Συνεχης ενημερωση
Έντονο παρασκήνιο συνόδεψε τη συμφωνία εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου του εισηγμένου στο ΧΑΚ κυπριακού ομίλου MFS Holdings (δραστηριοποιείται στους τομείς των ασφαλειών, των χρηματοοικονομικών και της διαχείρισης ακινήτων) από τον όμιλο Ασπίς. Και αυτό διότι ο όμιλος Σιακόλα στον οποίο ανήκει η MFS μέχρι πρότινος δεν συζητούσε να πουλήσει την εταιρεία του στην Ασπίς αλλά στην… Κεραμεία Αλλατίνη.
Η υπόθεση ξεκίνησε στο τέλος του 2005 όταν ξεκίνησαν συζητήσεις μεταξύ της Kεραμεία Aλλατίνη με την MFS Holdings για πιθανή συνεργασία με ανταλλαγή μετοχών. Ωστόσο οι συζητήσεις… «στράβωσαν» όταν αρχικά η διοίκηση της MFS απέστειλε επιστολή στο XAK με την οποία κοινοποιούσε την πρόθεση της Kεραμεία Aλλατίνη να προβεί σε δημόσια προσφορά για την απόκτηση του ελέγχου της και στο τέλος όταν είδε ότι «δεν της έβγαινε» από τα κεραμικά να εισέλθει στις ασφάλειες και στον κλάδο των συμβουλευτικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Το ίδιο, πως γίνεται δηλαδή από τα κεραμικά να μπεις στις ασφάλειες θα διερωτήθηκαν και το Χ.Α. με αποτέλεσμα στις 23 του περασμένου Ιανουαρίου να ανασταλεί η διαπραγμάτευση των μετοχών της Κεραμεία Αλλατίνη καθώς το Χ.Α. είχε κρίνει ότι η εταιρεία «δεν έχει προβεί σε επαρκή και πλήρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού σχετικά με τη διεύρυνση του σκοπού της σε νέους τομείς και κλάδους δραστηριότητας σε συνεργασία με κυπριακή εταιρία συμμετοχών η οποία είναι εισηγμένη στο ΧΑΚ». Έτσι το deal χάλασε.
Εκεί μπήκε σφήνα ο όμιλος Ασπίς που παρακολουθούσε από κοντά την υπόθεση με ενδιαφέρον αφού ήταν γνωστή και δηλωμένη η πρόθεσή του να μπει στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά. Κάτι που δεν είχε καταφέρει όταν βρέθηκε ένα βήμα πριν την εξαγορά της κυπριακής ασφαλιστικής Universal Life, συμφερόντων Τράπεζας Κύπρου και Λαϊκής Τράπεζας. Έτσι η Ασπίς κινήθηκε γρήγορα και πέτυχε τελικά την εξαγορά του 50% συν μια μετοχή της MFS έναντι 7 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί τέλος ότι η συμφωνία δεν συμπεριλαμβάνει την απόκτηση των θυγατρικών της MFS Holdings στην Ελλάδα, MFS Ελλάς και Γαλαξίας Ασφαλιστική.
-
00:07 Οι πωλητές κάνουν το λάθος της χρονιάς
-
00:06 Ο Βανς θέλει να γίνει διάδοχος του Τραμπ - μπορεί;
-
00:05 Φρικτό μαχαίρι;
-
00:04 Τεχνολογία και στέγαση: Γιατί η λύση στο πρόβλημα των ακινήτων δεν είναι εκεί που κοιτάμε
-
00:03 Ολική επαναφορά
-
00:02 Μήπως σφυρίζουμε αδιάφορα;
-
00:01 Από τη σειρά "Cosmos" στα εργαστήρια του ΕΜΠ και στα προγράµµατα του Ευρωπαϊκού Οργανισµού Διαστήµατος
-
00:01 Τί πρέπει να κάνουμε με τη μετανάστευση;
-
14/12 Δόμνα Μιχαηλίδου: "Ο Προϋπολογισμός είναι κοινωνικά δίκαιος και δημογραφικά συνειδητός"
-
14/12 Μαρόκο: Τουλάχιστον 14 νεκροί από αιφνίδιες πλημμύρες στην παράκτια επαρχία Σάφι
-
Τα 7 ακριβά ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί την επόμενη εβδομάδα
-
Προτεραιότητα η επέκταση του Μετρό προς Γλυφάδα λόγω της ανάπλασης του Ελληνικού
-
Η Τουρκία ελίσσεται στο Κέρας της Αφρικής: Το πετρέλαιο στη Σομαλία και οι νέοι εχθροί
-
Φρένο στις ταξινομήσεις και νέα πτώση για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα τον Νοέμβριο
-
Με συμβιβαστικές διαθέσεις ο Ζελένσκι στο Βερολίνο - Συνεχίζονται τη Δευτέρα οι συνομιλίες
-
Οι πωλητές κάνουν το λάθος της χρονιάς
-
Επενδυτική έκρηξη στον κλάδο των σούπερ μάρκετ - Τι σχεδιάζουν οι "μεγάλοι" της αγοράς
-
Χρηματιστήριο: Τα επενδυτικά μηνύματα από τη Νέα Υόρκη
-
ΟΟΣΑ: Το δημογραφικό φέρνει αλλαγές και στο ασφαλιστικό
-
Δημοσκοπικό αλαλούμ διαρκείας στην αντιπολίτευση - Καμία εναλλακτική της ΝΔ από τα υπάρχοντα κόμματα
-
Με συμβιβαστικές διαθέσεις ο Ζελένσκι στο Βερολίνο - Συνεχίζονται τη Δευτέρα οι συνομιλίες (75)
-
ΟΟΣΑ: Το δημογραφικό φέρνει αλλαγές και στο ασφαλιστικό (20)
-
Αυστραλία: Αιματοκύλισμα σε εκδήλωση για την εβραϊκή Χάνουκα σε παραλία του Σίδνεϊ - Στους 16 οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένας από τους δράστες (19)
-
Τί πρέπει να κάνουμε με τη μετανάστευση; (17)
-
Μετέωρη η Ευρώπη στον κατά Τραμπ νέο κόσμο (12)
-
Ν. Παπαθανάσης: Εσείς χειροκροτούσατε Βαρουφάκη, εμείς Πιερρακάκη - Π. Πολάκης: Αέρας κοπανιστός το έργο του (10)
-
Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία (8)
-
Κύκλωμα ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη - Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες (8)
-
ΗΠΑ: Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση με πυροβόλο στο πανεπιστήμιο Μπράουν του Ρόουντ Άιλαντ - Δύο νεκροί φοιτητές, 9 τραυματίες (8)
-
Φρένο στις ταξινομήσεις και νέα πτώση για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα τον Νοέμβριο (5)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ