Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Νοε-2017 19:29

  Πρόταση Τσίπρα για θέσπιση "Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Ολυμπιάδας"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρόταση να θεσπιστεί  "Ευρωπαϊκή πολιτιστική Ολυμπιάδα" κατά την οποία κάθε δύο χρόνια τα κράτη-μέλη θα παρουσιάζουν  τον σύγχρονο πολιτισμό και τις τέχνες τους (θέατρο, χορό, μουσική κα.), υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας στο γεύμα εργασίας της Διάσκεψης Κορυφής στη Σουηδία με αντικείμενο την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. 

  Και αυτό, γιατί όπως επεσήμανε: "Δεν αρκούν οι υπάρχοντες ευρωπαϊκοί πολιτιστικοί θεσμοί (Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Eurovision, αθλητικές διοργανώσεις)".

  Στο πλαίσιο αυτό έκανε λόγο για ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής πολιτιστικής βιομηχανίας, προτείνοντας τη δημιουργία  πλατφόρμας διανομής ευρωπαϊκών οπτικοακουστικών παραγωγών, κατά το παράδειγμα διεθνώς επιτυχημένων  μοντέλων.

  Μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή του, ο κ. Τσίπρας, επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό που ξεκινάει η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης με εκπαίδευση-πολιτισμό, καθώς, ως υποστήριξε, στέρεη βάση της Ευρώπης είναι ο πολιτισμός".

  τσιπραςςς

  Κατά τον ίδιο, ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί τον πυρήνα του δυτικού πολιτισμού. Μοιάζουμε και διαφέρουμε ταυτόχρονα. Η σύγχρονη ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι πολυδιάστατη, απαιτεί δηλαδή αμοιβαίο σεβασμό, αλληλεπίδραση και συνεργασία.

  Σήμερα, τόνισε,  είναι απαραίτητη μια νέα αλληλεπίδραση ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς, να γνωρίσουμε ο ένας τον σύγχρονο πολιτισμό του άλλου, ως μέρος του κοινού ευρωπαϊκού.

  Διαβάστε ακόμα:

  Α. Τσίπρας:Πρέπει να ενισχυθεί η προστασία των εργασιακών-κοινωνικών δικαιωμάτων

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων