυρώσει τη συμφωνία αυτή είτε τώρα, είτε στην επόμενη Βουλή.

  "Είναι μία κακή συμφωνία. Η ΝΔ δε θα την κυρώσει", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο ότι προτίμησε να κρατήσει την καρέκλα από το να διαταράξει "αυτήν την ανίερη συμμαχία που έχει υπογράψει με τον κ. Τσίπρα". Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά Τζανακόπουλου (υποστήριξε ότι η ΝΔ ασκεί ακροδεξιά πολιτική) ο κ. .Μητσοτάκης επεσήμανε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή.

  "Προσπαθούν να περιγράψουν τη ΝΔ ως κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Η ΝΔ είναι η μεγάλη κεντροδεξιά, φιλελεύθερη, λαϊκή παράταξη. Ο κ. Τζανακόπουλος είναι αυτός που κυβερνά με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Το να χαρακτηρίζει τη ΝΔ ως ακροδεξιά είναι τουλάχιστον ανέκδοτο. Οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Τζανακόπουλος είναι η δύναμη της οπισθοχώρησης και του διχασμού. Εμείς ενώνουμε τους Έλληνες", ανέφερε.

  Απάντηση από Μέγαρο Μαξίμου

  "Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνοδοιπόροι του δεν βάζουν μυαλό. Για μία ακόμη φορά επενδύουν στα σενάρια καταστροφής για να στηρίξουν την πολιτική ή θεσμική τους ύπαρξη" σημείωσε απαντώντας το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και υποστηρίζει ότι "το μόνο που πετυχαίνει είναι "limit up" ανευθυνότητας".

  Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι "διαψεύσθηκαν για τον κόφτη που δήθεν θα ενεργοποιούνταν, για τις αξιολογήσεις που δήθεν δε θα έκλειναν, για τα μνημόνια που δήθεν δε θα τελείωναν και για το χρέος, που δήθεν δε θα ρυθμιζόταν".

  Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζει πως "τώρα που τους στερεύουν και τα κροκοδείλια δάκρυα για τις συντάξεις, αναγκάζεται να σορτάρει το πολιτικό κεφάλαιο που του απομένει στις διακυμάνσεις του χρηματιστηριακού δείκτη", για να καταλήξει: "Το μόνο που πετυχαίνει είναι limit up ανευθυνότητας και μάλιστα πρωτόγνωρο για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

  Διαβάστε ακόμη: 

  - Τη στήριξη του Μ. Καχριμάνη για την Περιφέρεια Ηπείρου ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων