Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 05-Μαϊ-2016 13:15

    Γ. Κουμουτσάκος: Δε θα συμπράξουμε στα αδιέξοδα διλήμματα της κυβέρνησης

    Γ. Κουμουτσάκος: Δε θα συμπράξουμε στα αδιέξοδα διλήμματα της κυβέρνησης
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:40

    Του Δημήτρη Γκάτσιου
     
    Μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να επαναλάβει το μοτίβο της περσινής στάσης της στις ψηφοφορίες του Ιουλίου και του Αυγούστου και δεν πρόκειται να συμπράξει στα καταστροφικά και αδιέξοδα διλήμματα της κυβέρνησης έστειλε από την αίθουσα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος

    "Οι χειρισμοί της κυβέρνησης, οι καθυστερήσεις, η απραξία, η συνειδητή μετάθεση αποφάσεων έχουν οδηγήσει τη χώρα σε ένα αδιέξοδο δίλημμα. Ή μία βαριά συνθηκολόγηση με μέτρα δυσβάσταχτα ή μία καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συνυπάρξει με κανένα από αυτά τα διλήμματα. Εμείς δεν πρόκειται να συμπράξουμε. Το αίτημα μας για εκλογές παραμένει ισχυρό και ζωντανό. Δε μετακινούμαστε ούτε κεραία και συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η θέση μας είναι σωστή", τόνισε χαρακτηριστικά, πριν λίγα λεπτά, ο κ. Κουμουτσάκος, βγάζοντας εκ νέου κόκκινη κάρτα στη σεναριολογία περί οικουμενικής κυβέρνησης. Παράλληλα, ερωτηθείς από το Capital.gr για το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης μομφής κατά της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας άφησε ανοιχτό το όλο ζήτημα. "Η Νέα Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα όλων των θεσμικών προβλέψεων. Όλες οι δυνατότητες είναι στη φαρέτρα της και εξετάζονται ανάλογα με την περίσταση", επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. "Δε θα είμαστε συνένοχοι σε καμία από τις λανθασμένες επιλογές της κυβέρνησης. Σε κανένα από τα λανθασμένα αποτελέσματα", ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Κουμουτσάκου.  

    Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στενοί συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμιζαν, με νόημα, παλαιότερες τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις οποίες "δεν υπάρχουν δύο πλειοψηφίες στη Βουλή. Μία για τα εύκολα και μία για τα δύσκολα". Παράλληλα, στη λεωφόρο Συγγρού εγκαλούν τη συγκυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου για το βαρύ πακέτο μέτρων που προετοιμάζει για τους πολίτες, με τον κ. Κουμουτσάκο να παίρνει αποστάσεις εμφατικές από το προληπτικό πακέτο μέτρων των 3,6 δισεκατομμυρίων, χαρακτηρίζοντας "υπερβολική" την απαίτηση του ΔΝΤ. "Η κυβέρνηση επανέφερε τη χώρα στο σημείο μηδέν. Αποσιωπά ότι το συνολικό πακέτο ξεπερνά τα 12 δις. Ο λογαριασμός είναι αβάσταχτος για όλους τους πολίτες. Κάθε ένας θα είναι υποχρεωμένος να αποδίδει το 60% του ήδη μειωμένου εισοδήματος του", σημείωσε και εστιάζοντας στο χρέος τόνισε πως η Ηρώδου Αττικού προσπαθεί να…αγοράσει  με υψηλό τίμημα δεσμεύσεις των εταίρων που είχαμε εξασφαλίσει από το Eurogroup του 2012. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε υπερβολική την πρόθεση του ΔΝΤ να ζητά προληπτικά μέτρα 3,6 δις ευρώ και ανέφερε πως είναι αποτέλεσμα της παρατεταμένης απραξίας και αναξιοπιστίας της κυβέρνησης. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ψήφισης του ασφαλιστικού-φορολογικού το Σαββατοκύριακο είπε ότι δείχνει κυβερνητική σπουδή ενόψει του Εurogroup της Δευτέρας. 

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ