Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Ιουν-2009 13:37

  "Μπλόκο" στη σημερινή Γ.Σ. του ΟΤΕ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με το γνώριμο σκηνικό των τελευταίων μηνών να έχει ήδη στηθεί έξω από την κεντρική πύλη του μεγάρου του ΟΤΕ στο Μαρούσι, το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί για άλλη μια φορά μια προγραμματισμένη γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού συγκεντρώνει ήδη πολλές πιθανότητες.

  Από το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα, μέλη συνδικαλιστικών φορέων του ΟΤΕ έχουν αποκλείσει την πρόσβαση προς το χώρο όπου είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 16.30 η σημερινή γ.σ., έχοντας αναρτήσει μαύρες σημαίες και πανό για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην περαιτέρω παραχώρηση ποσοστού του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom.

  Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είχαν ενταθεί από χθες, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομίας και πορεία προς τη Βουλή. Η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομίας κ. Σιδηρόπουλο και με εκπροσώπους των κομμάτων στη Βουλή, διατυπώνοντας για ακόμα μια φορά την έντονη αντίθεσή της στην επικείμενη συμφωνία.

  Η αναβολής της σημερινής γενικής συνέλευσης, εάν τελικώς πραγματοποιηθεί, θα καθυστερήσει εκ νέου τη λήψη αποφάσεων για σειρά σημαντικών θεμάτων που περιλαμβάνονται στην σημερινή ατζέντα, μεταξύ των οποίων, η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και η τροποποίηση όρων του προγράμματος παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών της εταιρείας.

  Το κυριότερο, όμως, θα αναβάλλει την ανταλλαγή θέσεων μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και των μετόχων της εταιρείας, σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας γύρω από τον Οργανισμό με κυρίαρχα τα θέματα της πώλησης επιπλέον ποσοστού 5% από το ελληνικό δημόσιο στην D.T., των αντιδράσεων (από το ΣΜΕΧΑ και άλλους μετόχους) για τη μη υποβολή δημόσιας πρότασης στο πλαίσιο της αρχικής συμφωνίας, της πραγματοποίησης ή μη νέας εθελουσίας εξόδου και του επιχειρηματικού πλάνου που σχεδιάζει να εφαρμόσει η D.T.

  Ν. Χρυσικόπουλος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων