Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 01-Δεκ-2008 08:57

    J&P - Άβαξ: Συμμετοχή σε διαγωνισμό γiα το Euro 2012

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Οκτώ κατασκευαστικοί όμιλοι, μεταξύ των οποίων και η κοινοπραξία της J&P - Άβαξ με τις πολωνικές Mostostal Warszawa και Pol - Aqua, έχουν καταθέσει προσφορές για την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου στην Πολωνία, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας, χωρητικότητας 55.000 θέσεων και θα φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, την τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2012 που συνδιοργανώνουν η Πολωνία και η Ουκρανία.

    Το συνολικό κόστος κατασκευής του σταδίου εκτιμάται ότι ενδέχεται να υπερβεί τα 343,2 εκατομμύρια δολάρια (1 δισ. zloty). Το έργο προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2011, ένα χρόνο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, και είναι ένα από τα συνολικά 360 έργα που πραγματοποιεί η Πολωνία, εκτιμώμενης συνολικής αξίας 120 δισ. zloty.

    Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναμένεται να γίνουν γνωστά τον ερχόμενο Απρίλιο και σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα συμμετέχουν επίσης οι πολωνικές Budimex S.A. και PBG S.A., η ισπανική Dragados, η αυστριακή Strabag και η κοινοπραξία της Mostostal Export S.A. με την China Metallurgical Group Co.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ