Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Μαρ-2018 15:37

  ΝΔ: Αναιμική η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2017

  ΝΔ: Αναιμική η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2017
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την αδιέξοδη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κατηγορεί ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, για το γεγονός ότι η Ελλάδα, "σύμφωνα με τις διεθνείς εκθέσεις, είναι η μοναδική - παγκοσμίως - αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη την τελευταία τριετία". 

  Σταϊκούρας και Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ και έδειξαν ανάπτυξη 1,4% την περυσινή χρονιά, αναφέρουν ότι "η ελληνική οικονομία εμφάνισε αναιμικό ρυθμό μεγέθυνσης το 2017, πολύ χαμηλότερο από τις αρχικές προβλέψεις της Κυβέρνησης, αλλά και τις πρόσφατες εκτιμήσεις του κ. Τσίπρα".

  Όπως τονίζουν, η ακολουθούμενη πολιτική είναι αυτή που έχει οδηγήσει στη διεύρυνση του αναπτυξιακού χάσματος με την υπόλοιπη Ευρώπη.

  Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα και την κ. Μπακογιάννη, για να αναστραφεί αυτή η πορεία, απαιτείται μια διαφορετική οικονομική πολιτική, με βασικούς άξονες την πραγματοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και  ιδιωτικοποιήσεων, την αλλαγή του μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής, δίνοντας έμφαση στη μείωση των φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας. Μία οικονομική πολιτική που θα οδηγεί σε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
   
  Όμως, όπως τονίζουν "η υλοποίηση αυτής της πολιτικής απαιτεί μια άλλη, μεταρρυθμιστική, σοβαρή, συνεκτική και αξιόπιστη Κυβέρνηση". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ