Τρίτη, 29-Αυγ-2017 11:04
Επενδυτικό success story επιχειρεί να παρουσιάσει ο Α. Τσίπρας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:41
Του Δημήτρη Γκάτσιου
Υπέρμαχος άλλοτε του κρατισμού, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιχειρεί να προσδώσει πλέον στην κυβέρνησή του πρόσημο επενδυτικό, παρά το γεγονός πως πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου εξακολουθούν να εκφράζουν αντίθεση στη συγκεκριμένη στροφή. Σε μία πρόβα τζενεράλε αφηγημάτων ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας θριαμβολόγησε για την αύξηση στις ξένες επενδύσεις, τις οποίες τοποθέτησε στο ύψος του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2017. Παράλληλα, ανακοίνωσε την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, τάζοντας καλύτερες ημέρες και στο μέτωπο της καταπολέμησης της ανεργίας.
Επισκεπτόμενος το εργοστάσιο της βιομηχανίας "Παπαστράτος ΑΒΕΣ" στον Ασπρόπυργο Αττικής, ο κ. Τσίπρας έστησε σκηνικό εν αναμονή success story και κράτησε στο προσκήνιο το μείζον κυβερνητικό στόχο των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων για έξοδο της χώρας από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας δεν ενέδυσε τη συγκεκριμένη οπτική με χρώματα απόλυτα, σημειώνοντας πως η συγκυβέρνηση εργάζεται, με στόχο να διαμορφωθούν εκείνες οι προϋποθέσεις και προοπτικές, που θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση σε ένα χρόνο από σήμερα.
Ο πρωθυπουργός, την ώρα που το κυβερνητικό οικοδόμημα βρίσκεται στη δίνη αυστηρής κριτικής από σύσσωμη την αντιπολίτευση όσον αφορά στην εικόνα των εργασιακών, ανέφερε πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανόδου, καθώς πολλοί είναι πλέον οι επενδυτές που εμπιστεύονται τη χώρα μας. "Παραλάβαμε την διακυβέρνηση μιας απολύτως χρεοκοπημένης χώρας και αυτή την ώρα όλοι βλέπουμε ότι η ελληνική οικονομία, και με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, γυρίζει σελίδα. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας για να σταθούμε στα πόδια μας γιατί η προοπτική ανοίγεται μπροστά μας. Απαιτείται περισσότερο έργο και λιγότερα λόγια. Σχεδιάζεται το 2018 η εργασιακή τράπεζα, σε μια χώρα που την έχει μεγαλύτερη ανάγκη από κάθε άλλη, για να εξυπηρετούνται οι επιχειρήσεις και για να εξαλείψουμε και τα θαλασσοδάνεια. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και δικαιώνεται αυτή η επιλογή", σημείωσε ο κ. Τσίπρας, που επεσήμανε πως μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε άμεσες ξένες επενδύσεις, οι οποίες ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Σημειώνοντας πως επιδίωξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος εργασιακών σχέσεων και επιχειρηματικότητας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η ανεργία μειώνεται συνεχώς και υπάρχει η προοπτική να πέσει κάτω από το φράγμα του 20% μέσα στο 2018.
"Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή διασφαλίζεται η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και προστασία των εργαζομένων. Δε μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μία προοπτική επισφαλούς εργασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική ανεργίας στα επίπεδα που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει και δεν θα συμβιβαστούμε με μια προοπτική μιζέριας, που θέλει τον εργαζόμενο επισφαλώς διαρκώς εργαζόμενο, αλλά και τον επιχειρηματία να μην έχει μια υγιή σχέση με τον εργαζόμενο και με την Πολιτεία, αλλά να προσπαθεί να αυξήσει την κερδοσκοπία του με κινήσεις και ελιγμούς κάτω από το τραπέζι”, είπε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του.
Απευθυνόμενος στους υπαλλήλους της εταιρείας "Παπαστράτος”, ο κ. Τσίπρας περιέγραψε το πώς είχε αντιμετωπίσει τότε τον επιχειρηματία, όταν τον είχε ενημερώσει σε κατ' ιδίαν συνάντηση για την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ. "Είσαι σίγουρος πώς δεν μας κοροϊδεύει;”, είχε πει, απευθυνόμενος στον νυν κυβερνητικό εκπρόσωπο και τότε διευθυντή του πολιτικού γραφείου του, Δημήτρη Τζανακόπουλο.
Διαβάστε ακόμα:
*Ζεσταίνει τις κυβερνητικές μηχανές ο Α. Τσίπρας