Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Σεπ-2018 21:14

  Κ. Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι για τη μείωση της φορολογίας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Τη δέσμευσή του για μείωση της φορολογίας, με έναν τρόπο που δε θα θέσει σε κίνδυνο τους συμφωνημένους μέχρι σήμερα δημοσιονομικούς στόχους και θα συνοδεύεται με περιορισμό των δημοσίων δαπανών έφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα: "Συνεργασία στην Επιχειρηματικότητα. Κλειδί για την ανάπτυξη", που διοργάνωσε το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση που προτείνει η οδός Πειραιώς και θα ψηφίσει από τη στιγμή που θα κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα ψηφίσουμε θα είναι συνολική, χωρίς να αλλάζει σε ορίζοντα τετραετίας, προκειμένου να σταλούν εμφατικά μηνύματα φορολογικής σταθερότητας στην επιχειρηματική κοινότητα.  

  "Το ελατήριο της οικονομικής ανάπτυξης δε λειτουργεί αυτόματα. Δεν είναι νομοτελειακό ότι μία οικονομία που έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της ότι θα ανακάμψει, μόνο και μόνο επειδή υπέστη μεγάλο τραύμα", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για μία κρίση πρωτοφανή για τα δεδομένα της μεταπολεμικής Ευρώπης. "Για να καλύψουμε μέρος της απόστασης που μας χωρίζει από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο πρέπει να εφαρμόσουμε συγκεκριμένο μείγμα πολιτικής.  Αυτό έφερα στο προσκήνιο στη ΔΕΘ. Σχεδιάζουμε σειρά μεταρρυθμίσεων για την επόμενη ημέρα. Ποιες θα έρθουν πρώτα και ποιες θα ακολουθήσουν. Θέλουμε μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας. Είναι δέσμευσή μου ότι η φορολογία θα μειωθεί. Και θα μειωθεί με έναν τρόπο που δε θα θέσει σε κίνδυνο τους συμφωνημένους μέχρι σήμερα δημοσιονομικούς στόχους. Η μείωση της φορολογίας θα πρέπει να συνοδεύεται με περιορισμό των δημοσίων δαπανών. Είναι δέσμευσή μου η μείωση της φορολογίας για τα μερίσματα. Η φορολογική μεταρρύθμιση που προτείνουμε και θα ψηφίσουμε θα είναι συνολική και θα ήθελα να δω να μην αλλάζει σε ορίζοντα τετραετίας. Είναι μήνυμα φορολογικής σταθερότητας στην επιχειρηματική κοινότητα", επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που σημείωσε ότι από ένα επίπεδο φορολογίας και επάνω, η περαιτέρω αύξηση της φορολογίας οδηγεί σε μειωμένα έσοδα και έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη, τόνισε ότι η οδός Πειραιώς σχεδιάζει φορολογικά κίνητρα που αφορούν σε νέες επενδύσεις. Όπως οι υπεραποσβέσεις σε παραγωγικές επενδύσεις ή φορολογικά κίνητρα που θα ενθαρρύνουν συγχωνεύσεις, συνεργασίες ή ακόμα και δυνατότητα εταιρειών να χορηγούν μετοχές ή δικαιώματα μετοχών στους εργαζόμενούς τους. "Οι πετυχημένες εταιρείες του μέλλοντος είναι οι εταιρείες που οι εργαζόμενοι είναι ταυτόχρονα και μέτοχοι", ανέφερε, για να εστιάσει το βλέμμα του στη φορολόγηση της εργασίας.

  "Μετά από συζητήσεις που έχω κάνει με πολλούς επιχειρηματίες, έχω πειστεί ότι στο πλαίσιο αναμόρφωσης του ασφαλιστικού, όπως εμείς το σχεδιάζουμε, δε μπορούμε να αφήσουμε απέξω τη μείωση των εισφορών. Σε συνδυασμό με την εισαγωγή κεφαλαιοποιητικών στοιχείων για τον δεύτερο πυλώνα τουλάχιστον. Προφανώς θα είναι αφορολόγητος ο κουμπαράς. Και αυτός ο κουμπαράς είναι κάτι πολύ απλό. Ένας προσωπικός αποταμιευτικός λογαριασμός που θα διαχειρίζεται ο νέος εργαζόμενος και θα γνωρίζει ότι θα έχει συμπληρωματικό απόθεμα, όταν βγει στη σύνταξη. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν προσθέσει κεφαλαιοποιητικά χαρακτηριστικά. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στη χώρα μας", επεσήμανε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων