Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Σεπ-2018 09:11

  Το σχέδιο Μητσοτάκη για ένα ασφαλιστικό που δεν θα τιμωρεί την εργασία

  Το σχέδιο Μητσοτάκη για ένα ασφαλιστικό που δεν θα τιμωρεί την εργασία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη όταν ήξερε ότι θα γίνει πρωθυπουργός και έταξε ένα πρόγραμμα παροχών 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τώρα που ξέρει ότι χάνει, πιστεύετε ότι θα δείξει οποιαδήποτε αυτοσυγκράτηση να υποσχεθεί και πάλι πράγματα, τα οποία δεν έχει καμία δυνατότητα να κάνει; Αλλά ο κ. Τσίπρας ούτε ξέρει, ούτε μπορεί, ούτε έχει πρόθεση να υλοποιήσει ένα πραγματικά φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων".

  Βγάζοντας κόκκινη κάρτα στην τακτική της άκρατης παροχολογίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαράσσει βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το "αύριο" της χώρας και στη λογική των υποσχέσεων, που αναμένεται πως θα ακολουθήσει και πάλι το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να στηρίξει το αφήγημα της επιστροφής στην κανονικότητα.

  Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την οδό Πειραιώς, ο δρόμος της εξόδου από την κρίση, το μονοπάτι προς την ανάπτυξη, περνάει μέσα από τη σημαντική μείωση των φορολογικών βαρών και την επιθετική πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων, που θα δώσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι "μεταρρυθμίσιμη", δημιουργώντας, παράλληλα, νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης.

  "Εδώ και δύο χρόνια, έχουμε εξαγγείλει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα μείωσης φόρων, περιστολής κρατικών δαπανών και προσέλκυσης επενδύσεων. Είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο το πιστεύουμε. Γιατί πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και στην ανάγκη να μειώσουμε τη φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση προκειμένου να δημιουργήσουμε πλούτο και να ανταμείψουμε την εργασία και τον κόπο των Ελλήνων. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο είναι πολύ κοντά στον δικό μας ιδεολογικό πυρήνα, τον φιλελεύθερο ιδεολογικό πυρήνα", ήταν το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης στην τηλεόραση του "Άλφα".

  Μείωση φορολογίας, λοιπόν. Κοστολογημένη. Που εξισορροπείται από σημαντικές μειώσεις δαπανών, όπως η συγκράτηση του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων και η εκχώρηση τμημάτων του ευρύτερου δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα μέσα από συμπράξεις. Αλλά και ένα κομβικό σημείο στον προγραμματικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας, που σχετίζεται με τη δομή ενός νέου ασφαλιστικού. Ενός ασφαλιστικού που, στη λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη δε θα τιμωρεί την εργασία, όπως ο νόμος Κατρούγκαλου, τον οποίο θα καταργήσει η οδός Πειραιώς.

  "Θα αλλάξουμε την ανταποδοτικότητα του συστήματος: Εάν δουλεύεις περισσότερο θα παίρνεις περισσότερα πίσω. Εάν δουλεύεις λιγότερο θα παίρνεις λιγότερα πίσω. Είναι δίκαιο αυτό, και πιστεύω ότι είναι μία βασική στρέβλωση στον ίδιο τον νόμο Κατρούγκαλου. Θα θεσμοθετήσουμε αυτό το οποίο αποκαλούμε κεφαλαιοποιητικό δεύτερο κανόνα. Επικουρική σύνταξη. Για όλους τους νέους, οι οποίοι μπαίνουν τώρα στο σύστημα, ένας ιδιωτικός αποταμιευτικός κουμπαράς τον οποίον δεν θα το διαχειρίζεται υποχρεωτικά το κράτος θα λειτουργεί καλύτερα. Θα μπορούν να τον διαχειρίζονται και οι ιδιωτικές εταιρείες, πάντα με την εποπτεία του κράτους και με αυστηρούς κανόνες, ώστε ο νέος ο οποίος σήμερα μας ακούει και ο οποίος δεν πιστεύει πραγματικά ότι δε θα πάρει σύνταξη, να γνωρίζει τουλάχιστον ότι, ως προς το κομμάτι της επικουρικής σύνταξης, έχει ένα δικό του ατομικό κουμπαρά, τον βλέπει κάθε μήνα, τον βλέπει να τοκίζεται και γνωρίζει ότι αυτά τα χρήματα είναι δικά του", σημείωσε εμφατικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Στη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καίριο ρόλο παίζει και το ύψος των εισφορών. "Οι υπερβολικά υψηλές εισφορές οδηγούν τελικά στην εισφοροδιαφυγή και υπονομεύουν την βιωσιμότητα των ταμείων. Το δικό μου σχέδιο, λοιπόν, είναι να μπορέσουμε να μειώσουμε εντός μίας τετραετίας τις κύριες εισφορές για όλους ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς από το 20% στο 15%...Με μία πιο επιθετική μείωση τα πρώτα χρόνια. Για να μπορέσει επιτέλους να χρησιμοποιηθεί αυτό το εργαλείο, προκειμένου να πάρει μπροστά η οικονομία", ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ