Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Νοε-2017 19:44

  Να "στριμώξει" τη Ν.Δ για τη μείωση της φορολογίας επιχείρησε ο Α. Τσίπρας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Να "στριμώξει" τη Ν.Δ για τη μείωση της φορολογίας επιχείρησε ο Α. Τσίπρας

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.37

  Της Νίκης Ζορμπά

  Αφού επανέλαβε τα μέτρα έκτακτης ενίσχυσης των πλημμυροπαθών που ανακοινώθηκαν το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας, από βήματος Βουλής,  μίλησε για υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων και υπεραμύνθηκε του κοινωνικού μερίσματος, αποκρούοντας τις εγκλήσεις της αντιπολίτευσης περί "ψίχουλων" και "φιλοδωρήματος". 

  Και εάν, κατά την ομιλία του,  υπερασπίστηκε τα ποσά που δίνονται ως επιστροφή σε χαμηλά οικονομικά στρώματα, όπερ ήταν και το αναμενόμενο, αίσθηση προκαλεί η επιμονή του προς τη Ν.Δ να "πει από πού θα κόψει για να μειώσει τους φόρους". 

  Πρόκειται για μια ερώτηση που την έχει απευθύνει πολλάκις στο παρελθόν ο κ. Τσίπρας στην αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο, με την "ταμπέλα" του "πρωθυπουργού των φόρων" , όπως τον χαρακτηρίζει σχεδόν σε καθημερινή βάση η οδός Πειραιώς και την πιεστική πραγματικότητα που φέρει τους πολίτες να είναι φορολογικά αποκαμωμένοι, η στρατηγική του να αμφισβητήσει τη δυνατότητα της Ν.Δ να μειώσει τη φορολογία, επιστρέφει πιο πιεστική. 

  Στο πλαίσιο αυτό, αφού αμφισβήτησε ότι πράγματι η Ν.Δ θα έκανε όσα υποστηρίζει στο πρόγραμμά της, τελικώς κατέληξε να πει πως εάν πράγματι προχωρούσε σε φοροελαφρύνσεις τότε θα έκοβε κοινωνικές δαπάνες ( υγεία, παιδεία κλπ). 

  Παραλλήλως ( επαναλαμβάνοντας μοτίβο πρόσφατων ομιλιών του), ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε την Κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ για επιβολή φόρων ύψους 30 δις , χωρίς μάλιστα να πετυχαίνουν "τίποτα". 

  Επ αυτού, αντέταξε τα θετικά σινιάλα της ελληνικής οικονομίας και επανέλαβε ότι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια τον προσεχή αύγουστο και οριστικά στις αγορές, τον σεπτέμβρη.

  Μεταξύ άλλων, ανέφερε για:

  Οικονομία
  Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, προσπάθειας και θυσιών του ελληνικού λαού. 
  Η οικονομία θα καταγράψει ανάπτυξη κοντά στο 2%, η ανεργία αποκλιμακώνεται, 300.000 περισσότερες θέσεις εργασίας. 
  Η απόδοση της Οικονομίας έχει ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. 
  Η χώρα ανέκτησε πρόσβαση στις αγορές, σε πρώτη φάση δοκιμαστικά, τη στιγμή που μιλάμε βρίσκεται σε εξέλιξη δεύτερη έξοδος, εν όψει της οριστικής επιστροφής στις αγορές τον Σεπτέμβριο του 2018. 
  Προχωράμε με σχέδιο και όχι με επικοινωνιακές πιρουέτες, όπως έκανε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.
  Τον Αύγουστο του 2018 θα είμαστε σε θέση να δρέψουμε τους καρπούς των κόπων που έχουμε καταβάλει από τον Γενάρη του 2015. 

  Μέρισμα

  Δεν επιστρέφουμε ψίχουλα ή φιλοδώρημα. 2 δις. σε δυο χρόνια, δε θα τα ονόμαζα έτσι.

  Η επιστροφή αποτελεί κατεξοχήν πράξη δικαιοσύνης και αποδεικνύει την κοινωνική μεροληψία που διακατέχει τον ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των φτωχών, υπέρ των αδυνάτων.

  Έχουμε τριετία πολύ ηπιότερης δημοσιονομικής πολιτικής που αποδίδει εξαιτίας της πάταξης της φοροδιαφυγής, της ασφαλιστικής εξισορρόπησης και των 20 δισ. που γλιτώσαμε από τη διαπραγμάτευση των πλεονασμάτων.

  Κάποιοι πορφυρογέννητοι δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτή η ενίσχυση. Για αυτούς τόσο ίσως να στοιχίζουν τα χαρτόσημα για τις οφ σορ που διατηρούν σε φορολογικούς παραδείσους

  Δυτική Αττική

  Πρωτοφανής καταστροφή που προκλήθηκε από ακραίο καιρικό φαινόμενο. οσο ακραίο και να είναι ανέδειξε τις εγκληματικές επιλογές δεκαετιών στον τομέα της δόμησης και της χωροταξίας. 
  έρχεται η ημέρα που η φύση σε εκδικείται. το τίμημα είναι μεγάλο, ο πόνος είναι βαθύς. 

  Ανακοινώσαμε μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες με επιπλέον διανομή έκτακτης ενίσχυσης 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό και 8.000 για κάθε επιχείρηση. Θα γίνει άμεσα η καταβολή, ακόμη και αυτή την εβδομάδα.

  Πέρα από τα μέτρα, το πιο κρίσιμο είναι ο σχεδιασμός των έργων για την αντιπλημμυρική προστασία όχι μόνο για τις περιοχές που επλήγησαν. Αφορά σχεδόν το σύνολο της Αττικής. Πρωτίστως είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Γιατι δεν είναι έργα βιτρίνας για να κόβουν κορδέλες οι Δήμαρχοι. 

  Είναι άχαρο και άθλιο πάνω στον πόνο να προσπαθούν ορισμένοι να εξάγουν πολιτική υπεραξία. Και το λέω γιατί από το κόμμα της Ν.Δ κυρίως, δεν έδειξαν καμία φειδώ. 

  Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι έχουν συμβεί διαχρονικά εγκλήματα και μετά από 24 ώρες να ξεχνάει τι έχει πει και να επιτίθεται στην κυβέρνηση και την Περιφερειάρχη. 
  Άκουσα αρκετούς από κόμματα που κυβερνούσαν να παριστάνουν τους τιμήτες. Και αναρωτιέμαι πού ήσασταν εσείς τα προηγούμενα χρόνια που μπαζώνανε τα ρέματα που κάνατε ρουσφέτια στους δικούς σας Δημάρχους με μόνη έγνοια τη διαχείριση της εκλογικής πελατείας και των εξυπηρετήσεων;
  Καλό θα ήταν τουλάχιστον κάποιοι να σταματήσουν να προκαλούν και να δείξουν σεβασμό στους ανθρώπους που χάθηκαν. 

  Ρένα Δούρου

  Επιτεθήκατε στην περιφερειάρχη Αττικής γιατί εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν είμαι εδώ για να την υπερασπιστώ αλλά θα πω ότι το Σεπτέμβριο του 2014, στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ήταν ενταγμένα 95 εργα ύψους 100 εκατ ευρω. Σήμερα έχουμε 152 έργα , 485 εκατ ευρώ.

  Αντιπλημμυρικά

  Εντάξαμε στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αντιπλημμυρικά έργα ύψους 250 εκατ. ευρώ.
  Έχουν εγκριθεί όλα τα αιτήματα που δεχθήκαμε για αντιπλημμυρικά έργα χωρίς να εξετάζουμε κομματική προέλευση. 
  172 εκατ. ευρώ τα αντιπλημμυρικά που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή.
  Σχεδιάζουμε αντιπλημμυρική προστασία ύψους 1 δισ ευρώ με την ευρωπαική τράπεζα επενδύσεων. Για αυτό είχα ολιγόλεπτη επικοινωνία με τον Γιούνκερ. 

  Ν.Δ 

  Έχουμε μια αντιπολίτευση που μέχρι χθες έκανε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και της συμφοράς και σήμερα κάνει της καταστροφής και της πλημμύρας.
  Αναρωτιέμαι αν έχει νόημα να επικοινωνεί ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Βέμπερ, για να μας σώσει. αυτός που στις πιο κρίσιμες στιγμές ήταν υπερασπιστής των πιο σκληρών επιλογών για την Ελλάδα.

  Έχουν στεναχωρηθεί πολύ ορισμένοι. όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος έβαλαν πλερέζες. Πέρυσι δεν κρατηθήκατε, μας καταγγείλλατε στους Θεσμούς και δηλώσατε ότι η έκτακτη ενίσχυση θέτει σε κίνδυνο τις θυσίες των πολιτών. Φέτος ήσασταν πιο προσεκτικοί. ακολουθήσατε τη στρατηγική της αποδόμησης αλλά ψηφίζετε για να μην την πατήσετε όπως πέρυσι. 

  Μας λέτε ότι η υπεραπόδοση είναι αποτέλεσμα φοροεπιδρομής. Και θέλετε να ξεχάσετε ότι τα 30 δισ από τα μέτρα που πήρατε ήταν φόροι. Και έχετε πάρει τη ρομφαία και ξιφουλκείτε εναντίον της φορολόγησης. 
  Και έχετε το θράσος και βγαίνετε στα κανάλια και δικαιολογείτε αυτούς που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Και μιλάτε εσείς για υψηλή φορολογία λες και ξεχνάμε ότι εσείς φέρατε τον ΕΝΦΙΑ, εσείς φέρατε τους φόρους. Γιατί όμως δεν καταφέρατε να έχετε θετική απόδοση;

  Είχατε ύφεση 7%, αυξήσατε την ανεργία να συγκρίνετε τα στοιχεία των ανέργων κ. Βρούτση με αυτά που φέρνατε εσείς με αυτά που φέρνουμε εμείς και η κ. Αχτσιόγλου.

  Μαθαίνω ότι στέλνετε φίλους και γνωστούς για να δυσφημήσουν την ελληνική οικονομία. Δεν θα τα καταφέρετε. Αντί να είστε επικίνδυνοι για τη χώρα, καταντάτε γραφικοί. 

  Να εξηγήσετε πώς θα μειώσετε τους φόρους. εμείς συγκρουστήκαμε για να κάνουμε πράξη αυτά που είπαμε στο λαό, μας λέγατε ότι ρίχνουμε τη χώρα στα βράχια. Εσείς που δεν έχετε το θάρρος να συγκρουστείτε, πώς θα τα κάνετε;

  Αμφισβητείτε το πρόγραμμα; Όσο δεν λέτε ότι αμφισβητείτε το πρόγραμμα, πείτε μας πού θα βρείτε τη δυνατότητα να μειώσετε τους φόρους. 

  Εάν το τολμούσατε, θα εξαπολύατε πογκρόμ σε παιδεία, υγεία, κοινωνικές δαπάνες, συντάξεις και μισθούς

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων