Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Ιουν-2018 13:39

  Γ. Λαζαρίδης: Έκανα έντιμο αγώνα, δεν καταψήφισα πριν το Eurogroup - Είσαι αποστάτης, λένε από τους ΑΝΕΛ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Γ. Λαζαρίδης: Έκανα έντιμο αγώνα, δεν καταψήφισα πριν το Eurogroup - Είσαι αποστάτης, λένε από τους ΑΝΕΛ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:14

  Της Μαρίας Νταλιάνη

  "Έκανα έντιμο αγώνα, δεν καταψήφισα την κυβέρνηση πριν το κρίσιμο Eurogroup και τη λήξη του Προγράμματος" υπογραμμίζει στη δισέλιδη επιστολή ανεξαρτητοποίησής του ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης, ενώ την ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει να τον αποκαλούν "αποστάτη" από την πλευρά των ΑΝΕΛ. 

  Μεταξύ άλλων ο κ. Λαζαρίδης σημειώνει πως "όταν κατατέθηκε η πρόταση μομφής είχα τις εξής επιλογές: είτε να να ενδώσω στις πιέσεις, απειλές και ύβρεις που δεχόμουν για τη συμφωνία με την πΓΔΜ είτε να ή να στηρίξω την κυβερνητική συνοχή. Έλαβα την έντιμη απόφαση να στηρίξω την κυβέρνηση, είμαι υπερήφανος γι' αυτό, εργάστηκα σκληρά, και από απλός βουλευτής θα συνεχίζω τον έντιμο αγώνα" σημειώνει.  

  Σύμφωνα με πληροφορίες, υπονοούμενα για ανεξαρτητοποίηση αφήνει και ο άλλος βουλευτής Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός Κώστας Ζουράρις. 

  Με την αναπάντεχη αυτή ανεξαρτητοποίηση, όπως σχολίαζαν άλλοι βουλευτές, καθώς ο κ. Λαζαρίδης δεν είχε δώσει κανένα δείγμα διαφωνίας μέχρι στιγμής, η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ 'ροκανίζεται' ακόμα περισσότερο, αφού μένουν πλέον μόλις επτά βουλευτές: Έλενα Κουντουρά, Μαρία-Κόλλια Τσαρουχά Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Κατσίκης, Κώστας Ζουράρις, Βασίλης Κόκκαλης και ο Πάνος Καμμένος. 

  Την ίδια στιγμή όμως "ροκανίζεται" ακόμα περισσότερο η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς πλέον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν 152 βουλευτές.

  Υπενθυμίζεται ότι μετά την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης για την πΓΔΜ από την ΚΟ των ΑΝΕΛ διαγράφηκε ο κ. Δημήτρης Καμμένος. Ο τελευταίος διατηρεί τη θέση των Αντιπροέδρου της Βουλής καθώς σε αυτή είναι εκλεγμένος, ενώ του έχει ήδη ζητηθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής να την παραδώσει. 

  Σύμφωνα με τον Κανονισμό, θα πρέπει να υποβληθεί πρόταση μομφής από 50 βουλευτές η οποία και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια κατά του Αντιπροέδρου, ώστε να καθαιρεθεί από τη θέση του.  

  Να παραδώσει την έδρα ζητούν οι ΑΝΕΛ

  "Το δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των Εθνικών Συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι, o κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε" δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

  Μάλιστα, ζητεί από τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή να παραδώσει την έδρα του. "Αφού λοιπόν δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του πρέπει και να παραδώσει την έδρα του η οποία ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες, που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τοσουνίδης και πρόσθεσε: 

  "Ο ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου. 

  "Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον Πρωθυπουργό ενώπιον δυο Υπουργών. 

  "Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει".

  Η επιστολή Λαζαρίδη 

  Αναλυτικά, όλη η επιστολή του κ. Λαζαρίδη 

  Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

  Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας δηλώσω, με πολλή λύπη αλλά με την συνείδηση μου καθαρή, την αποχώρηση μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

  Πριν μερικά χρόνια μια ομάδα ανθρώπων, από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους με κύριο κορμό την κεντροδεξιά και πατριωτικό μας όραμα την έξοδο από τα μνημόνια,  αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας κάτω από την ηγεσία του Πάνου Καμμένου. Ιδρύσαμε λοιπόν το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ένα πατριωτικό κίνημα με διακριτές κόκκινες γραμμές είτε όσον αφορά την πατρίδα είτε την Ορθόδοξη πίστη και τις αρχές μας. Γραμμές και αρχές που τηρήσαμε και  σεβαστήκαμε και δεν θα προχωρήσω σε ανάλυση είναι γνωστές οι τοποθετήσεις μας πάνω σε συγκεκριμένα Νομοσχέδια, είτε κατά τις συζητήσεις είτε κατά τις ψηφοφορίες. 

  Το 2015 μετά τις εκλογές αποφασίσαμε και δώσαμε τα δύο κόμματα, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., τα χέρια σε μια έντιμη συμφωνία να συμπράξουμε και να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια. Δύο διαφορετικοί πολιτικοί χώροι αλλά με έναν ξεκάθαρο στόχο.

  Στις 21 Ιουνίου 2018 ανοίξαμε την πόρτα της εξόδου από τα μνημόνια. Ο στόχος τον οποίο βάλαμε, με την βοήθεια του Θεού επετεύχθη.

  Αφού λοιπόν καταφέραμε τον ένα στόχο τώρα έρχομαι στο άλλο ζήτημα που προέκυψε με την συμφωνία με το γειτονικό κράτος την ΠΓΔΜ. 

  Οι ΑΝ.ΕΛ. από την ιδρυτική μας διακήρυξη είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονες. Σε αυτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο θα έρθει στην Βουλή των Ελλήνων προς συζήτηση εάν προηγουμένως περάσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες από την ΠΓΔΜ (επικύρωση της συμφωνίας από την βουλή της ΠΓΔΜ, Δημοψήφισμα και τέλος αναθεώρηση του Συντάγματος και ψήφιση από τα 2/3 της βουλής τους) προς το τέλος του 2018 με αρχές του 2019 υπάρχει ο όρος Μακεδονία επομένως είναι κάτι που δεν μπορώ να το δεχτώ ούτε φυσικά και να το ψηφίσω, όπως το ίδιο θα πράξουν οι ΑΝ.ΕΛ. 

  Έρχομαι τώρα στον λόγο της αποχώρησης μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ.  Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα τονίσαμε  από το βήμα της Βουλής, αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά θα ψηφίσουν την συμφωνία. Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα.

  Η άποψη αυτή εκφράστηκε και από τους Έλληνες δικηγόρους. " Κρίνοντας το θέμα ως πολύ σοβαρό, οι δικηγόροι προτείνουν η ψήφιση του σχετικού νόμου, που θα κυρώνει τη συμφωνία, να γίνει με πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, κατ εφαρμογή του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος. Η πρόταση αυτή των δικηγόρων συμπεριλαμβάνεται σε ψήφισμα που εξέδωσε η Ολομέλεια. Στα εθνικά θέματα απαιτείται εθνική συνεννόηση, υπευθυνότητα, υπέρβαση και ανάληψη ευθύνης." 

  Στην τοποθέτηση του όμως ο εκπρόσωπος τύπου της Κυβέρνησης το απέκλεισε,  γεγονός που με αναγκάζει να διαχωρίσω την θέση μου.

  Όταν κατετέθη η πρόταση μομφής, σε λάθος χρόνο κατά την άποψη μου, γιατί από την μια οι Πρέσπες δεν έχουν κανένα νομικό αποτέλεσμα, γιατί η κύρωση γίνεται από τα δύο κοινοβούλια και υπογράφεται από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της κάθε χώρας και όχι από τους υπουργούς εξωτερικών, είχα να επιλέξω ανάμεσα σε δύο πράγματα: 

  Α) Να ενδώσω στις πιέσεις που δεχόμουν με διάφορες μορφές (απειλές-ύβρεις κλπ) να στηρίξω την πρόταση δυσπιστίας και να γίνω μάλιστα και "ήρωας" παρά το γεγονός ότι στις απειλές και τις πιέσεις λυγίζουν οι δειλοί και να υπονομεύσω έτσι την ολοκλήρωση της Δ αξιολόγησης και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. 

  Β) Να στηρίξω την κυβερνητική συνοχή για την ολοκλήρωση της Δ’ αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια και στην συνέχεια να ασχοληθώ με το θέμα της συμφωνίας μη εκθέτοντας έτσι σε κίνδυνο ούτε την έξοδο από τα μνημόνια ούτε τα ζητήματα  που προκύπτουν από το σχέδιο της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ το οποίο άλλωστε θα έρθει για συζήτηση στο τέλος του χρόνου.

  Έλαβα λοιπόν αυτήν την έντιμη απόφαση, με καθαρή την συνείδηση μου ενώπιον Θεού και Πατρίδας.

  Είμαι υπερήφανος γιατί σε αυτήν την μικρή χρονικά πολιτική μου διαδρομή, ως βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. εργάστηκα σκληρά είτε στο κοινοβουλευτικό μου έργο είτε  στηρίζοντας τους συνανθρώπους μου στην περιφέρεια μου αλλά και σε όλη την Ελλάδα  χωρίς να εξετάσω ποτέ κομματική ή πολιτική ταυτότητα του συνανθρώπου ή της ομάδας ανθρώπων που ζητούσαν την αρωγή μου. 

  Τώρα από το μετερίζι του Ανεξάρτητου Βουλευτού θα συνεχίσω τον αγώνα μου, τον έντιμο αγώνα για τον οποίο είμαι υπερήφανος, για την πατρίδα, τους συνανθρώπους μας και την κοινωνία.  
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων