Τρίτη, 17-Οκτ-2017 22:34
Καμμένος: Η "οροφή" για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1 δισ. ευρώ

"Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1 δισ. ευρώ, τα υπόλοιπα ποσά αφορούν προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά" αναφέρει ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1δις € τα υπόλοιπα ποσά αφορούν προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά
— Panos Kammenos (@PanosKammenos) 17 Οκτωβρίου 2017
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε πως έχει "ενημερωθεί για κάποια πώληση στην Ελλάδα, για την αναβάθμιση του ελληνικού στόλου των F-16”. "Αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει τη συνεργασία μας” πρόσθεσε. Μάλιστα, είπε πως αυτή η συμφωνία "θα φτάσει τα 2,4 δισ. δολάρια, θα ενισχύσει τις θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη συνεργασία μας”.
Σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικές πηγές, τα 2,4 δισ. στα οποία αναφέρθηκε ο Ντ. Τραμπ για το κόστος αναβάθμισης των F-16, αφορούν 1,4 δισ. αμερικανικά κεφάλαια και 1 δισ. ελληνικά.