Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Οκτ-2016 08:57

  Τα βιβλία, τα βιβλία... πρόσχωμεν

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Έγινε παρεξήγησις κι ευτυχώς δόθηκε εξήγησις χθες στο Μαξίμου κι έφυγαν όλοι (sic) ευχαριστημένοι.

  Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να τον συναντήσει για να τερματιστεί ο "ιερός" πόλεμος μεταξύ Κυβέρνησης και Εκκλησίας και τον υποδέχθηκε στα σκαλιά του Μαξίμου μαζί με την αντιπροσωπεία των μητροπολιτών που τον συνόδευε. 

  Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Νίκος Φίλης, ο οποίος είχε πυροδοτήσει την κόντρα με την Εκκλησία όταν άρχισε τις αναφορές για τον ρόλο της στην Κατοχή κλπ, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη αλλά και ο Πάνος Καμμένος. Ο κυβερνητικός εταίρος "έννομο" συμφέρον ( ή αρμοδιότητα) να βρίσκεται στη σύναξη αυτή προφανώς και δεν είχε αλλά μάλλον παρέστη για να εξασφαλίσει ιδίοις όμμασι ότι το "δεξί" χέρι του Αλέξη μετά το "σπάσιμο" δεν έχει θρυμματιστεί ολοσχερώς. 
   

  ιερώνυμος μαξίμου


  Βέβαια, τέτοιος κίνδυνος, για όποιον είδε τα φωτογραφικά ενσταντανέ από τη συνάντηση στην Ηρώδου Αττικού δεν υπήρξε αφού τα χαμόγελα του πρωθυπουργού περίσσευαν αντικρίζοντας τον κ. Ιερώνυμο και όσους τον συνόδευαν. Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε και του κ. Φίλη τα χαμόγελα κοιτάζοντας τον αρχιεπίσκοπο, ενώ για τον κ. Καμμένο, θα είναι μάλλον εκ του περισσού η παρατήρηση: Ήταν ευτυχής για το συναπάντημα. 

  Το δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος κυβερνητικός εταίρος, εξερχόμενος του Μαξίμου, έμπλεος χαράς που το ζήτημα τακτοποιήθηκε, με τον ίδιο "εγγυητή" της πορείας του ...κυβερνητικού τρένου. 

  Τελικώς, όλα δεν ήσαν παρά μια παρεξήγηση, για να επιστρέψουμε στα μείζονα της συνάντησης, και δόθηκαν εξηγήσεις. Και όχι αμοιβαίες (ως είθισται στις παρεξηγήσεις) καθώς από την ενημέρωση τουλάχιστον που λάβαμε από κυβερνητικές πηγές μετά το πέρας της συνάντησης, μόνον οι εκπρόσωποι του Κράτους, προέβησαν σε "απολογία". 
   

  ιερώνυμος μαξίμου


  Ο κ. Φίλης δήλωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να συγκρουστεί με τον Θεσμό της Εκκλησίας κι εν πάση περιπτώσει μια (ιστορική) κουβέντα παραπάνω άνοιξε, νερό κι αλάτι.  Ο πρωθυπουργός πως σέβεται και τιμά την Εκκλησία και επιθυμεί τη συνέχιση του διαλόγου (ακολουθεί και η Συνταγματική Αναθεώρηση γαρ) και όλοι μαζί συμφώνησαν πως ο κ. Ιερώνυμος δεν είχε λάβει επαρκή ενημέρωση για τους κυβερνητικούς σκοπούς ( Κοινώς, κάποιοι "έξαλλοι" θα διαστρέβλωσαν τις προθέσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , οι οποίες για τω Θεώ, κακές δεν ήταν). 

  Εν κατακλείδι: Ο τερματισμός του "ιερού" πολέμου επετεύχθη με "ιερό" συμβιβασμό: Τα βιβλία των Θρησκευτικών είναι (ούτως ή άλλως) τα παλιά αλλά οι εγκύκλιοι για τα προγράμματα ( τουτέστιν η παραίνεση του υπουργείου σε εκπαιδευτικούς για "άνοιγμα" του μαθήματος και σε έτερες θρησκείες), θα εφαρμοστούν μέχρι τον Ιούνιο. 

  Έως τότε, θα υπάρχει ανοιχτή γραμμή μεταξύ της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας, προκειμένου να συναποφασιστεί το περιεχόμενο των νέων βιβλίων των Θρησκευτικών. 

  Άλλωστε, ως είπε και ο κ. Φίλης στην "απολογία" του: Δεν είμαστε δογματικοί. 

  Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον ενθουσιασμό των μαξιμινών ότι "την πάτησαν" όσοι επένδυσαν σε όξυνση της κόντρας Κυβέρνησης- Εκκλησίας. 

  Και να ήταν οι μόνοι...

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων