Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 20-Σεπ-2017 08:47

    Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ "ανακρίνουν" τον Π. Κουρουμπλή

    Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ "ανακρίνουν" τον Π. Κουρουμπλή
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11.02

    Της Νίκης Ζορμπά

    Μπορεί οι ευθύνες για τη μόλυνση από την πετρελαιοκηλίδα "να μην είναι ώρα να αποδοθούν", όπως διαμηνύει το πρωθυπουργικό περιβάλλον, εδώ και μια εβδομάδα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής όμως σήμερα περνάει από τη "βάσανο" της "ανάκρισης" των κυβερνητικών βουλευτών. 

    Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της ΕΚΕΠΕ, 'ενημερώνονται" από τον υπουργό Ναυτιλίας για τη διαχείριση της υπόθεσης του Αγία Ζώνη, με το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να είναι ιδιαιτέρως βαρύ για τον ίδιο. 

    Κι αν η δυσφορία πρωθυπουργού και υπουργών δεν εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, όπου απλώς οι παριστάμενοι άκουσαν την τοποθέτησή του με αμηχανία, ουδόλως αναμένεται να επαναληφθεί και σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που καλείται να παράσχει ο ίδιος στους συναδέλφους του. 

    Ακολούθως, θα συνεδριάσει για την Πετρελαιοκηλίδα  και η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής από τους υπουργούς. 

    Ο κ. Κουρουμπλής πάντως, επιμένει να αμφισβητεί ότι έχει πολιτική ευθύνη για το συμβάν, δηλώνοντας στον ΣΚΑΙ : "εάν αποδειχθεί πως υπάρχει πολιτική ευθύνη είμαι εδώ για να την αναλάβω".

    Ήδη από τις πρώτες ώρες που εκδηλώθηκε το ζήτημα της μόλυνσης του Σαρωνικού και ο κ. Κουρουμπλής επιδόθηκε σε μπαράζ απίθανων (και προκλητικών) δηλώσεων, βουλευτές και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έπνεαν μένεα εναντίων του, ζητώντας την παραίτησή του. 

    Παραλλήλως, το μεσημέρι, ο υπουργός Ναυτιλίας θα περάσει και έτερη "βάσανο", αυτή τη φορά από Εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους οποίους θα επισκεφθεί τον τόπο όπου έγινε το ατύχημα στο Δεξαμενόπλοιο "Αγία Ζώνη" καθώς και τις μολυσμένες ακτές του σαρωνικού. 

    Ανασύνταξη

    Στο μεταξύ, στο Μαξίμου θα επιχειρήσουν επαναφορά στην ατζέντα "επενδύσεις και κανονικότητα" μέσα από το Περιφερειακό Συνέδριο που πραγματοποιείται στην Κρήτη την Πέμπτη, υπό τον Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή πλειάδας  υπουργών. 

    Συγκεκριμένα, στο 3ο Περιφερειακό Συνέδριο θα παραστούν οι: Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Σωκράτης Φάμελλος, Ανδρέας Ξανθός, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Τσιρώνης, Κώστας Γαβρόγλου, έλενα Κουντουρά, Χρήστος Σπίρτζης, Πάναγιώτης Κουρουμπλής, Γιώργος Βασιλειάδης, Κώστας Φωτάκης και ο Γιώργος Σταθάκης. 

    Ο υπουργός Ενέργειας άλλωστε, θα είναι την Παρασκευή, "οικοδεσπότης', Ενεργειακού συνεδρίου που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ε.Ε, στα Χανιά. 

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ