Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Φεβ-2018 09:35

  Μοσκοβισί στη Βουλή: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ μέχρι το τέλος του μνημονίου

  Μοσκοβισί στη Βουλή: Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ μέχρι το τέλος του μνημονίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:01

   Της Μαρίας Νταλιάνη

  Μήνυμα προς τις πολιτικές δυνάμεις να φτάσουν μέχρι το τέλος "όλοι οι βουλευτές" έστειλε ο Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση στη Βουλή για το μέλλον της Ευρώπης. Ο ίδιος ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως δεν θα υπάρξει και δεν πρέπει να υπάρξει 4ο Μνημόνιο  για την Ελλάδα, ενώ στη δευτερολογία του τόνισε ότι "υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ το βλέπουμε. Πρέπει να κοιτάξετε το γενικό κοινό καλό, ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη και ηρεμία στην χώρα".  

  Ο ίδιος τάχθηκε κατά των δυνάμεων του λαϊκισμού και του εθνικισμού λέγοντας ότι δεν οδηγούν πουθενά και είπε –κάνοντας ένα σαρδάμ ότι "όταν γίνουν εκλογές τον Ιούνιο, εννοώ τις ευρωεκλογές, πρέπει να ενισχυθούν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Δεν μιλάω για τις εκλογές που θα γίνουν στην Ελλάδα εννοώ τις ευρωεκλογές".

  Αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία και τη Γερμανία με αισιόδοξο τρόπο για τη νέα αρχιτεκτονική στην Ευρώπη. "Όταν συμφωνούν το Παρίσι, το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες, όλα γίνονται" υπογράμμισε.

  "Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει μέχρι το τέλος του Μνημονίου, το χρειαζόμαστε" δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει διανύσει το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής, το 80% και πρέπει τώρα με τη δύναμη και υποστήριξη πολιτικών δυνάμεων, "των βουλευτών" να "φτάσει μέχρι το τέλος".

  "Υπέφερε πολύ η Ελλάδα", τόνισε. "Αντιμετώπισε πολύ μεγάλες δυσκολίες. Διεπράχθησαν σφάλματα. Το ξέρουμε. Μπορεί ο καθένας να δώσει την δική του ερμηνεία. Πιστεύω ότι αναγνωρίζετε και υπολογίζετε πως η Κομισιόν σπρώχνει με σοβαρότητα στη σωστή κατεύθυνση. Τώρα θα πρέπει  τα πράγματα να μπουν σε νέα ισορροπία που σημαίνει λογοδοσία, ευθύνη, και δικαιοσύνη. Να μπούμε στην λογική των φιλοδοξιών. Αν όμως οι φιλοδοξίες δεν συνοδεύονται από υπευθυνότητα τότε μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο".

  Σε ότι αφορά την επιτροπεία μετά τον Αύγουστο του 2018, υπογράμμισε ότι θα υπάρξει επιτήρηση όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Πορτογαλίας και της Κύπρου, ενώ τόνισε ότι η ανάπτυξη ξεκίνησε πολύ σιγά το 2016, και όλο και θα ανεβαίνει το 20017 και 2018.

  Σκιαγράφησε με αισιοδοξία το μέλλον λέγοντας ότι πιστεύει πως η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει ξανά κυρίαρχο κράτος στην Ευρώπη με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, ενώ αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό ταμείο που θα δημιουργηθεί στο μέλλον λέγοντας ότι θα πρέπει να υπόκειται στον έλεγχο του ευρωκοινοβουλίου.

  Τάχθηκε υπέρ του υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης και ευχήθηκε στο μέλλον να μπορεί να υπάρξει ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων.

  Στη δευτερολογία του ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ τόνισε πως ο ίδιος "δεν ήταν ποτέ υπέρ της λιτότητας" αλλά "υπέρμαχος της σοβαρότητας σε θέματα δημοσίων οικονομικών".  Και πρόσθεσε ότι "μία χώρα που έχει όλο και περισσότερο ελλείμματα δεν μπορεί να προχωρήσει σωστά. Θέλουμε να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες για να επενδύσουν διάφορες χώρες. Η Επιτροπή είναι αλληλέγγυα και κατανοούσε τα προβλήματα".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ