Συνεχης ενημερωση
Στην κατάρτιση τελικού σχεδίου για τη μείωση στα τέλη τερματισμού κινητής τηλεφωνίας προχώρησε η ρουμανική τηλεπικοινωνιακή αρχή, σύμφωνα με το πρωινό report της Proton Bank. Η αρχή επιθυμεί να μειώσει τα τέλη τερματισμού στα 0,0503 ευρώ ανά λεπτό για όλους τους παρόχους έως την 1η Ιουλίου του 2010. Η αναπροσαρμογή στα τέλη θα γίνει σε τρεις γύρους αρχής γενομένης το Φεβρουάριο. Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη -όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή- δεδομένων των πρόσφατων προτάσεων της Κομισιόν προς αυτή την κατεύθυνση.
Η Proton Bank εκτιμά πως με βάση τα τρέχοντα τέλη, πρόκειται για μείωση έως και περίπου 30% στα τιμολόγια της Cosmote, ενώ προβλέπει πως η εξέλιξη θα επιφέρει κάμψη περίπου 10% στα EBITDA της Ρουμανίας από το 2010 και έπειτα. Ωστόσο, επισημαίνει πως η όλη εξέλιξη θα έχει αμελητέα επίδραση στις προβλέψεις της χρηματιστηριακής για τον ΟΤΕ, λόγω της μικρής συνεισφοράς της ρουμανικής θυγατρικής στα μεγέθη του ομίλου.
Ξεχωριστά, η Proton Bank αναφέρει πως ο Σέρβος υπουργός Τηλεπικοινωνιών σχεδιάζει να ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι το διαγωνισμό για τη δεύτερη άδεια σταθερής τηλεφωνίας στη χώρα. Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως η Telekom Srbija, στην οποία ο ΟΤΕ κατέχει ποσοστό 20%, είναι ο μοναδικός πάροχος σταθερής τηλεφωνίας στη χώρα.
-
00:05 670 μέρες λάθος αποτίμησης
-
00:05 ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Κάθαρση ή διαιώνιση της σαπίλας και της βρωμιάς 40 ετών;
-
00:05 Η Βενεζουέλα είναι μόνο η αρχή
-
00:04 Remote εργασία: Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ελληνική περιφέρεια
-
00:03 Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις για το 2026
-
00:02 Στον αέρα οι "πυλώνες" της οικονομίας...
-
00:01 Τουρκία εναντίον όλων;
-
06/01 Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ συζητά τρόπους να αποκτήσει τη Γροιλανδία - Η χρήση του στρατού είναι "πάντα μια επιλογή"
-
06/01 Wall Street: Για πρώτη φορά πάνω από τις 49.000 μονάδες ο Dow στο φίνις
-
06/01 Χρυσός: "Φλερτάρει" με νέο ρεκόρ - Ισχυρή άνοδος για τα υπόλοιπα μέταλλα
-
Υπάρχουν Έλληνες που μισούν την Ελλάδα;
-
ΥΠΑ: Τι εντόπισε η Ειδική Επιτροπή για το περιστατικό στις συχνότητες του F.I.R. Αθηνών
-
Bloomberg: Η Ντέλσι Ροντρίγκες είναι η εκλεκτή της αγοράς πετρελαίου για την εξουσία στη Βενεζουέλα
-
Εγκλωβισμένοι στο μπλόκο των θεσμών
-
Σε ΦΕΚ η απόφαση για το νέο έσοδο του ΑΔΜΗΕ - Μικρή επιβάρυνση, μεγάλο καθαρό όφελος για τους καταναλωτές
-
Χρυσός 2026: Ευκαιρία ή παγίδα απόδοσης;
-
Τα διαζύγια ανεβάζουν από μόνα τους τα ενοίκια; (ή σε συνδυασμό με άλλες 3 αιτίες;)
-
Υπομονή τέλος για την κυβέρνηση με τους αγρότες - Μπαίνει μπροστά το plan B
-
Μπλακ άουτ στις αερομεταφορές: Aπαρχαιωμένος εξοπλισμός, αναζήτηση ευθυνών και αγώνας δρόμου για την αναβάθμιση
-
Οι 10 μειώσεις φόρων του 2026
-
Καρυστιανού για τη δημιουργία νέου κόμματος: "Οργανώνεται πολύ γρήγορα, δεν ξέρω αν θα ηγηθώ" (60)
-
Υπάρχουν Έλληνες που μισούν την Ελλάδα; (53)
-
Εγκλωβισμένοι στο μπλόκο των θεσμών (22)
-
Ανακοινωθέν Ευρωπαίων ηγετών: "Μόνο η Δανία και η Γροιλανδία μπορούν να αποφασίσουν για τα θέματα που τις αφορούν" (21)
-
Μπλακ άουτ στις αερομεταφορές: Aπαρχαιωμένος εξοπλισμός, αναζήτηση ευθυνών και αγώνας δρόμου για την αναβάθμιση (17)
-
Υπομονή τέλος για την κυβέρνηση με τους αγρότες - Μπαίνει μπροστά το plan B (14)
-
ΥΠΑ: Τι εντόπισε η Ειδική Επιτροπή για το περιστατικό στις συχνότητες του F.I.R. Αθηνών (10)
-
Σε ΦΕΚ η απόφαση για το νέο έσοδο του ΑΔΜΗΕ - Μικρή επιβάρυνση, μεγάλο καθαρό όφελος για τους καταναλωτές (9)
-
Συμμαχία Προθύμων: Πολυεθνική δύναμη στην Ουκρανία μετά την εκεχειρία - Γαλλία και Βρετανία θα στείλουν στρατεύματα (8)
-
Τα 6 νέα μέτρα για φθηνότερη στέγη (8)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ